قم نیوز: مرحوم آیتاللهالعظمی میرزا جواد تبریزی گفت: مرحوم والد تضعیف نظام را حرام میدانستند و میگفتند که این مملکت، مملکت امام زمان (عج) است و تضعیف آن جایز نیست.
مرحوم آیتاللهالعظمی میرزا جواد تبریزی تضعیف نظام را حرام میدانستند
پايگاه اطلاع رسانی قم نیوز , 13 مرداد 1393 ساعت 12:27
قم نیوز: مرحوم آیتاللهالعظمی میرزا جواد تبریزی گفت: مرحوم والد تضعیف نظام را حرام میدانستند و میگفتند که این مملکت، مملکت امام زمان (عج) است و تضعیف آن جایز نیست.
به گزارش قم نیوز، بهرهگیری از محضر علما و فضلا و خوشهچینی از خرمن معرفت انسانهای صالح، از جمله راههای دست یافتن به مسیر صحیح در زندگی است.
در این میان اگر چه برخی از علمای اعلام و مراجع عظام تقلید از میان ما رفتهاند اما فرزندان، شاگردان و تربیت شدگان ایشان در بین ما هستند و میتوان از ایشان بهرهها گرفت و سبک زندگی صحیح را آموخت.
حجتالاسلام و المسلمین جعفر تبریزی فرزند مرحوم آیتالله میرزا جواد تبریزی از جمله یادگاران مرجعیت است که پس از پدر خود دفتر و حوزه علمیه ایشان را اداره میکند و در زمینه تربیت طلاب علوم دینی فعالیت دارد و دعوت خبرگزاری تسنیم را برای گفتوگو پذیرفت.
یادگار مرحوم آیتاللهالعظمی جعفر تبریزی، در این گفتوگو با اشاره به الگو گیری از نکات علمی و اخلاقی مراجع و علمای بزرگ برای نسل جوان اظهار کرد: امیدوارم تا بتوانیم با الگوگیری از علمای بزرگ و مفاخر جهان تشیع در جهت سازندگی جامعه به ویژه نسل جوان گام برداریم چون میدانیم کسانی که تمام جوانب مذهبی را در نظر داشتند و زندگی الهی داشتند توانستند از خودشان یک خدمت و روش خوبی برجای بگذارند که برای دیگران الگوی مناسبی است.
فرزند مرحوم تبریزی در رابطه با الگو بودن علما برای دیگران افزود: خداوند متعال این توفیق را به هرکسی نمیدهد و به کسی میدهد که واقعاً در جهت سازندگی خود گام برداشته باشد چون انسان باید اول خود را بسازد و بعد برای ساختن جامعه خود تلاش کند.
کم گویی و گزیده گویی از نکات اخلاقی آیتاللهالعظمی تبریزی بود
حجتالاسلام و المسلمین تبریزی با اشاره به گزیده گویی و کم صحبتی علما عنوان کرد: علمای گرانقدر کم صحبت میکنند و اگر کلمهای هم نطق کنند مفید است مرحوم تبریزی در طول حیات خود هیچ گاه صحبتی که غیر ضروری و بیارزش انجام نمیدادند و هیچ وقت درباره کسی و بحث بیموردی صحبتی نمیکردند و صحبتهای مفید که جنبه موعظه داشت انجام میدادند که این راجع به زندگی عادی و داخل منزل بود.
یادگار مرجعیت بیان کرد: مرحوم تبریزی در بیرون از منزل خویش یا مشغول مطالعه و یا درس بودند و یا در حال پاسخگویی به استفتاء بودند بنابراین اولین درسی را که میتوان از علمای خود بگیریم این است که در صحبت کردن خود فکر کنیم که آیا کلامی که میخواهیم بزنیم به درد آخرتمان میخورد و مفید است.
استاد حوزه علمیه تصریح کرد: ای جوان سعی کن که نطقی را که خداوند به تو داده است در جهت علو درجه استفاده کنی و خود و رفیقت را نصیحت کن و از عمر خود استفاده کن تا برای زندگی دوم خود پاسخگوی اعمالمان باشیم و در دنیا زندگی دوم خویش را آباد کنیم و در این راستا علما را الگوی خود قرار دهیم.
وقت شناسی و استفاده از وقت در زندگی ایشان مشهود بود
فرزند مرحوم تبریزی با اشاره به وقت شناسی مرحوم پدر خویش اظهار کرد: وقت شناسی و استفاده از وقت یکی از خصلتهای پدرم بود و میتوانستی از حرکات ایشان ساعت خود را تنظیم کنی چون واقعاً در انجام کارهای خود دقیق بودند و همه امور خود را با برنامه و منظم انجام میدادند ایشان یک الی دو ساعت پیش از نماز صبح از خواب بر میخواستند و به سمت حرم حضرت معصومه (س) میرفتند و نماز شب خویش را آنجا میخواندند.
انجام امور شخصی خویش را به کسی واگذار نمیکرد
حجتالاسلام و المسلمین تبریزی خاطرنشان کردند: مرحوم تبریزی در کمک به فقرا از هیچ کمکی دریغ نمیکردند و برای افراد فقیر و افراد نیازمند مایحتاج زندگی تهیه میکردند ایشان پس از زیارت حرم حضرت معصومه (س) که صبح زود میرفتند خودشان نان میخریدند وسعی میکردند که کارهای خود را به کسی واگذار نکند و در حد امکان خودشان کارهای شخصی خویش را انجام بدهند.
یادگار مرجعیت با اشاره به پیادهروی مرحوم تبریزی که به مناسبت شهادت حضرت زهرا (س) انجام میشد بیان کرد: یک سری تشکیک به وجود آمد و سبب شد تا مرحوم تبریزی موضع بگیرند چون برخی عمداً یا سهواً شبهاتی درباره با شهادت حضرت زهرا (س) در جامعه بیان میکردند که این سبب سردرگمی نسل جوان میشد و ممکن بود در قلب این جوان اثر بگذارد.
به لطف امام زمان (عج) فاطمیه عاشورای دیگری شد
وی گفت: مرحوم تبریزی پس از سخنرانی خویش در مسجد اعظم گفتند که من از این به بعد شهادت حضرت زهرا (س) با پای پیاده به سمت حرم حضرت معصومه (س) میروم تا مردم بدانند این تشکیک که درباره شهادت حضرت زهرا (س) صورت میگیرد همهاش باطل است و گفتند که به برکت امام زمان (عج) و حضرت زهرا (س) فاطمیه به عاشورای دیگری تبدیل شد و روزبهروز این مراسم رونق پیدا میکند.
فرزند مرحوم تبریزی اظهار کرد: اصرار علما برای زنده نگه داشتن ایام تولد و شهادت ائمه معصوم (ع) از این جهت است تا نسل جوان و جامعه سازنده بشود و اگر کسی حب اهل بیت (ع) در دلش باشد و واقعاً معنویت را درک کرده باشد از گناه فرار میکند و حب اهل بیت سبب دوری شیطان از انسان میشود و هدف مرجع برای زنده نگهداشتن حب اهل بیت (ع) نورانیت و سازندگی جامعه است.
گریه برای اهل بیت (ع) را سبب سعادت و رسیدن به بهشت میدانستند
استاد حوزه علمیه عنوان کرد: مرحوم تبریزی دو عدد دستمال در جیب خود داشتند که با دستمال سفید بینی خود را پاک میکردند و با دستمال مشکی اشکهایی را که برای اهل بیت (ع) میریختند تمیز میکردند و به من گفتند که ای پسرم اگر در قیامت چیزی به درد من بخورد این دستمالی است که با آن اشکهایی که برای اهل بیت (ع) ریختم را پاک کردم یعنی ای مردم گریه برای اهل بیت (ع) بهشت را برای شما به ارمغان میآورد درس دیگری که مرحوم تبریزی و دیگر علما به ما میدهند این است که همیشه باید نقطه ولا را زندگی نگه داریم.
تأکید بر ساده زیستی
یادگار مرجعیت تصریح کرد: مسئله دیگری که در زندگی ایشان ملموس بود و همه شاگردان به آن اذعان داشتند ساده زیستی بود و در منزل خود همه وسایل ساده بود و چیزی که توجه انسان را به خود جلب کند وجود نداشت و واقعاً ساده زندگی میکردند و در اتاق خود غیر از کتاب و لباسهای خود و مسائلی که مربوط به علم بود وجود نداشت و لوازم تزئینی وجود نداشت.
دوری از حاشیه
حجتالاسلام و المسلمین تبریزی خاطرنشان کرد: یکی از موارد دیگری که ایشان داشتند هیچ علاقهای به حاشیه نداشتند و سعی میکردند تا تنها بروند و کسی پشت سر و همراه ایشان نباشد و مورد جلب توجه بقیه نباشد و سعی داشتند مردمی که نگاه میکنند درس و عبرت بگیرند.
آیتالله تبریزی به نسل جوان توجه ویژهای داشتند
فرزند مرحوم تبریزی بیان کرد: از دیگر نکات مهمی که مرحوم پدرم داشتند توجه به نسل جوان بود و اگر جوانی را میدید که ظاهر و مو و لباس و صحبت کردنش ایراد داشت سعی میکرد تا به او تذکر بدهد تا آن را اصلاح کند و حتی گاهی در بحث با طلبههای خود تند میشدند و من میپرسیدم که چرا تند شدید گفتند که این سازندگی دارد چون در آینده این طلبه جای کسی قرار میگیرد که فتوا بدهد و مسئله بگوید و من اگر تند شدم چون جای پدرش هستم و میترسم در آینده برایش آفت بشود.
اهمیت به درس و قدر دانستن وقت در زندگی
استاد حوزه علمیه با اشاره به تأکید مرحوم تبریزی بر اهمیت درس خاطرنشان کرد: ایشان جوانانی را که درس میخواندند تشویق میکردند و میگفتند اگر درس بخوانی در آینده میتوانی جامعه را خوب اداره کنی یکی دیگر از نکاتی که ایشان بر آن تأکید داشتند این بود که قدر وقت و عمر را میدانستند.
آیتالله تبریزی تضعیف نظام را حرام میدانست
یادگار مرجعیت درباره حضور پدر خویش در مسائل انقلاب اسلامی اظهار کرد: ایشان در عراق که بودند توسط دولت بعث دستگیر شدند و به ایران تبعید کردند یک مرجع تقلید همیشه خدا را مدنظر دارد چون فردای قیامت باید پاسخگو باشد و مرحوم پدر ما هم همیشه خداوند را در نظر داشتند و یک جملهای که ایشان بر آن تأکید داشتند این بود که تضعیف نظام را حرام میدانستند و میگفتند که این مملکت، مملکت امام زمان (عج) است و تضعیف آن جایز نیست.
شاگردی مرحوم خویی و گلپایگانی از افتخارات آیتالله تبریزی بود
حجتالاسلام و المسلمین تبریزی درباره جایگاه علمی و آثار مرحوم آیتاللهالعظمی میرزا جواد تبریزی عنوان کرد: وی عمده استفاده خود در زمینه علمی و درسی را در نجف از آیتاللهالعظمی خویی کردند و در قم هم از شاگردان مرحوم آیتاللهالعظمی گلپایگانی بودند و هر درسی که ایشان میدادند چه اصول و چه فقه مینوشتند و نکات رجالی را هم داشتند و کتاب طبقات را هم مشغول بودند که الحمدالله تمامی دست خطهای ایشان چاپ شده است و دورهاش به ۶۰ جلد رسیده است.
تمام درسهای ایشان برای استفاده طلاب موجود است
فرزند مرحوم تبریزی تصریح کرد: اکثر فضلای محترمی که الآن هستند کسانی هستند که از درسهای مرحوم والد ما استفاده کردهاند و ایشان در فقه و اصول معروف بودند و مدرسه نجف اشرف که آقای خویی آن را به اشباع رساند پدر ما آن را به قم منتقل کردند الآن حوزه علمیه قم واقعاً پربار است و از وقتی که از عراق به ایران آمدند غیر از ۱۰ سال اول تمامی درسهای ایشان را ضبط کردیم و موجود است دوره فقه، طهارت، خیارات، صلاه، قضاء، رسائل مکاسب و قصاص موجود است و سی دی و نوارهایش است و ما آن را در اختیار طلاب قرار میدهیم و دوره عربی درسهای ایشان هم موجود است.
استاد حوزه علمیه با اشاره به اینکه پدرش بر دو نکته خیلی اصرار داشت که از او به یادگار بماند بیان کرد: یکی دفترهای ایشان بود که با لطف خدا تبدیل به کتاب شد و دیگری شاگردانش بود که واقعاً به شاگردانش احترام میگذاشت و علاقه داشت ایشان اخلاق و دین و تهذیب را منتقل کردند.
یادگار مرجعیت درباره با سیره شخصی مرحوم تبریزی خاطرنشان کرد: پدر ما آرام بودند اما بر مسائل دینی و اخلاقی حساس بودند و با گفتار خود ما را متنبه میکردند و اگر خطایی میدید نصیحت میکرد و اگر طرف مقابل گوش نمیداد و اگر غریبه بود حتی قطع رابطه میکرد و تا آنجایی که راه بود ایشان راهی را انتخاب میکرد که اثر کند.
تأکید ویژه بر قرائت قرآن در ماه رمضان
حجتالاسلام و المسلمین تبریزی درباره با منش و رفتار مرحوم تبریزی در ماه رمضان اظهار کرد: ایشان در ماه نصایح زیاد داشتند و همیشه بر قرائت قرآن تأکید زیادی میکردند و بعد تذکر به این داشتند که وقت را به بطالت نگذرانیم و از این ماه استفاده لازم را ببریم و دلش میخواست تا در ماه مبارک رمضان قرائت قرآن، ادعیه، خلوت کردن با خدا، محاسبه نفس و کمک به افراد نیازمند داشته باشیم تا موجب خشنودی امام زمان (عج) بشود و آن مسائل معنوی که میتواند انسان را به مرتبه بالا برساند برآن تأکید داشتند.
انتهای پیام/126
کد مطلب: 25926