قم نیوز: مدیرکل راه و شهرسازی استان قم گفت: در حال حاضر در قم به جایی رسیدهایم که میتوانیم در حوزه معماری اسلامی به عنوان شهر پایلوت عمل کنیم.
قم ظرفیت پایلوت معماری اسلامی را دارد
خبرگزاری فارس , 28 مرداد 1393 ساعت 18:29
قم نیوز: مدیرکل راه و شهرسازی استان قم گفت: در حال حاضر در قم به جایی رسیدهایم که میتوانیم در حوزه معماری اسلامی به عنوان شهر پایلوت عمل کنیم.
به گزارش قم نیوز، محسن بهشتی عصر امروز در مراسم تودیع و معارفه مدیران کل سابق و جدید راه و شهرسازی استان قم که در سالن معصومیه استانداری قم برگزار شد، اظهار کرد: امیدوارم بتوانم با همکاری همه نهادها و ادارات به ویژه استانداری، سیاستهای عمرانی دولت یازدهم را در این استان اجرایی و برنامههای کوتاه، میان و بلندمدت دولت را پیاده کنم.
وی افزود: با ادغام دو وزارتخانه مسکن و راه و ترابری، وزارتخانه بزرگی با تنوع فعالیتهای گوناگون به نام راه و شهرسازی تشکیل شده و انجام همه این امور، مدیریتی جهادی را میطلبد زیرا حدود ۴۰ درصد اعتبارات عمرانی کشور در این وزارتخانه سرمایهگذاری و در زیرساختهای کشور هزینه میشود.
مدیرکل راه و شهرسازی استان قم با بیان اینکه مسکن یکی از زمینههای ورود بخش خصوصی برای سرمایهگذاری است، گفت: باید از اراضی ملی حراست کنیم و آنجا که بستر مناسب برای سرمایهگذاری خصوصی وجود دارد، توسعه شهرها و روستاها را تسریع کنیم.
وی به ویژگیها و ظرفیتهای قم همچون بارگاه نورانی کریمه اهل بیت (ع)، مسجد جمکران و حوزه علمیه اشاره و خاطرنشان کرد: با وجود اینکه محدوده جغرافیایی قم کمتر از سایر استانهاست ولی نقش مهمی در حوزه حمل و نقل و جابهجایی مسافر دارد زیرا شاهراه ارتباطی ۱۷ استان دیگر محسوب میشود.
بهشتی بیان کرد: در بیشتر مواقع بیش از ظرفیت از جادهها و راههای استان استفاده میشود بنابراین نیازمند تخصیص بودجه لازم برای نگهداری این سرمایههای ملی هستیم.
مدیرکل راه و شهرسازی استان قم توجه دولت یازدهم توسعه حمل و نقل ریلی را مورد توجه قرار داد و افزود: در حال حاضر سهم حمل و نقل ریلی تنها پنج درصد است ولی در افق ۱۴۰۴ این میزان باید به ۲۰ درصد برسد و استان قم میتواند نقش مهمی در این افزایش داشته باشد و در راستای سیاستهای اقتصاد مقاومتی گام بردارد.
وی به پروژه فرودگاه بینالمللی قم اشاره کرد و افزود: از وزیر راه و شهرسازی میخواهیم مسائلی را که در این زمینه بلاتکلیف مانده را حل کند زیرا رهبر معظم انقلاب، قم را شهری بینالمللی نامیدهاند و باید ظرفیتهای بینالمللی هم برای آن ایجاد کرد.
بهشتی با اشاره به وجود منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان و نیز تصمیم برای راهاندازی ترمینال شمالی مسافر و کالا در قم گفت: این ظرفیتها، فرصتهای مهمی را برای این استان و زائران به وجود آوردهاند؛ باید با برنامهریزی و کار کارشناسی، تهدیدات را به فرصت تبدیل کنیم.
مدیرکل راه و شهرسازی استان قم اضافه کرد: بیش از ۳ هزار نفر مهندس ساختمان در این استان حضور دارند که میتوان با هماهنگی لازم، توسعه استان قم را در زمینه ساخت بناهای مهندسی و مستحکم رونق بخشید.
وی گفت: در حال حاضر در قم به جایی رسیدهایم که میتوانیم در حوزه معماری اسلامی به عنوان شهر پایلوت عمل کنیم البته باید مقررات ملی ساختمان، شاخصهها و مولفههای ضابطهمندی را اضافه کنیم.
بهشتی با بیان اینکه معماری اسلامی و ایرانی جزء مطالبات رهبر معظم انقلاب در جریان سفر به قم بوده است، افزود: پروژههای مهمی همچون پیامبر اعظم (ص) در دوره ما ساخته شدهاند و در حال تکمیل هستند که باید معماری اسلامی و ایرانی را به خوبی در آنها پیادهسازی کنیم.
انتهای پیام/126
کد مطلب: 26550