قم نیوز: آیتالله مکارم شیرازی گفت: متاسفانه برخی از رسانههای ما جمله "دولت اسلامی" را برای داعش به کار می برند در حالی که باید برای این گروه جنایتکار از لفظ جمعیت "خونخوار و تروریست" داعش استفاده شود این ها دولت نیستند.
آیتالله مکارم شیرازی در درس خارج فقه:
لفظ جمعیت "خونخوار و تروریست" در توصیف جریان داعش استفاده شود
خبرگزاری تسنیم , 19 شهريور 1393 ساعت 12:20
قم نیوز: آیتالله مکارم شیرازی گفت: متاسفانه برخی از رسانههای ما جمله "دولت اسلامی" را برای داعش به کار می برند در حالی که باید برای این گروه جنایتکار از لفظ جمعیت "خونخوار و تروریست" داعش استفاده شود این ها دولت نیستند.
به گزارش قم نیوز، آیتالله ناصر مکارم شیرازی صبح امروز در جلسه درس خارج فقه که در شبستان مسجد اعظم قم برگزار شد، با اشاره به اینکه خدا را شاکریم که خدا توفیق داد بر سر سفره فقه آل محمد بنشینیم و از آن بهره ببریم به حدیثی از امام رضا (ع) درباره صفات مسلمان عاقل اشاره و اظهار کرد: اگر این حدیث مورد عمل واقع شود برای دنیا و آخرت کافی است.
مرجع تقلید شیعیان با بیان اینکه مرحوم کافی در بحار الانوار حدیثی از حضرت با این مضمون نقل میکند که عقل مسلمان کامل نمیشود مگر اینکه این ده صفت در او باشد، افزود: نخست اینکه مردم وقتی با او سر و کار دارند امید دارند که کار خیری انجام دهد و کسی احتمال نمیدهد از او آسیبی برسد و همه در انتظار خیر او هستند.
استاد سطح عالی حوزه علمیه با بیان اینکه مسلمان عاقل کسی است که اگر کسی مختصر خدمتی به او کند بزرگ میشمارد و فراموش نمیکند، تصریح کرد: خدمت کم را از دیگران زیاد و کار زیادی را انجام دهد را کم میشمارد.
وی با بیان اینکه مردم از او تقاضا میکنند خسته نمیشود و از طلب حوائج خسته نمیشود، عنوان کرد: از دیگر صفات این انسان مسلمان این است که از طلب علم خسته نمیشود درآمد کمی دارد اما در مسیر خداست و آن را به به همه چیز ترجیح میدهد.
آیتالله مکارم شیرازی با بیان اینکه زندگی ساده در مسیر رضای خدا نزد او محبوبتر است از زندگانی تشریفاتی پر زرق و برق، عنوان کرد: حضور در مسیر خدا برای او مهمتر است تا عزیز بودن در مسیر هوای نفس.
استاد سطوح عالی حوزه علمیه ناشناخته بودن را بهتر از شهرت برای این دسته از مسلمانان برشمرد و خاطرنشان کرد: انسان عاقل بیجهت به سراغ شهرت نمیرود چرا که شهرت مسئولیت میآورد و براین موضوع اصرار ندارد مگر اینکه این شهرت ناخواسته به دست بیاید.
مرجع تقلید شیعیان با بیان اینکه انسان عاقل هر کسی را میبیند از خود بهتر میداند و خودش را برتر نمیبیند تواضع از فواید این اخلاق است، گفت: از همین رو برای کسب خوبیها تلاش میکند و سبب تلاش بیشتر برای رسیدن به سعادت و قربالیالله میشود.
آیتالله مکارم شیرازی برخی کلمات قصار اهل بیت (ع) برای کل دوران حیات انسان را کافی دانست.
وی با اشاره به جریانات رسانهای ضد اسلامی اظهار کرد: اخیرا درباره جمعیت تروریست داعش بسیاری از خارجیها اصرار دارند دولت اسلامی داعش حتی رئیس جمهور آمریکا نیز از این لفظ استفاده میکند تا اسلام را بکوبند.
استاد سطوح عالی حوزه علمیه افزود: متاسفانه برخی از رسانههای ما نیز این جمله را تکرار میکنند، در حالی که باید برای این گروه جنایتکار از لفظ جمعیت خونخوار و تروریست داعش استفاده شود اینها دولت نیستند بلکه جنایتکارند و مسلمان هم نیستند.
مرجع تقلید شیعیان با تاکید براینکه دشمنان برای کوبیدن اسلام شیطنت میکنند و حقیقت هم همین است لا دوله و لا اسلام، تصریح کرد: باید دقت شود که این اصطلاح که برخاسته از شیطنت دشمنان اسلام است در رسانههای اسلامی تکرار نشود مقصود آنها اسلامهراسی و اسلامستیزی است.
وی با اشاره به مسائل فرهنگی عنوان کرد: مسائل فرهنگی از ارکان مهم اجتماع است وجامعه است، برخی دولتمردان متولی مسائل فرهنگی را علما میدانند تا خودشان را معاف کنند، این اشتباه است و نباید آن را تکرار کنند علما هم در مسائل فرهنگی وظیفه دارند اما نکته مهم این است که همه مسئولیم.
آیتالله مکارم شیرازی با اشاره به اینکه وقتی میگوئیم نظام جمهوری اسلامی دو کلمه است، خاطرنشان کرد: بخش جمهوری که احترام به آرا مردم است اسلامی هم احترام به ارزش های اسلامی است آیا فقط قرار است جمهوریت را حفظ کنید؟
مرجع تقلید شیعیان باید به آرا مردم و ارزش های اسلامی و احترام بگذارند و مروج آن باشند و جلوی مخالفت با آن را به طرق عاقلانه بگیرند، تصریح کرد: در این مسیر هیچ کسی معاف نیست نه رسانه ملی، نه دولت و تمام نهادها و ارگانها، دانشگاهها و مدارس هم مسئول هستند و از همین نهادها آغاز و به جامعه منتقل می شود.
استاد سطوح عالی حوزه علمیه خاطرنشان کرد: مسئله مسئولیت در برابر مسائل فرهنگی همان امر به معروف و نهی از منکر است، این فریضه فقط به عهده علما نیست بلکه همه امت باید آمر به معروف و ناهی از منکر باشند.
آیتالله مکارم شیرازی عنوان کرد: این خیال را از سر بیرون کنید که فقط علما مسئولند؛ همه مسئولند اما این به این معنی است که خود را معاف کنند.
انتهای پیام/ ۱۳۰
کد مطلب: 26958