قم نیوز:دبیر همایش وقف و حوزههای علمیه گفت: اگر بخواهیم سنت حسنه وقف را ترویج کنیم نیازمند راهاندازی نهضت وقف در جامعه و شروع آن از حوزه علمیه قم هستیم.
دبیر همایش وقف و حوزههای علمیه:
نیازمند راهاندازی نهضت وقف در جامعه و شروع آن از حوزه علمیه قم هستیم
خبرگزاری فارس , 16 آذر 1393 ساعت 14:17
قم نیوز:دبیر همایش وقف و حوزههای علمیه گفت: اگر بخواهیم سنت حسنه وقف را ترویج کنیم نیازمند راهاندازی نهضت وقف در جامعه و شروع آن از حوزه علمیه قم هستیم.
به گزارش قم نیوز، حجتالاسلام محمد رفعتی پیش از ظهر امروز در همایش وقف و حوزههای علمیه که در سالن همایشهای مدرسه دارالشفاء برگزار شد اظهار کرد: با نگاهی معرفتی به وقف میتوان گفت این سنت حسنه در حقیقت ماندگار کردن اموال مادی است.
وی افزود: حقیقت وقف آن است که مال عندالله قرار گیرد نه اینکه در عالم مادی و فانی باقی بماند و حبس شود.
دبیر همایش وقف و حوزههای علمیه با بیان اینکه جاودانگی و ماندگاری احساس وقف به ابدیت جهان هستی امتداد مییابد، گفت: نه اینکه آن مال فقط در دنیا باقی بماند بلکه باقیاتالصالحاتی است که تا این هستی وجود دارد ماندگاری آن وقف هم وجود خواهد داشت زیرا صبغه الهی به خود گرفته و به همین دلیل رنگ باختنی نیست.
وی ادامه داد: واقف با اقدام دوراندیشانه خود بر اموال خویش بعد از مرگش مدیریت میکند.
رفعتی با اشاره به اینکه وقف مدال افتخاری برای انبیا و اولیای الهی و همچنین علمای بزرگ محسوب میشود خاطرنشان کرد: هر کسی نمیتواند به این افتخار نائل شود.
دبیر همایش وقف و حوزههای علمیه تصریح کرد: حوزههای علمیه باید این افتخار و مدالآوری را ترویج کنند و این همایش به دنبال همین هدف است که بتواند فرهنگ وقف را در سطح عموم به ویژه در حوزهها ترویج کند.
وی با بیان اینکه برخی افراد به پیروی از سیره انبیای الهی و ائمه اطهار (ع) اموال خود را وقف میکنند، گفت: باید تلاش کنیم هر روز بر تعداد این افراد افزوده شود.
رفعتی با تاکید بر استقلال حوزههای علمیه به عنوان یکی از منویات امام راحل، رهبر معظم انقلاب و مراجع تقلید بیان کرد: حوزههای علمیه باید مستقل باشند و اگر بخواهیم این استقلال نهادینه شود باید سنت وقف را احیا و ترویج کنیم تا در سراسر جامعه گسترش یابد و این وظیفه عالمان، اساتید و طلاب حوزوی است.
دبیر همایش وقف و حوزههای علمیه افزود: اگر بخواهیم سنت حسنه وقف را ترویج کنیم نیازمند به گسترش نهضت وقف هستیم و این نهضت همانطور که بسیاری از جریانسازیهای ارزشمند از حوزه و روحانیت آغاز شده، باید از حوزه علمیه مقدسه قم شروع شود و در این زمینه نیازمند کارهای فراوانی هستیم.
وی ادامه داد: اساتید باید مباحث وقف را تدریس کنند، نویسندگان به این موضوع روی بیاورند و محققان حوزوی در خصوص وقف به مقالهنویسی بپردازند و همچنین میتوان پایاننامهها و رسالههای علمی در حوزه علمیه را در همین موضوع به رشته تحریر درآورد.
رفعتی با بیان اینکه در سال 94 همایش بعدی به منظور تجلیل از پژوهشگران، نویسندگان و اساتید برتر در حوزه وقف برگزار خواهد شد گفت: مسابقات علمی ویژهای به منظور گسترش فرهنگ وقف در میان طلاب جزو برنامههای آینده است.
انتهای پیام/ 136
کد مطلب: 27393