قم نیوز: با دستگیری اعضای باند سرقت خودرو در قم در پی آن برآمدیم تا موشکافی داشته باشیم که چرا با وجود اینکه قوانین جزایی وجود دارد ولی باز هم شاهد وقوع جرم سرقت در جامعه هستیم.
گزارش دستگیری اعضای باند سارقان خودرو در قم
از غفلت مالکان تا طمع سارقان
خبرگزاری فارس , 24 آذر 1393 ساعت 12:28
قم نیوز: با دستگیری اعضای باند سرقت خودرو در قم در پی آن برآمدیم تا موشکافی داشته باشیم که چرا با وجود اینکه قوانین جزایی وجود دارد ولی باز هم شاهد وقوع جرم سرقت در جامعه هستیم.
به گزارش قم نیوز، 13 جوان بودند از 20 سال به بالا که باندی را برای سرقت اتومبیل در قم تشکیل دادند و اغلب طعمه آنان را خودروهای پراید مدل 86 به پایین تشکیل میداد و شیوه خاصی در این سرقتها داشتند.
تعویض پلاک خودرو، استفاده کوتاهمدت از خودروهای مسروقه و سپس اوراق کردن خودرو و رها کردن در محلی دور از چشم هر بینندهای؛ شگردی است که باند سارقان به آن اهتمام داشتند.
ساعت 6 صبح بود برای خرید نان به نانوایی رفتم، خودروی شخصیام را آن سوی خیابان پارک کردم، پس از دقایقی نان خریدم و برگشتم ولی اثری از خودرو نبود و ... این سخنان یکی از 20 مالباختهای است که خودروی او طعمه سارقان شده است.
مرد دیگری که کنار حیاط مرکز پلیس آگاهی ایستاده است از شبی سخن میگوید که برای مهمانی به منزل یکی از اقوامش رفته و زمان بازگشت با جای خالی خودرو مواجه میشود.
رئیس پلیس آگاهی فرماندهی انتظامی استان قم با بیان اینکه هشدارهای بسیاری به رانندگان داده شده است که هنگام ترک اتومبیل از امنیت آن مطمئن شوند، گفت: با وجود هشدارهای فراوان همچنان شاهد توجه نکردن به هشدارهای پلیس و سرقت روزافزون اتومبیل هستیم.
مهدی قدمی با بیان اینکه رانندگان باید با ایجاد امنیت برای اتومبیل خود شرایط را برای سرقت توسط سارقان دشوار کنند، تصریح کرد: خودرویی که پارک شده و به قفل فرمان و پدال مجهز نیست سارقان را برای سرقت تحریک میکند.
برای پیشگیری از وقوع چنین وقایع و ناهنجاریهایی در جامعه باید سرقت را از نظر قانون تعریف کرد؛ برای تعریف مقوله سرقت اگر کتاب قانون مجازات اسلامی را ورق بزنید ماده 197 این قانون که عبارت است از ربودن مال غیر به طور پنهانی توجه را جلب میکند.
مشاهیر فقهای اسلامی نیز از سرقت چنین تعریف میکنند که سرقت یا دزدی آن است که شخص بالغ و عاقلی مال متعلق به دیگری را که در جایی محفوظ نگهداری میشود به صورت مخفی و بدون اطلاع صاحبش ببرد.
ولی هر جرمی از ناهنجاریهای اجتماعی از رفتارهای مغایر با قانون، عرف و اخلاق جامعه نشأت میگیرد و هر چند در نگاه اول ریشههایی در اقتصاد، فقر، بیسوادی، آشفتگیهای خانوادگی و سایر مبانی دیگر دارد، اما کالبدشکافی بزهکاریهای اجتماعی بدون توجه به ریشههای رفتاری و روانشناختی آنها فقط مدیریت انتظامی و قضایی جامعه را در مسیر مقابله و برخورد پلیسی قرار میدهد.
اگر بخواهیم واقعبینانه به ارتکاب جرم و سرقت بنگریم، سرقت و دزدی در شکلهای گوناگون همواره آزارهای روانی و زیانهای مادی برای شهروندان جامعه فراهم میکند و با توجه به اینکه هر نوع دزدی شامل لوازم اتومبیل و خود آن، سرقتهای مسلحانه و خشن و سرقتهای خرد همه در قالب سرقت قرار میگیرند، هر لحظه خطرات و ناهنجاریهای اجتماعی آن انسان را در جامعه تهدید میکند.
رئیس پلیس آگاهی قم با بیان اینکه جامعه باید بستر پیشگیری از وقوع جرم را فراهم کند، گفت: همواره سرمایهگذاری برای پیشگیری کمهزینهتر از مبارزه و مهار جرم در جامعه است.
جامعه برای مهار و مبارزه با جرم باید هزینه گزافی بپردازد که گاهی این هزینهها به دلیل خاص بودن هرگز قابل جبران نیست.
همیشه نمیتوان هزینههای یک جامعه را مالی و اقتصادی تلقی کرد، زیرا که گاهی به دلیل یک غفلت و فراهمسازی بستر مناسب برای ارتکاب جرم، خون انسانهای بیگناهی ریخته میشود و این هزینه هرگز قابل جبران نیست.
قدمی با بیان اینکه برای دستگیری باند سارقان خودرو در قم، نیروی انتظامی تلاشهای فراوانی انجام داد، تصریح کرد: باند سارقان هنگام دستگیری دست به سلاح سرد برده و با ماموران نیروی انتظامی درگیر شدند.
جای سخن اینجاست که اگر در این ماجرا کسی کشته میشد چه کسی قرار بود پاسخگو باشد و اگر خون بیگناهی ریخته میشد چگونه قابل جبران بود؛ با این اوصاف باید به اصل پیشگیری پیش از وقوع جرم رجوع کنیم و به این مسئله که علاج واقعه قبل از وقوع باید کرد ایمان بیاوریم.
بحث پیشگیری از وقوع جرم به اندازهای جدی است که در قرآن نیز از آن یاد شدهاست و قوه قضائیه نیز برای پیشگیری از وقوع جرائم در جامعه تلاش میکند.
هر چند جرائمی مانند دست بردن به سلاح سرد و سرقت در انواع گوناگون برای اعضای این باند هر یک مجازاتی جداگانه داشته باشد ولی باید دید احکامی که برای اعضای این باند که موجب ناهنجاری جامعه شهری شدند در نظر گرفته شده تا چه میزان بازدارنده است.
برای استحکام امنیت در جامعه و پیشگیری از وقوع جرائم آگاهیبخشی به اقشار گوناگون جامعه به همراه اجرای قوانینی محکم در مقابله با وقوع جرم امری انکارناپذیر است.
قانونگذار برای پیشگیری از وقوع جرم سرقت در قانون اقدام کردهاست ولی باید آسیبشناسی جدی در این زمینه صورت بگیرد که چرا با وجود اینکه قوانین جزایی در جامعه وجود دارد ولی باز هم شاهد وقوع جرم سرقت هستیم.
انتهای پیام/136
کد مطلب: 27588