به گزارش قم نیوز ، مجید حاجیفرجی صبح امروز در همایش بسیج ملی کاهش مصرف نمک بر آموختن چگونه استفاده کردن از نمک، شکر و چربی تأکید کرد.
وی با بیان اینکه ۱۷ میلیون نفر در دنیا بر اثر بیماریهای قلبی و عروقی سالانه جان خود را از دست میدهند گفت: ۹ میلیون نفر از این افراد به علت فشار خون میمیرند که علت اصلی فشار خون نیز مصرف نمک است.
رئیس انستیتو تغذیه ایران ذائقهسازی و مصرف غذای سالم در افراد را یکی از عوامل مهم در پیشگیری از فشار خون عنوان کرد و گفت: بعضی مناطق کشور الگوی مصرفی متفاوتی دارند و تحقیقات نشان میدهد که این الگوهای غذایی نقش مهم در ابتلا به انواع بیماری ایفا میکند.
حاجیفرجی با اشاره به فعالیت ۵ کشور صنعتی دنیا برای کاهش مصرف نمک و جایگزین کردن مواد دیگر به جای نمک گفت: فنلاند به عنوان یک کشور موفق طی سه دوره ۱۰ ساله توانست هر ۱۰ سال یک گرم مصرف سرانه نمک را در کشورش کاهش دهد.
وی در ادامه این همایش صرافزادگان، رئیس پژوهشگاه قلب و عروق اصفهان ضمن دستاوردهای این پژوهشگاه طی یک تحقیقات ۱۳ ساله اشاره کرد و گفت: تحقیقات نشان میدهد که مصرف نمک در آقایان و افراد چاق بیشتر از دیگران است.
وی با بیان اینکه سه گرم در روز مصرف مجاز نمک است گفت: در هر صد گرم پنیر ۲.۲گرم، در هر صد گرم نان ۲.۳ و حتی در هر صد گرم سس گوجه ۱.۸ گرم نمک وجود دارد و این میزان در نان سنتی به ۱.۷۵ میرسد.
در ادامه کاظم زندهدل قائممقام مرکز تحقیقات سرطان به ارتباط قوی میان مصرف نمک و ابتلا به سرطان معده اشاره کرد و گفت: سرطان معده اولین سرطان در آقایان ایرانی به شمار میرود.
وی با بیان اینکه ۵ تا ۶ هزار نفر در کشور سرطان معده دارند گفت: سرطانهای معده، مثانه، پروستات، روده بزرگ و ریه به ترتیب سرطانهای اصلی در مردان را تشکیل میدهد.
قائم مقام مرکز تحقیقات سرطان، سرطانهای سینه، روده بزرگ، معده، مری و تخمدان در زنان را شایعترین سرطانهای زنان ایرانی عنوان کرد.
زندهدل با بیان اینکه ۸۵ هزار نفر در کشور سالانه به سرطان مبتلا میشوند گفت: ۵۵ هزار نفر نیز به علت سرطان در هر سال جان خود را از دست میدهند.
وی استانهای شمالی و شمال غرب کشور را دارای بیشترین آمار ابتلا به سرطان معده عنوان کرد و گفت: این آمار با الگوی غذایی آنها و مصرف نمکشان ارتباط قوی دارد.
انتهای پیام/136