کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

خانه من چه شد؟ /مهری که ما را خانه‌دار نکرد!

معضلات مسکن مهر قم همچنان بدون راه حل

پايگاه اطلاع رسانی قم نیوز , 21 بهمن 1393 ساعت 15:38

قم نیوز: برخی تعاونی‌های مسکن مهر قم در حالی دچار رکود شده‌اند که نه مدیران تعاونی‌ها و نه مردم پاسخی برای سوالات و مشکلات خود ندارند و نیاز به ورود شخص سوم برای حل مشکلات طرفین احساس می‌شود.


به گزارش قم نیوز، مسکن مهر ازجمله پروژه‌هایی است که پس از مطرح‌شدن در شعارهای انتخاباتی رئیس‌جمهور دولت نهم و دهم توانسته بود روح امید را در دل مردم بدون مسکن ایران زنده کند. ثبت‌نام مسکن مهر تنها با ۵۰ هزار تومان مبلغ اولیه آغاز شد و تعاونی‌های مسکن مهر به‌سرعت جایگاه خود را یافتند.

امید به حل مشکل مسکن برای مردم از یک شعار انتخاباتی در حال تبدیل به حقیقت بود و تاکنون نیز این اتفاق افتاده است اما در خلال اجرای این طرح مشکلاتی نیز گریبان خانواده‌های عمدتاً جوان ایران را گرفته است.

مسائلی مانند دور بودن محل ساخت پروژه‌های مسکن مهر از مرکز شهر و عدم وجود امکانات در این نقاط ازجمله این مسائل بود که هنوز هم‌خانواده‌هایی را که در این خانه‌ها زندگی می‌کنند با خود درگیر کرده است.

نبود فضای سبز مناسب در محل‌های مسکونی، جاده‌های آسفالت نشده و کوچه‌هایی که هنوز هم با بارش یک باران رفت‌وآمد در آن‌ها غیر قبل امکان است ازجمله این مشکلات هستند.

استان قم نیز همزمان با سایر نقاط کشور شاهد شروع پروژه‌های مسکن مهر در منطقه پردیسان بود. تاکنون تعداد زیادی از متقاضیان مسکن نیز موفق به دریافت منازل خود شده‌اند و اکنون در خانه‌های خود زندگی می‌کنند.

اما محله‌های مسکن مهر قم هنوز هم شاهد ساختمان‌های نیمه ساخته‌ای است که مدت‌هاست نه کارگری در آن مشغول به کار است و نه رنگ زندگی مردم را به خود دیده است.

تعاونی مسکن مهر شماره ۴۷ قم یکی از همین تعاونی‌هاست که چهار سالی از شروع کارش گذشته اما همچنان بدون روح زندگی مردم فرسوده می‌شود. پروژه نیمه‌کاره‌ای که هنوز مشخص نیست مقصر اصلی عدم پیشرفت آن‌ها چه کسی است.

زندگی سخت یکی از ۱۴۲ خانوار این پروژه شرایطی را برایش به وجود آورده که مجبور به انتقال اثاثیه خود به یکی از خانه‌های نیمه ساخته‌شده ولی سردرگمی از وضعیت این پروژه همچنان او را عذاب می‌دهد.

زنی سالخورده هم در بین این افراد دیده می‌شود که خطوط چهره‌اش نسبت به چهار سال پیش بیشتر و بیشتر شده و هنوز نمی‌داند عمرش به زندگی در این نقطه دور از شهر می‌رسد یا نه.

تازه‌عروس و دامادهای چهار سال پیش هم در بین اعضا دیده می‌شوند که حالا فرزندانشان بزرگ‌شده‌اند اما هنوز طعم آسایش در منزل شخصی خود را ندیده‌اند.

عدم پاسخگویی مدیر تعاونی و سردرگمی اعضا که هرروز با تلفن مدیر تعاونی مجبور به واریز مبالغی به‌حساب پروژه شده‌اند سبب می‌شود دست به تجمعی حدوداً بیست‌نفره بزنند. تجمع مقابل سازمان صداوسیما. تجمعی که با تلفن‌های مکرر و تهدیدآمیز مدیر تعاونی و بدون مجوز بودن و عدم استقبال
دوربین‌های تلویزیونی رنگ می‌بازد و بازهم سردرگمی مردم ادامه پیدا می‌کند.

یکی از اعضا می‌گوید بیست‌وپنج میلیون تومان به‌حساب واریز کرده‌ام اما خبری از خانه نیست. دیگری می‌گوید صاحب‌خانه مرا از خانه بیرون کرده و نمی‌دانم چه باید انجام دهم. یکی دیگر از اعضا به دنبال این است که صدای خودش را به‌واسطه یکی از خبرگزاری‌ها به گوش مسئولان برساند اما این کار هم بی‌فایده است و بی‌نتیجه می‌ماند.

یکی از معضلاتی که اکنون در پروژه مسکن در قم وجود دارد عدم پاسخگویی مدیران تعاونی و مشخص نبودن میزان هزینه کرد آن‌ها است. مدیر تعاونی علت توقف طولانی پروژه را عدم واریز پول توسط اعضا می‌داند و می‌گوید منتظر دریافت وام ۵ میلیونی از دولت است تا کار را ادامه دهد.

اما زمانی که پای حرف مردم می‌نشینی از فیش‌های واریزشده خود سخن می‌گویند و می‌پرسند تفاوت این پروژه با دیگر پروژه‌های مسکن مهر که اکنون تکمیل‌شده و مردم در آن سکونت دارند چیست که به نتیجه نمی‌رسد؟ سؤالی که همچنان بی‌پاسخ‌مانده و ذهن مردم را به خود مشغول کرده است.

تا اینجا هرچه گفتیم از مشکلات به مدیر تعاونی و مردم بازمی‌گشت اما شاید بهترین راه‌کار برای حل مشکلات دو طرف دعوی ورود نفر سوم باشد. نفر سومی که با وساطت خود معین کند بالاخره چه کسی محق است و پایان کار به کجا می‌رسد. در اینجاست که نقش مدیران دولتی در استان پررنگ‌تر می‌شود و لزوم نظارت بیشتر بر این پروژه‌ها را یادآوری می‌کند.

انتهای پیام/130


کد مطلب: 28947

آدرس مطلب :
https://www.qomnews.ir/fa/news/28947/خانه-مهری-خانه-دار-نکرد

قم نیوز
  https://www.qomnews.ir