قم نیوز: عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس و استاد علوم سیاسی با بیان اینکه عربستان در یمن به اهداف خود دست پیدا نکرد، گفت: تشکیل کمپین یمن تنها نمی ماند خوب بوده و باید حمایت شود. این گونه اقدامات باعث خواهد شد تا افکار عمومی نسبت به این جنایات آگاه شود. انزجار افکار عمومی و همچنین زخمی که به حیثیت سیاسی عربستان خورد، موجب شد که این کشور دست از تجاوز بردارد.
به گزارش قم نیوز، احمد بخشایشی اردستانی با بیان اینکه عربستان قصد دارد تا با حمایت آمریکا نقش ژاندارم منطقه را بازی کند اظهار داشت: عربستان در تجاوز آشکار به یمن دچار مشکل شد چرا که هیچ کدام از کشورهای ائتلاف علیه یمن از جمله ترکیه، پاکستان و مصر علی رغم دوستی با آل سعود حاضر نشدهاند که نیروی زمینی خود را وارد این جنگ کنند.
بنا بر این گزارش عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس و استاد علوم سیاسی با بیان اینکه عربستان در یمن به اهداف خود دست پیدا نکرد، افزود: تشکیل کمپین یمن تنها نمیماند خوب بوده و باید حمایت شود. این گونه اقدامات باعث خواهد شد تا افکار عمومی نسبت به این جنایات آگاه شود. انزجار افکار عمومی و همچنین زخمی که به حیثیت سیاسی عربستان خورد، موجب شد که این کشور دست از تجاوز بردارد.
وی خاطر نشان کرد: عربستان برای ادامه تجاوزاتش دو راه داشت یکی اینکه بین یمنیها اختلاف میانداخت و با حمایت از القاعده و دیگر گروههای افراطی سعی در پیشبرد اهدافش میکرد و یا اینکه خودش نیروی زمینی وارد خاک یمن مینمود.
بخشایشی گفت: هر چند که تجاوز عربستان باعث خسارات جدی به یمن و کشته شدن نزدیک به دو هزار نفر شد اما مقاومت مردم یمن باعث این شد که عربستان به اهدافش دست پیدا نکرد.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس و استاد علوم سیاسی با بر شمردن ویژگیهای استراتژیک یمن، اظهار داشت: یمن یکی از کشورهای استراتژیک در منطقه است. در این منطقه ما چند نقطه استراتژیک داریم که کانال سوئز و بابل المندب که محاط بر یمن است، بخشی از آن هاست. یمن حدود ۲۱ استان و ۲۴ میلیون جمعیت دارد و ترکیب جمعیتی این کشور حدود ۵۲ درصد زیدی، ۳۲ درصد شافعی، ۹ درصد شیعه دوازده امامی و ۸ در صد هم حنبلی هستند.
بخشایشی افزود: از آنجا که یمن هم مرز با عربستان سعودی است به نوعی در استعمار این کشور قرار دارد به طوری آل سعود از سه استان یمن نفت استخراج میکند. آل سعود علاقه دارد که یک استان دیگر به نام حضر موت را در اختیار بگیرد و همیشه به دنبال این بوده که یک معبر یازده کیلوتری ایجاد کند تا نفت خود را از حضر موت به دریای عرب منتقل کرده و تنگه هرمز را از حالت استراتژیک خارج کند. در حال حاضر از تنگه هرمز حدود ۲۹ میلیون بشکه نفت عبور میکند این در حالیست که از بابل المندب روزانه ۵۰ کشتی عبور میکند. یعنی مصر، اسرائیل، عربستان و برخی از کشورهای آفریقایی از بابل المندب استفاده کرده و این منطقه از نظر استراتژیک اهمیت بسیار زیادی دارد.
وی با اشاره به تاریخچه اختلافات در یمن افزود: در سال ۱۹۶۲ شاهد جنگ شمال و جنوب در یمن هستیم. در همان سال جمال عبدالْناصر حدود ۵۰ هزار نیرو وارد یمن کرد تا به یمن شمالی کمک کند اما در آن زمان شاه ایران و عربستان سعودی از یمن جنوبی حمایت میکردند. انصارالله و حوثیها در استان شمالی یمن ساکن و زیر مجموعه زیدیها محسوب میشوند.
در سال ۲۰۱۱ و در جریان بیداری اسلامی و رفتن علی عبدالله صالح، یمن با مشکلات اقتصادی از جمله گرانی و کساد مواجه شد. این در حالی بود که یمن خودش را وابسطه به عربستان میدانست و حوثیها به عربستان مهلت دادند که اگر مشکلات اقتصادی بر طرف نشود ما وارد صحنه خواهیم شد. بعد از آن قبایل مختلف یمنی با حوثیها همراه شدند و انصار الله به سمت جنوب حرکت کرد.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس اضافه کرد: در پی ورود انصارالله به عرصه سیاسی، هادی منصور رییس دولت استفاء داد و این استفاء مورد قبول پارلمان قرار گرفت. اما هادی منصور با وجود اینکه استفاء داده بود ابتدا به جنوب یمن و شهر عدن رفت و به تحریک عربستان سعودی دولتی جدید تشکیل داد و پس از ناکامی به این کشور گریخت. در نهایت از آنجا که عربستان دید نمیتواند از طریق کودتای نرم اختلافی بین یمنیها به وجود آورد و شمال و جنوب با هم متحد هستند، دست به حمله نظامی زد.
بخشایشی همچنین به رفتار متقانض آمریکا اشاره کرد و گفت: جالب این است که آمریکاییها در این خصوص کاملا متناقض عمل میکنند. وقتی که یانکوویچ رییس جمهور سابق اوکراین به روسیه فرار کرد گفتند که چون او فرار کرده مشروعیتش را از دست داده اما در ماجرای یمن با آنکه منصور به عربستان پناهنده شد اما همچنان به عنوان رییس جمهور معتبر است! این همان تناقض آشکار آمریکا است.
وی در پایان ضمن اشاره به شکست ائتلاف جنگ در یمن گفت: عربستان با تشکیل ائتلافی شروع به حمله کرد و مدعی شد که همه کشورهای عربی با من هستند. آنها تصور میکردند که ۴ روزه کار انصار الله را تمام خواهند کرد. در این حملات عربستان نیروی زمینی وارد یمن نکرد و به همین دلیل باید به سراغ مصر و پاکستان و ترکیه میرفت. این کشورها هم با آنکه با آل سعود رابطه خوبی دارند اما حاضر نشدند نیروی زمینی وارد خاک یمن کنند چرا که در زمین کسی در یمن موفق نخواهد شد و این مقدمهای شد تا متجاوزی که جنگ را شروع کرد خود به خاتمه آنهم اقدام نماید.
انتهای پیام/۱۳۲