آیت الله مصباح یزدی: برخی میگویند برای حفظ وحدت در کشور باید روی «اصل وحدت ملی ایرانی» تکیه کنیم نه اسلام
به گزارش قم نگار، آیت الله مصباح یزدی که عصر امروز در دیدار با اعضای هیئت علمی دانشگاه امام حسین (ع) و جمعی از سربازان عضو هیئت علمی دانشگاههای سراسر کشور سخن میگفت، اظهار داشت: ما در یکی از درخشندهترین برهههای جهان اسلام زندگی میکنیم که در آن تحول عظیمی به دست یکی فرزندان رسول اکرم (ص) صورت پذیرفت.
رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) افزود: بزرگان فقه باید سالها در عظمت این جریان تحقیق کنند و اگر کسی بگوید این پدیده، یک معجزه بود، سخنی به گزاف نگفته است زیرا انقلاب اسلامی نعمتی برای بشریت، مسلمانان و به ویژه شیعیان و ایرانیان بود و برکات آن شامل حال همه بشریت میشود و با نگاهی به اوضاع منطقه برکات آن را اکنون میبینیم و به تدریج بیشتر هم خواهیم دید.
نعمت عظیم انقلاب، تکلیف بیشتری به دوش ما گذاشته است
عضو مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: در مقابل این نعمت عظیمی که برای همه بشریت به ویژه ایرانیان پدید آمد، تکلیف بیشتری نیز برای ما به وجود آمد که این نیز یک سنت الهی است زیرا هر چه نعمت کسی بیشتر باشد، وظیفه بیشتری نیز به دوش وی است.
استاد حوزه علمیه تاکید کرد: هر جا انقلابی صورت گرفته است، وظایفی برای انقلابیون در مقابل مردم به وجود آمده است تا به مردم خدمت کنند و این یک خواسته طبیعی است.
آیت الله مصباح یزدی خاطرنشان کرد: قرآن به تحولات اقوام گذشته و حال اشاره میکند و میگوید که بعد از امتهای گذشته که رفتند و تمام شدند، شما را جانشین آنها قرار دادیم تا ببینیم شما چه میکنید و اکنون منتظر هستیم تا عمل شما را ببینیم.
وی افزود: همان طور که کمیت وظائف متناسب با قدرت افراد تفاوت میکند، کیفیت موقعیت افراد نیز فرقی میکند. اقشار مختلفی در این کشور زندگی میکنند که همه از نعمت این نظام برخوردار هستند اما کیفیت موقعیت آنها فرق میکند و باید وظیفه خود را برای نعمت انقلاب به جا بیاوریم.
نقش برجسته اسلام، تفاوت اصلی انقلاب ایران با سایر انقلابها است
رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) افزود: حال باید دید تفاوت انقلاب ما که خداوند به ما داد و در حکم معجزه بود با دیگر انقلابها در چیست. آنچه مشخص است دینی بودن انقلاب اسلامی ماست که همین یک نکته فرق این انقلاب با سایر موارد مشابه است.
عضو مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: اگر چه دیگر انقلابها هم جنگ را تجربه کردند اما در انقلاب ما جنگ، دفاع مقدس بود و این اصلا با بقیه قابل مقایسه نیست. اساسا انقلاب ما اسلامی بود و اگر به سخنرانیهای امام راحل دقت کنید، میبینید همواره از اسلام صحبت میکردند و حتی گفتند که دشمنان ما از اسلام سیلی خوردهاند و از ما هراسی ندارند.
استاد حوزه علمیه تاکید کرد: نعمت انقلاب دینی در تاریخ به امتهای معدودی داده شده است و قرآن درباره آنها گفته است که افرادی بودند که تا آخرین قطره خون خود با شجاعت و سرافرازی جنگیدند اما از آنها اطلاعی نداریم. تنها میدانیم که نعمت انقلاب اسلامی در مقابل تحولاتی که در کشورهای منطقه صورت گرفته است، بسیار بزرگتر است.
وزیر خارجه آمریکا 2 سال پیگیر مسئله انرژی هستهای ایران بود
آیت الله مصباح یزدی خاطرنشان کرد: قبل از انقلاب ما یکی از اقمار دست چندم آمریکاییها بودیم اما اکنون میبینیم که ۲ سال بزرگترین شخصیتهای آنها مانند وزیر خارجهشان راجع به یک مسئلهای مانند انرژی هستهای پی گیری میکند یا در هیچ سخنرانیای نیست که اسمی از ایران نباشد، نشان دهنده عظمت مادی ایران است و عظمت معنوی ایران از آن بیشتر است.
وی افزود: در جهشی معنوی و رشدی که پس از انقلاب صورت گرفت، نوجوان ۱۳ ساله به جای آنکه در کوچه بازی کند، کاری میکند که امام راحل میگوید این نوجوان رهبر ماست. عظمت خانواده شهدا نیز جای خود دارد و من مادر شهیدی را سراغ دارم که حاضر نیست در جمعی به عنوان مادر شهید معرفی شود تا از اخلاص وی کم نشود و این معجزهای بود که امام راحل رقم زد.
رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) افزود: ما این بار سنگین را به دوش میکشیم و باید این معجزه را حفظ کنیم و رشد داده و به نسل آینده منتقل کنیم و این وظیفه ما در مقابل خداوند است.
33
سال پیش شخصی میگفت که پس از امام خمینی(ره)، ایران شرایطی مانند لبنان پیدا میکند
عضو مجلس خبرگان رهبری در بخشی دیگر از سخنان خود از برخی گفتوگوهای اوایل انقلاب تصریح کرد: خاطرم هست که در یک جمعی با حضور یکی از کسانی که هم اکنون پست بسیار مهمی در کشور دارد، اظهار داشت «چند سال دیگر امام زنده است و شخصیت امام و علاقهای که مردم به ایشان دارند، انقلاب را حفظ میکند اما پس از رحلت امام کشور ما مانند لبنان میشود یعنی قومیتها و فرقههای مختلف به جان هم میافتند و آشوب و ناامنی ایجاد میشود و بهترین شکلی که ایجاد میشود، آن چیزی است که در لبنان وجود دارد، یعنی این اقوام با هم مجبور به زندگی در کنار هم میشوند».
استاد حوزه علمیه تاکید کرد: آن فرد که آدم سادهای نبود و اهل فکر بود و درس خوانده خارج بود، میگفت بعد از از دنیا رفتن امام راحل، ناامنی پیش میآید و بعد با هم میسازند و نهایت چیزی که میشود، کشور اسلامیای به جا نمیماند و البته این تعبیر آخر از من است و من رعایت امانت را میکنم.
آیت الله مصباح یزدی خاطرنشان کرد: این پیش بینی آن آقا حداقل ما ۳۳ سال قبل است و پیداست که وی آدم روشنی بود که چنین پیش بینیای را داشته است. هم اکنون نیز چشم انداز برخی شخصیتهای کنونی در همین حد است.
وی افزود: قبل از انقلاب به شکلی بود که کسی از جمله من فکر نمیکرد که اسلام حاکم شود و کسی اگر میخواست در دانشگاه نماز بخواند، خجالت میکشید و کسی تصور نمیکرد که یک روحانی زمام مملکت را به دست بگیرد اما امام راحل اسلام را زنده کرد و پیران شما به خاطر میآورند که امام راحل چه زحمتی کشید تا این مسئله ولایت فقیه جزو قانون اساسی بیاید.
رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) افزود: در خبرگان قانون اساسی کسانی بودند که اسلام را قبول نداشتند و مارکسیست تند بودند اما به یاری یاران و دوستان امام (ره) اسلام حاکم شد و حتی نخست وزیر وقت میگفت که جمهوری دموکراتیک اما امام خمینی (ره) گفت جموری اسلامی نه یک کلمه کم، نه یک کلمه زیاد و مردم به همین رای دادند.
برخی میگویند برای حفظ وحدت در کشور باید روی «اصل وحدت ملی ایرانی» تکیه کنیم نه اسلام!
عضو مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: امروز کسانی هستند که شرایط آینده کشور را مانند لبنان میبینند و فکر میکنند که شرایط عوض میشود و بعد دوباره قانون اساسی عوض میشود و تقید به پیش رفتن اسم اسلامی ندارند و میگویند که اختلافات قومی یک آتش زیر خاکستر است و باید کاری کنیم که اصل وحدت ملی ایرانی در کشور حفظ شود.
استاد حوزه علمیه تاکید کرد: اینها میگویند اسم اسلام را حذف کنیم تا کسی مخالفت نکند و البته این را ناگهانی نگوییم بلکه به تدریج بگوییم. از سوی دیگر میاندیشیند که بین شیعه و سنی فرقی نگذاریم. از سوی دیگر در تفکر اینان است که مهمترین کشور دنیا آمریکاست و حرف اول را میزند و به معنایی کدخدای عالم است و قبلا شوروی سابق با وی رقابت میکرد اما اکنون کنار زده شده است و حرف، حرف آمریکاست.
کسانی که آمریک را کدخدای دنیا میبینند، دم از سازش با کدخدا میزنند
آیت الله مصباح یزدی خاطرنشان کرد: اینها میگویند که چون آمریکا کدخدای دنیاست، اگر بخواهیم زندگی کنیم، باید با این کدخدا بسازیم وگرنه در ما اختلاف ایجاد میکنند و همسایههای ما تحریک میکنند و در نهایت مثل لبنان میشویم و اختلافات بالا میگیرد، پس با کدخدا بسازیم.
وی افزود: در لبنان احزاب مسلح هستند و یک ساعت این حزب رژه میرود و ساعتی دیگر، نظامیان دیگر و آنچه لبنان را حفظ کرده است، عرق ملی لبنان است و افرادی که آینده ایران را مثل لبنان میبینند، میگویند عرق ایرانی بودن را تقویت کنیم تا کشور از هم نپاشد و این در ظاهر حرف منطقیای هم به نظر میرسد اما امام راحل در زمانی حرف از جمهوری اسلامی زد که همین مسائل هم مطرح بود.
رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) افزود: با حسابهای مادی به همین چیزهایی که میگویند، میرسیم اما حسابهای امام راحل از اینها جداست. افرادی هستند که دستهایشان به دعا بلند است که خدایا این انقلاب را حفظ کن و خداوند دعای ایشان را مستجاب میکند.
آمریکا از چشم انداز ایران 150 میلیونی پیشرفته و متکی به معنویت هراس دارد
عضو مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی در اجلاسیه خبرگان رهبری در تحلیل اینکه چرا آمریکا با ایران این قدر مخالف است و در مقابل دیگران حتی با قدرت اتمی عکس العملی نشان نمیدهد، این است که میداند کار آنها به جایی نمیرسد اما این حرکتی که در ایران شکل گرفته است، حرکتی پیشرو است و با وجود همه موانع به جلو میرود.
استاد حوزه علمیه تاکید کرد: با وجود فعالیتهای زیادی که برای مقابله با زاد و ولد انجام شد و بسیاری از جوانها کشته شدند، اما ایران به ۷۵ میلیون نفر رسید و رهبر معظم انقلاب فرمودند که شما این چشم انداز را در نظر بگیرید که پس از چند دهه ایران به ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیون رسیده باشد و از لحاظ رشد علمی نیز به مقام خوبی برسد.
آیت الله مصباح یزدی خاطرنشان کرد: رشد مادی حتی در ایران قابل مقایسه نیست و پیشرفت علمی، اقتصادی و سیاسی و وضع بین المللیای که ایران دارد اگر با همین شیب ملایم پیش رود، با جمعیت ۱۵۰ میلیونی به کجا میرسد؟ رهبر معظم انقلاب در اینجا افزودند که کشوری با این رشد و ابعاد، رشد معنوی نیز داشته باشد، ببینید به کجا میرسد.
وی افزود: مفاهیمی که انقلاب اسلامی مطرح کرده است ظلم ستیزی و عدالت و مانند آن است و محبت جمهوری اسلامی در دل مردم در حال رشد است. آمریکا از هم اکنون حساب میکند که روزی چنین کشوری با این ظرفیت درونی، در دلهای مردم جهان قرار میگیرد و هیچ کشوری چنین ظرفیتی ندارد.
رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) افزود: حفظ این دستاوردها و انتقال آن به سایرین، وظیفه اصلی ماست و این کار همتی میخواهد که باید آن را در خود ایجاد کنیم و به ارزشهای معنوی بیش از ارزشهای مادی بها دهیم.
انتهای پیام/105