قم نیوز: مؤلف ایرانی برترین کتاب آشپزی جهان از توجه و تعظیم مطرحترین آشپزهای جهان نسبت به غذاهای سنتی ایرانی خبر داد و گفت: غذاهای ایرانی برپایه طب سنتی هستند و واقعاً غذای ایرانی "دوا" به حساب میآید زیرا یک روح بوعلی سینا در آنان وجود دارد.
مؤلف ایرانی برترین کتاب آشپزی جهان مطرح کرد
تعظیم برترین آشپزهای جهان به غذاهای سنتی ایران
خبرگزاری تسنیم , 10 تير 1394 ساعت 22:53
قم نیوز: مؤلف ایرانی برترین کتاب آشپزی جهان از توجه و تعظیم مطرحترین آشپزهای جهان نسبت به غذاهای سنتی ایرانی خبر داد و گفت: غذاهای ایرانی برپایه طب سنتی هستند و واقعاً غذای ایرانی "دوا" به حساب میآید زیرا یک روح بوعلی سینا در آنان وجود دارد.
به گزارش قم نیوز، در مسابقات جهانی گورمند فرانسه کتابی از ایران در حوزه آشپزی مقام نخست جهان را کسب کرد بهطوری که دستورالعملهای این کتاب که برگرفته از دستورالعمل غذاهای سنتی ایرانی بود توانست میان ۲۶هزار کتاب از کشورهای متعدد جهان مقام نخست را کسب کند و افتخاری دیگر از هویت فرهنگ غذایی ایرانی را در دنیا بازتاب دهد.
در این رابطه سمیرا جنتدوست مؤلف برتر کتاب آشپزی جهان در سال ۲۰۱۵ درباره ابعاد مختلف دستورالعملهای غذایی این کتاب که بهگفته خود تمام ۲۰۰ دستور العمل این کتاب ایرانیزه شده است، به تسنیم گفت: سلامتی افراد را باید در وهله نخست از سفرههای آنان جستجو کرد. بهترین سفرههای غذایی نیز مربوط به سفرههای سنتی ایرانی است و این یک ادعا نیست زیرا در مسابقات جهانی گورمند فرانسه نیز این امر ثابت شد و برترین آشپزهای دنیا به دستورالعملهای کتاب آشپزی که از طرف ایران نامزد شده بود رأی دادند و این کتاب؛ برترین کتاب آشپزی دنیا شد.
وی ادامه داد: غذاهای سنتی ایرانی براساس فرهنگ هر منطقه کشورمان تدابیر سلامتی ویژهای ارائه میکنند، مثلاً غذاهای مناطق شمالی باید در آن سیر، سبزیجات و ماهی استفاده شود تا براساس ذائقه و طبیعت محل زندگی افراد سودمند باشد بنابراین همین تدابیر را در دیگر مناطق کشورمان در بحث دستورات غذایی مشاهده میکنیم.
مؤلف برتر کتاب آشپزی جهان در سال ۲۰۱۵ تصریح کرد: احترام به غذایی ایرانی بهواقع احترام به فرهنگ ایرانی است، زیرا وقتی غذای خوبی میان سفره گذاشته میشود بهواقع افراد خانواده به تهیهکننده و آشپز این غذاها احترام میگزارند و این احترام به دیگر افراد خانواده نیز سوق پیدا میکند.
جنتدوست درباره دیدگاهش در زمینه غذاهای ایرانی بر پایه طب سنتی عنوان کرد: واقعاً غذاهای ایرانی "دوا" هستند، زیرا بنده همیشه معتقد بودم یک روح بوعلی سینا در غذاهای ایرانی حاکم است، چون دستورالعمل غذاهای ایرانی براساس ذائقه، مزاج، رنگ، بو و گرمی و سردی است و اکثر بانوان ایرانی از گذشتههای دور میدانستند که کدام ادویهجات و کدام غذایی برای بدن لازم، مفید و ضروری است.
این مربی آشپزی با بیان اینکه غذا خوردن در فرهنگهای مختلف یک هنر به حساب میآید، خاطرنشان کرد: امروزه باید میان دختران جوان ایرانی شوق آشپزی ایرانی را گسترش دهیم زیرا ضامن سلامتی خانواده ایرانی در آشپزخانهها و سفرهها است، مثلاً میتوان غذایی مانند کوفته تبریزی را بهمانند رولت فرانسوی درست کرد یعنی دقیقاً براساس دستورالعملهایی که در کتاب نخست آشپزی جهان در سال ۲۰۱۵ بهکار گرفته شد؛ این یعنی غذا بر پایه غذاهای سنتی ایرانی درست میشود ولی ظواهر غذا بهسبکهای بین المللی است که میتواند پاسخگوی ذائقه پُرتنوع نسل جوان امروز باشد.
انتهای پیام/۱۳۲
کد مطلب: 31192