کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

رئیس فرهنگستان علوم اسلامی:

هیئت‌های مذهبی مطالبات مردمی را منعکس کنند

خبرگزاری تسنیم , 26 شهريور 1394 ساعت 17:04

قم نگار: رئیس فرهنگستان علوم اسلامی گفت: احزاب مطالبات مردم را رنگ حزبی می‌زنند و با ادبیات حزبی مطرح می‌کنند و هیئت‌های هم می‌توانند مطالبات رهبری مانند مقابله با سازش و سستی و ایستادگی در برابر استکبار را به مطالبات اجتماعی تبدیل کنند.


به گزارش قم نگار، آیت الله سید مهدی میرباقری که در پنجمین گردهمایی سراسری هیئت‌های محوری و بزرگ کشور سخن می‌گفت، اظهار داشت: خداوند متعال شهادت سید الشهدا (ع) را مبدأ تحولات عظیم این عالم قرار داده است و از این واقعه، ظهور نیز نشأت می‌گیرد.

استاد برجسته حوزه علمیه قم افزود: دو تحول بزرگ با محوریت عاشورا صورت می‌گیرد که یکی از آن‌ها رسیدن به بصیرت است و این بصیرت سبب می‌شود تا عاشورا را تنها یک جنگ تاریخی، مانند برخی از مورخان نبینیم بلکه رویاروی حضرت سید الشهدا (عج) با جبهه ظلم ببینیم.

رئیس فرهنگستان علوم اسلامی تصریح کرد: جامعه اسلامی در زمان سید الشهدا (ع) از مدار ولایت و طریق اتصال به توحید منحرف شده بود و راه ارتباط با خدا قطع شده بود. در مساجد قرآن خوانده می‌شد اما راه سلوک باطنی بسته شده بود و شریعت نیز بی‌معنا شده بود زیرا نماز بدون ولایت و ایمان، ارزشی ندارد.

آیت الله میرباقری خاطرنشان کرد: وسعت عاشورا بسیار زیاد است و عهدی با خداوند متعال و میثاقی برای هدایت بشر است و ولیّ خدا آن را به سبب عهدی که با خداوند متعال بسته بودند، تا آخر پیش رفته و ایستادگی کردند و همین عاشورا را با دیگر جنگ‌ها متفاوت می‌سازد.

وی تاکید کرد: عاشورا نقطه کانونی ایستادگی در مقابل ظلم است و هیئت‌های حلقه وصل مردم با این نقطه کانونی هستند، از این رو عاشورا از یک نقطه عزاداری، به یک نقطه کانونی برای صف بندی و همبستگی تبدیل شود. فعل اصلی هیئت‌های مذهبی، بکاء و عزاداری است و ارتباط با نقطه کانونی از همین بستر مصیبت و بکاء آغاز می‌شود و به همین دلیل است که ائمه فرموده‌اند هر قطره اشک ارزش بسیار زیادی دارد.

استاد برجسته حوزه علمیه قم با اشاره به لزوم تعمیق مصیبت سیدالشهداء (عج) در هیئت‌ها، اظهار داشت: اگر روزی مصیبت و بکاء در هیئتی کمرنگ شود، تأثیر آن هیئت کمتر می‌شود اما در عین حال نباید از ابزار نادرست برای عمق بخشیدن به مصیبت بهره جست و لزوم استفاده از ابزار و روش صحیح، انکارنشدنی است زیرا ابزار نادرست، به بصیرت صحیح منجر نمی‌شود.

رئیس فرهنگستان علوم اسلامی تصریح کرد: بدنه عزاداران حسینی مخلص هستند و ممکن است عده قلیلی به قصد فتنه‌گری در عزاداری شرکت کنند اما نباید صف بندی و اتهام زنی و کار سلبی صورت گیرد بلکه باید همه در زیر بیرق سیدالشهداء جمع شویم. از سوی دیگر هیئت‌ها نباید کارکرد حزبی پیدا کنند اما رهبر معظم انقلاب نظریاتی نسبت به اصل حرکت کلی جامعه اسلامی در درگیری با استکبار دارند که در همین هیئت‌ها باید به مطالبه اجتماعی تبدیل شود و این با کار حزبی تفاوت دارد.

آیت الله میرباقری تصریح کرد: احزاب مطالبات مردم را رنگ حزبی می‌زنند و با ادبیات حزبی مطرح می‌کنند و هیئت‌های هم می‌توانند مطالبات رهبری مانند مقابله با سازش و سستی و ایستادگی در برابر استکبار را به مطالبات اجتماعی تبدیل کنند و آن را از حاکمیت مطالبه کنند.

استاد برجسته حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: به عنوان مثال بستر اقتصاد مقاومتی، اخلاق است نه مصرف گرایی و این مباحث در هیئت با ادبیات صحیح، قابل طرح و تبدیل به گفتمان است. این‌ها باید در هیئت‌های طرح شده و به مطالبات تبدیل شود تا حاکمیت ملزم به رعایت آن‌ها شود.

وی افزود: یکی از آفت‌های مهم هیئت‌ها، سکولار شدن هیئت‌هاست که باید با آن مقابله کرد و آفت دیگر، مشغول کردن هیئت‌ها به درگیری‌های بین خودشان است و هیچ وقت نباید هیئت‌ها در مقابل یکدیگر قرار بگیرند. هیئت‌های مذهبی باید نسل جوان را راهبری کنند و به سمت نسل عاشورایی هدایت کنند.

انتهای پیام/ ۱۳۲


کد مطلب: 32675

آدرس مطلب :
https://www.qomnews.ir/fa/news/32675/هیئت-های-مذهبی-مطالبات-مردمی-منعکس-کنند

قم نیوز
  https://www.qomnews.ir