به گزارش قم نیوز، حسین اوسطی امروز با اشاره به سابقه ۹۰ ساله کتابخانه آیتالله مرعشینجفی اظهار کرد: آیتالله مرعشینجفی در سنین جوانی در نجف اقدام به جمعآوری نسخههای خطی کردند.
وی خاطرنشان کرد: اکنون ۳۷ هزار جلد نسخه خطی در قالب ۷۵ هزار عنوان در کتابخانه بوده که از این تعداد ۶۵ درصد در زمینه موضوعات علوم اسلامی و باقیمانده آنها در زمینه موضوعات غیر علوم اسلامی تدوین شده است.
مدیر روابط عمومی و امور بینالملل کتابخانه آیتالله مرعشی نجفی با اشاره به نسخههای خطی گفت: این نسخهها که در معرض دید علاقهمندان قرار گرفته شامل سیر تاریخ قرآن کریم از نیمه اول قرن دوم هجری تاکنون و خطوط علما است.
وی عنوان کرد: نسخههای خطی به منظور حفاظت و حراست و نگهداری باید در دما و شرایط مطلوب قرار گیرد و در این کتابخانه این شرایط مهیا شده است.
اوسطی به بیمارستان کتاب به عنوان یکی از بخشهای کتابخانه اشاره کرد و افزود: کتابهای اهدایی و خریداری شده دارای آفت باید پیش از قرارگیری در مخزن در بیمارستان قرار گیرد و از دو ماده شیمیایی ضد قارچها، حشرات، سوسکها و کرم کتاب برای از بین بردن آفات آنها استفاده شود.
وی در ادامه عنوان کرد: کتابهای دارای آفت یک شبانهروز در این دستگاه قرار میگیرد و پس از تخلیه آفات به مخزن انتقال پیدا میکند.
مدیر روابط عمومی و امور بینالملل کتابخانه آیتالله مرعشینجفی اضافه کرد: برخی از کتابهایی که خریداری یا اهدا میشوند به بخش مرمت میروند و در این بخش کاغذهای همگن، همقطر و همرنگ کتاب را برای ترمیم استفاده میکنند و کتابها با ترمیم به حالت اولیه بازمیگردند.
وی تصریح کرد: برخی کشورهای دارای نسخههای خطی مانند آسیای میانه و کشورهای عربی تصمیم گرفتند تا دوره ترمیم نسخههای خطی را در این کتابخانه بگذرانند.
انتهای پیام/۱۱۰