به گزارش قم نگار، حجتالاسلام والمسلمین علیرضا رزاقی در مراسم چهلم درگذشت آیتالله مؤیدی قمی در مسجد اعظم قم با بیان اینکه آیتالله مؤیدی قمی از مدرسین بهنام حوزه علمیه بود گفت: ایشان بیش از ۱۵ سال سابقه تدریس خارج فقه در حوزه علمیه داشت و مجموعه استفتائات ایشان به چاپ رسید و نزدیک به ۲۵ سال به تفسیر قرآن پرداخت.
وی با اشاره به بعد سیاسی زندگی آیتالله مؤیدی قمی بیان کرد : این عالم ربانی از یاران مقاوم امام خمینی(ره) از سال ۱۳۴۲ و از آغازین روزهای انقلاب اسلامی بود و با تحمل زندانها و شکنجههای بسیار برای پیشبرد انقلاب در کنار امام خمینی(ره) ایستاد و بعد از پیروزی انقلاب نیز از پیشگامان خدمت به نظام، امام راحل و خط ولایت بود و تا آخرین روزهای عمرشان پیوندی عمیق با ولایت داشت.
استاد حوزه علمیه تصریح کرد: خدمترسانی به امت اسلامی، تأسیس نهادهایی مانند مؤسسات خیریه و موقوفات عامه که مردم بتوانند از آنها بهره ببرند بخشی از حیات اجتماعی آن بزرگوار بود.
وی ادامه داد: آیتالله مؤیدی اهل شب زندهداری، راز و نیاز، تواضع و فروتنی با مردم بود و در کنار آنها مداومت بر زیارت حضرت معصومه(س) و حضور مداوم در نماز جمعه و همگامی با همه بخشهای انقلاب، نظام و اسلام از دیگر ویژگیهای او بود.
رزاقی با اشاره به بعد علمی آیتالله مؤیدی مطرح کرد: کسی که در مسیر علم آموزی و ترویج علم از دنیا برود شهید از دنیا رفته است.
استاد حوزه علمیه با بیان اینکه مرگ حاجیها در منا شهادت گونه بود گفت: بیتدبیری، سوء مدیریت، سوءنیت و بیخیالی حکام آلسعود زمینهای شد که این همه حاجی در حال احرام جان خود را از دست بدهند.
وی با اشاره به اینکه جریان فاجعه منا یک تراژدی بزرگ بشری است و هم از نظر شرع و هم از عرف بینالملل محکوم است افزود: حج و کعبه عامل قوام اسلام و مسلمین است و حاجیها برای یک فریضه و امر واجب به منا رفته و مهمان پروردگار بودند و بر همه واجب بود که آنها را تکریم کنند.
رزاقی با بیان اینکه به تعبیر مقام معظم رهبری این جنایت باید زنده بماند تا جنایتکاران درس عبرت بگیرند گفت: از نظر عرف و قوانین بینالملل آنها محکوم هستند و از نظر حقوق بینالملل آنها باید به خارجیها احترام میگذاشتند.
وی بیان کرد: در طول تاریخ عهدنامهها و پیمانهایی بین ایران و عربستان منعقد شده بود که آنها باید برای حفظ جان حاجیهای ما تلاش کرده و جانشان را حفظ کنند ولی عربستان تمام این عهدنامهها را زیر پا گذاشت و آنها باید عذرخواهی کنند و غرامت آن را بپردازند.
محقق و پژوهشگر حوزوی گفت: در عرف بینالملل اگر کشوی دچار بحران شد و نتوانست مدیریت کند باید از سایر کشورها کمک بگیرد ولی آنها نه تنها کمک نخواستند بلکه جلوی کمک ایران را نیز گرفتند.
وی با اشاره به اینکه حادثه بزرگی در حج امسال رخ داد که بشریت نمونه آن را تاکنون ندیده بود گفت: غربیها در مورد هولوکاست که یک موضوع توهمی است حساسیت بسیاری نشان میدهد و کسی نمیتواند در مورد آن تحقیق کند ولی نسبت به کشته شدن هزاران حاجی واکنشی نشان نمیدهند.
رزاقی ادامه داد: سازمان ملل و بسیاری از کشورهای اسلامی نیز در مورد حادثه ما واکنش نشان ندادند و اگر فریاد رهبر کشور اسلامی ما نبود نسبت به تحویل جنازهها نیز تمکین نمیکردند.
انتهای پیام/۱۳۷