به گزارش قم نگار،آیت الله سید محمد جواد علوی بروجردی روز سه شنبه در پنجمین نشست مدیران کتابخانه های تخصصی استان قم در سالن اجتماعات کتابخانه آیت الله بروجردی(ره) اظهار کرد: جدا از کتابخانه های تخصصی در کتابخانه های عمومی و مساله کتابخوانی و امر نشر نیز دارای مشکلاتی هستیم.
وی با اشاره به پیشرفت های علمی کشور گفت: در زمینه کتاب، کتابخوانی و کتابخانه در امر مطلوبی قرار نداریم و باید تلاش کنیم تا آشنایی مردم با کتاب و علاقه آنها به کتابخوانی گسترش یابد چرا که شمارگان کتاب در کشور ما بسیار پایین است در حالیکه در برخی از کشورها شاهد شمارگان میلیونی کتاب ها هستیم.
وی با تاکید بر انجام کارهای زیربنایی در این زمینه اظهار کرد: باید حتی در مهدکودک ها و پیش دبستانی ها بر اساس سن کودکان کتابخانه داشته باشیم و در مدرسه ها نیز معلمان تکلیف دانش آموزان را بر اساس مراجعه به کتاب های کتابخانه ها و انجام کارهای پژوهشی برنامه ریزی کنند تا از سنین پایین افراد با امر کتابخوانی و فرهنگ پژوهش آشنا شوند واین امر در جامعه نهادینه شود.
آیت الله علوی بروجردی با بیان اینکه کتابخانه کودک و کتاب به اندازه کافی برای سن کودک نداریم، این مساله را ناشی از صرفه نداشتن اقتصادی برای ناشر و نویسنده کتاب کودک دانست و خواستار تامین بودجه در این زمینه شد و گفت: برای امور بهداشتی و غیره در شهرداری ها بودجه در نظر گرفته می شود اما برای امور فرهنگی بودجه ندارند در حالیکه باید برای فرهنگ ارزش قائل شویم.
وی با اشاره به اینکه کتابخانه ها برای خرید کتاب و تجهیز نیازمند بودجه هستند، گفت: به یک حرکت در امر کتاب نیاز داریم و این حرکت فقط شخصی نیست و این فرهنگ کتابخوانی را با توجه به ویژگی های استان قم، باید در مردم ایجاد کنیم و دولت هم به تنهایی نمی تواند در این زمینه بودجه بگذارد از اینرو باید نیکوکارانی را علاوه بر مسائلی همچون مدرسه سازی در زمینه رفع کمبودهای کتابخانه ها فعال کنیم.
وی با بیان اینکه کار پژوهشی باید منوط به مراجعه به منابع کتابخانه ها باشد و اگر این روال را تامین نکنیم به نتیجه مطلوب نمی رسیم، گفت: در کتابخانه های بزرگ چه تخصصی و چه عمومی نیاز داریم که امکانات آنان را مانند فضا و تعداد کتاب ها، بر اساس نیاز مخاطبان افزایش دهیم و همچنین نیاز است تا ارتباط های خود را با کتابخانه های استانی و خارج از استان افزایش دهیم تا منابع بیشتری در اختیار داشته باشیم.
آیت الله علوی بروجردی خاطرنشان کرد: با تجهیز کتابخانه ها باید امکان استفاده به صورت شبانه روزی را برای پژوهشگران فراهم سازیم و حتی امکانات رفاهی در اختیار آنها قرار دهیم.
استاد برجسته حوزه علمیه قم، همچنین با بیان اینکه ارتباط بین کشورها فقط منحصر به تجارت و آوردن فناوری های جدید نیست، بر لزوم ارتباط با کتابخانه های بزرگ دنیا تاکید کرد تا پژوهشگران بتوانند به منابع علمی بیشتری دسترسی داشته باشند.
وی با بیان اینکه حضور یک راهنما در کتابخانه ها برای معرفی کتاب بر اساس نیاز مخاطبان به مراجعان برای مطالعه و پژوهش لازم است، خاطرنشان کرد: باید تلاش کنیم تا افراد مراجعه بیشتری به کتابخانه ها داشته باشند و فرهنگ کتابخوانی را در جامعه تبیین و نهادینه کنیم، این کار یک مجاهده است که در رشد علمی کشور می تواند موثر باشد.
پنجمین نشست مدیران کتابخانه های تخصصی استان قم در سالن اجتماعات کتابخانه آیت الله بروجردی(ره) با حضور مدیران این کتابخانه ها برای بررسی و ابلاغ اساسنامه مجمع کتابخانه های تخصصی (حوزوی و دانشگاهی) استان قم برگزار شد؛ استان قم دارای ۲۲ کتابخانه تخصصی حوزوی و دانشگاهی است.
۲۴ آبان ماه تا یکم آذرماه بعنوان هفته کتاب، کتابخوانی و کتابدار نامگذاری شده است.
انتها یپیام/۱۳۷