به گزارش قم نیوز، سیدعلی موسوینژاد در نشست علمی یمن و بیداری اسلامی که در پژوهشکده مطالعات منطقهای پژوهشگاه بین المللی المصطفی برگزار شد، با اشاره به تحولات یمن اضافه کرد: عربستان به دنبال این است که پس از علی عبدالله صالح، حامیان خود را سر کار بیاورد و برای صالح نیز مصونیت ایجاد کند، اما مردم یمن این طرح را رد کردهاند.
وی ادامه داد: عربستانیها در شمال یمن و در قلب زیدیه یعنی صعده، مدرسه علمیه ای به نام دارالحدیث درست کردهاند و تربیت متعصب ترین چهرههای سلفی را در آنجا پیگیری میکنند.
این کارشناس مسائل یمن با اشاره به پیشینه مردم یمن در محبت به اهل بیت (ع) گفت: یمنیها از متقدمین در پذیرش اسلام بودهاند و از صدر اسلام با دعوت امام علی(ع) به اسلام گرویدهاند و قبایل یمن، اسلام را از طریق امام علی(ع) شناختند.
وی افزود: ولایت پیامبر و تولای حضرت علی(ع) در تاریخ اسلام در مردم یمن وجود داشته است و همچنان منزلگاه امام علی(ع) در یمن را گرامی میدارند و در طول قرن پرتلاطم اول هجری، مردم یمن نقش بسیار پررنگی داشتند و غالبا حامی اهل بیت (ع) و تفکر علوی بودند، اما در اتفاقات قرن دوم هجری، شیعیان دچار انقساماتی شدند که این انقسامات در یمن نیز بروز و ظهور یافت.
موسوینژاد به نحوه ارتباط امامیه یا زیدیه در طول تاریخ اشاره و تصریح کرد: روابط امامیه با زیدیه و اسماعیلیه همواره یکنواخت و یکسان نبوده به طوری که گاهی همگرایی داشته و گاهی نزاعها شدت یافته است.
کاهش منازعات امامیه و زیدیه
وی اظهار داشت: در سدههای اخیر منازعات بین امامیه و زیدیه به حداقل رسیده است و دهها راوی زیدی داریم که جزو سلسله راویان امامیه هستند و بزرگان ما اینها را پذیرفتهاند.
مدیر گروه مذاهب اسلامی مؤسسه آموزش عالی ادیان و مذاهب قم گفت: برعکس اسماعیلیه، مواردی چون اباحه گری و تاویل گری در زیدیه وجود ندارد و اتفاقا زیدیها با اینگونه امور برخورد و مخالفت میکنند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به جایگاه ویژه و استراتژیک یمن در منطقه ابراز داشت: یمن، حیات خلوت عربستان و مصر در سالهای پیشین بود است و تحولات یمن به سرعت بر روی مصر و عربستان تاثیر میگذارد.
موسوی نژاد درباره علی عبدالله صالح گفت: بعد از انقلاب ۱۹۶۲ یمن و سقوط دولت زیدیها، چند رئیس جمهور سرکار آمدند و تنها چند ماه حکومت کردند اما علی عبدالله صالح بیش از ۴۰ سال است که حکومت می کند و اگرچه از نظر قومی، زیدی به شمار می رود اما از نظر فکری، سکولار است.
زیدی ها؛ ۴۰ درصد مردم یمن
وی با بیان اینکه اکثریت مردم در یمن شمالی را زیدی ها تشکیل می دهند گفت: از زمانی که یمن جنوبی و شمالی، یکی شده طبق برآوردها بین ۳۰ تا ۴۰ درصد مردم کل یمن، زیدی هستند.
این کارشناس مسائل سیاسی به اقدامهای وهابیت در یمن اشاره و تصریح کرد: بعد از سقوط دولت زیدی، مدارس دینی تبدیل به مدارس وهابیت شد و حکومت علی عبدالله صالح نیز از تضعیف زیدی ها استقبال می کرد و علمای زیدیه را مهجور کردند.
وی تشکیل حزب الحق و انتشار نشریه الامه را از اقدامات سیاسی و اجتماعی زیدیها در سالهای گذشته عنوان کرد و افزود: در ۱۵ سال اخیر، حرکتی بنام شباب المومن در مناطق شمالی یمن شکل گرفت و کارهای فرهنگی را آغاز کردند و مرحوم شهید الحوثی نیز از اعضای این حرکت بود و به تدریج نبض این جریان را به دست گرفت و او به طور خاص متاثر از امام خمینی (ره) و انقلاب اسلامی ایران بود.
موسوی نژاد ادامه داد: شهید الحوثی به دوستان و همراهان خودش تاکید می کرد که چرا ما مبارزه با ظلم را از امام خمینی(ره) و انقلاب ایران فرا نگیریم و بر اساس همین مبنا، فعالیت های آن جریان از اقدامات فرهنگی به فعالیت های فرهنگی، سیاسی، اجتماعی توسعه داد و موضوع برائت از مشرکین در ایام حج، روز جهانی قدس و مسائلی از این قبیل را مطرح کرد و بر روی مبارزه با آمریکا متمرکز شد.
وی یادآور شد: شهید الحوثی می گفت، این یک کلام الهی از یک مرد الهی است که آمریکا شیطان بزرگ است.
مدیر گروه مذاهب اسلامی مؤسسه آموزش عالی ادیان و مذاهب قم به مبارزه و مقابله حکومت یمن با حوثی ها اشاره کرد و گفت: حکومت علی عبدالله صالح ۶ جنگ خونین را بر این گروه تحمیل کرد اما حوثی ها عربستان و حکومت یمن را مستاصل کردند.
وی ادامه داد: شهید الحوثی با دویست تا سیصد نقر شروع کرد اما هم اکنون صدها هزار نفر از اندیشه وی حمایت میکنند و حتی در صنعا پایتخت یمن، طرفداران جدی دارد.
انتهای پیام/۱۱۰