قم نیوز: رئیس اداره امور شعب، روسای دوایر و روسای شعب بانک مهر اقتصاد استان قم با حضرت آیت الله علوی گرگانی دیدار و گفتگو کردند.
آیت الله علوی گرگانی:
اقتصاد مقاومتی در مرحله اقدام و عمل قرار گیرد
روابط عمومی بانک مهر اقتصاد استان قم , 16 فروردين 1395 ساعت 9:54
قم نیوز: رئیس اداره امور شعب، روسای دوایر و روسای شعب بانک مهر اقتصاد استان قم با حضرت آیت الله علوی گرگانی دیدار و گفتگو کردند.
به گزارش قم نیوز، بهروز درخشان –رئیس اداره امور شعب- در دیدار با حضرت آیت الله علوی گرگانی با اشاره به شعار سال ۱۳۹۵، اظهار داشت: بر اساس دیدگاه رهبر معظم انقلاب که در شعار سال ۹۵ بر اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل تأکید ویژه نمودند، اقتصاد مقاومتی است که میتواند کشور را ایمن نماید و آمار و ارقام نشان میدهد که ۶۵ تا ۶۸ درصد از اقتصاد در ایران اسلامی مبتنی بر بازار پول است و بستر این اقتصاد بانک بوده و بانکداری اسلامی میتواند این امر را به درستی محقق نماید، زیرا یکی از مهمترین ویژگیهای بانکداری اسلامی تحقق اقتصاد واقعی است.
درخشان با اشاره به اینکه یکی از کلید واژههای اقتصاد مقاومتی حمایت از تولید است، تصریح کرد: بانک مهر اقتصاد در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی با مجموعه تولیدی بزرگی که کالاهای داخلی تولید میکند، همکاری داشته و به مردم تسهیلات پرداخت مینماید تا تولیدات داخلی مورد استفاده مردم قرار گیرد و جریان سازی برای اصلاح الگوی مصرف که از ویژگیهای اقتصاد مقاومتی است انجام پذیرد.
وی ادامه داد: برخی تصور میکنند بانکداری اسلامی یعنی پرداخت وامهای قرض الحسنه با نرخ چهار در صد و بانکهایی که تسهیلات با نرخ بالاتر پرداخت میکنند در واقع یک کار غیرشرعی و ربوی انجام میدهند. از منظر اسلام و آموزههای دینی و فتاوای حضرتعالی و دیگر مراجع معظم تقلید، سود معاملات، یک امر کاملاً مباح و مورد تاکید برای توسعه زیرساختهای کشور اسلامی است. بنابراین معاملات انواع عقود اسلامی مانند مشارکت، مضاربه، فروش اقساط، جعاله و سلف، در اسلام تعریف شده است، و اینها مواردی نیست که نظام بانکی خودشان تعریف کرده باشند. پس میزان نرخ سود در معاملات باعث نمیشود که یک معامله، غیرشرعی اطلاق شود.
رئیس اداره امور شعب بانک مهر اقتصاد استان قم اظهار داشت: در بانک مهر اقتصاد یک تجربه بزرگ حداقل ۱۰ ساله برای اجرای تمام ابعاد قوانین عملیات بانکداری بدون ربا وجود دارد و بانک مهر اقتصاد با تمام توان به دنبال برنامه ریزی برای تحقق ارزشها در سطح جامعه بوده و به بانکداری اسلامی توجه ویژه دارد که در این راستا، هزینه و زحمات شبانه روزی برای تحقق آن در این بانک انجام شده و کارگروههای بسیاری تا به امروز برگزار شده است.
درخشان به برخی از برنامههای بانک مهر اقتصاد در راستای اجرای بانکداری اسلامی اشاره کرد و گفت: تهیه سند راهبردی و جامع برنامه عملیاتی ۵ ساله، ایجاد ساختار بانکداری اسلامی در نظام بانکی کشور، تدوین نظام جامع آموزش بانکداری اسلامی به کارکنان، طراحی و عملیاتی نمودن سامانه پاسخگویی به سوالات شرعی مشتریان در حوزه بانکداری اسلامی، برگزاری همایشهای متعددی در زمینه بانکداری اسلامی، برگزاری نمایشگاههای الزامات پیاده سازی بانکداری اسلامی در مصلاهای سراسر کشور، ایجاد شعبه نمونه بانکداری اسلامی در شهر مقدس قم و... برخی از برنامههای بانک مهر اقتصاد بوده است که عملیاتی گردیده است.
کد مطلب: 37535