کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

بی اعتنایی شرکت آب و فاضلاب قم به مشکلات مناطق محروم

سایت خبری تحلیلی ثامن , 29 فروردين 1395 ساعت 11:08

قم نیوز: این مسئله که شرکت آب و فاضلاب قم به سرعت و بعد از اتمام شبکه گذاری فاضلاب گزینه جدید هزینه دفع فاضلاب را روی قبض های آب این مناطق قرار داده است قابل توجیه نیست ، باید زمانی هم برای تغییر وضعیت منازلی که سالهافاضلاب را توسط چاه های منازل دفع می کردند داده می شد تا به شبکه فاضلاب متصل شوند.


به گزارش قم نیوز ، از گذشته مردم  برای دفع فاضلاب از چاه‌ها استفاده می‌کردند، در قدیم با توجه به میزان اندک تولید فاضلاب، این امکان فراهم بود که خود طبیعت به تدریج کار تصفیه را بر روی این فاضلاب انجام دهد و در نهایت آب سالم به سفره‌های زیر زمینی وارد شود اما اکنون و با توجه به حجم بالای تولید فاضلاب راهی جز راه اندازی سیستم‌های تصفیه فاضلاب برای ممانعت از ورود آب‌های آلوده به سفره‌های زیرزمینی باقی نمانده است به همین منظور باید فاضلاب ها از جمله فاضلاب خطرناک صنعتی از طریق شبکه های فاضلاب به تصفیه خانه ها منتقل شوند.

از سال ها پیش  شبکه آب و فاضلاب در قم مطرح شده و در چند منطقه از جمله خیابان جوادائمه، 20متری زاد،17متری فهیمی شبکه فاضلاب طرح ریزی و راه اندازی شد، البته بخشی از هزینه ایجاد شبکه فاضلاب با صدور دفترچه هایی طی دوسال بنا به متراژ منازل ازحدود10میلیون تا20میلیون ریال از مردم همین مناطق گرفته شد.

طی این مدت اگر خانواری قسط دفترچه های که بدون اطلاع و توجیه قبلی به آنها داده شده بود پرداخت نمی کردند مامورین شرکت آب و فاضلاب با بیل و کلنگ به درب منازل مراجعه کرده و مردم را تهدید به قطع آب می کردند.

بعد از اتمام شبکه گذاری فاضلاب در برخی از خیابان ها ، از ابتدای فروردین سال94 گزینه هزینه دفع فاضلاب به قبض هایی که مردم این مناطق که عموما از طبقه متوسط و پایین بودند اضافه شد .

ذکر این مسئله نیز مهم است که پیمانکاران شرکت آب و فاضلاب قم در بعضی از خیابان ها پس از اتمام کار با ترمیم آسفالت محل مورد نظر نه تنها مشکلات موقع ایجاد سیستم فاضلاب را حل نکرده اند بلکه تپه های نیز در خیابان ها به وجود آورده اند.

برخی از اهالی خیابان 20متری زاد و 17متری فهیمی در گفتگو با خبرنگار ما از این مسئله ابراز بی اطلاعی کردند و اعلام کردند که عده کمی از مردم این محل به شبکه فاضلاب وصل هستند و بیشتر مردم هزینه ای تحمیلی را پرداخت  می کنند که در برابر آن هیچ خدماتی دریافت نمی کنند زیرا به شبکه فاضلاب وصل نیستند و فاضلاب تنها تا پشت درب منازل آمده اما فاضلاب منازل مانند گذشته از طریق چاه دفع می شود.

یکی از اهالی این منطقه نیز اظهار داشت: چندسال پیش به صورت ناگهانی دفترچه قسط هایی به ما تحویل داده شد که مجبور شدیم در هر ماه200هزار ریال پرداخت کنیم این مسئله دوسال طول کشید و در نهایت نزدیک 20میلیون ریال پرداخت کردیم و بعد از آن روی قبض آب مبلغی به عنوان هزینه دفع فاضلابی که از آن استفاده نداشتیم اضافه شد.

وی بیان داشت: با شماره122تماس گرفتیم که این گزینه جدید چیست؟منزل ما به شبکه فاضلاب وصل نیست چرا باید هزینه دفع فاضلاب پرداخت کنیم؟اعلام شد مهم نیست که به شبکه فاضلاب وصل باشید یا نباشد چون شبکه فاضلاب از خیابان شما عبور کرده باید این هزینه را پرداخت کنید و به سیستم دفع فاضلاب متصل شوید.

همچنین یکی دیگر از اهالی در گفتگو با خبرنگار ما اظهار داشت: مردم منطقه نیروگاه از قشر ضعیف جامعه هستند به تازگی پرداخت قسط های اجباری تمام شده بود و برای اینکه بتوانیم از شبکه فاضلاب استفاده کنیم باید کل سیستم دفع فاضلاب منازل را تغییر می دادیم مخصوصا که در این منطقه منازل دارای زیر زمین است و کار زیادی داشت که برای ما هزینه بر بود و نمی توانستیم به سرعت این کار را انجام دهیم و در نهایت هر ماه مبلغی به عنوان دفع فاضلاب پرداخت می کنیم در حالی که هیچ استفاده ای از این شبکه نداریم.

این مسئله که شرکت آب و فاضلاب قم به سرعت و بعد از اتمام شبکه گذاری فاضلاب گزینه جدید هزینه دفع فاضلاب را روی قبض های آب این مناطق قرار داده است قابل توجیه نیست زیرا غیر از اطلاع رسانی توسط مسئولین شرکت آب و فاضلاب با حضور در بین مردم باید زمانی هم برای تغییر وضعیت منازلی که سالهافاضلاب را توسط چاه های منازل دفع می کردند داده می شد تا به شبکه فاضلاب متصل شوند،نحوه محاسبه دفع فاضلاب روی قبض ها70درصد آب مصرفی منازل است.

البته در این روزها باران های بهاری که تنها به مدت نیم ساعت طول می شکند نیز مشکلات فراوانی به وجود می آورند که نشان از مناسب بودن شبکه فاضلاب در قم است همه ساله با شروع فصل بارش و شروع بارش ها به دلیل مناسب نبودن دفع آب های ناشی از بارندگی از طریق فاضلاب ها در قم همواره شاهد ابگرفتگی در معابر قم بوده ایم حتی در فصل های غیر از پاییز و زمستان هم اگر تنها به 20دقیقه باران تند ببارد باز هم مشکل ابگرفتگی در شهر قم به وجود می آید.

قم یکی از کم بارش ترین شهرهای کشور است و با وجود نوع دفع نامناسب آب های ناشی از بارندگی اگر قم یکی از پربارش ترین شهرها بود مطمئنا همه ساله تلفات سنگین جانی و مالی را در پی داشت.

ضعف در جمع آوری آب های ناشی از بارندگی و استفاده از آن یکی از ضعف های استان قم است درشرایط خشک که میزان بارندگی کم است وهیچگونه نظمی برای بارندگی در قم وجود ندارد ودسترسی به آب شیرین مقدور نیست جمع آوری آب باران می تواند برای استفاده در بخش کشاورزی بسیار مفید باشد.

انتهای پیام/135


کد مطلب: 37803

آدرس مطلب :
https://www.qomnews.ir/fa/news/37803/بی-اعتنایی-شرکت-آب-فاضلاب-قم-مشکلات-مناطق-محروم

قم نیوز
  https://www.qomnews.ir