به گزارش قم نیوز، محمودعلی رکنی با اشاره به مصوبه دور دوم سفر هیئت دولت به قم مبنی بر راه اندازی نخستین مرکز خزنده شناسی کشور در این استان، تصریح کرد: ایجاد چنین مرکزی در قم ضروری است و باعث رشد علمی و زیست محیطی استان خواهد شد به علاوه می تواند در زمینه جمع آوری بانک ژن خزندگان بسیار مفید باشد.
وی در ادامه بیان داشت: پیرو این مصوبه تفاهم نامه ای بین سازمان حفاظت محیط زیست و استان امضاء و طی ۶ ماه گذشته جانمایی زمین برای ایجاد این مرکز انجام شد و هم اکنون نیز مراحل واگذاری زمین در حال انجام است.
شناسایی ۲۰ درصد خزندگان کشور در قم
رکنی با توجه به تنوع زیستی خزندگان در استان بر راه اندازی این مرکز تاکید کرد و گفت: تاکنون ۴۰ گونه خزنده در استان قم شناسایی شده است که این تعداد ۲۰ درصد خزندگان شناخته شده در کشور را شامل می شود که از این لحاظ قم از نظر تعداد انواع خزنده در کشور رکوردار است.
وی در ادامه به دیگر گونه های زیست محیطی شناخته شده در سطح استان اشاره کرد و اظهار داشت: همچنین تاکنون ۱۷۰ گونه پرنده، ۷۲۰ گونه گیاهی شامل ۱۰ درصد گونه های گیاهی موجود در کشور و ۲۰ گونه ماهی و آبزی در استان شناسایی شده و بحث مطالعاتی در مورد آنها همچنان ادامه دارد.
تدوین ۲ اطلس گیاهی و جانوری از گونه های زیست محیطی استان
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان قم با بیان این که طی مطاعات چند ساله تا کنون ۲ اطلس از گونه های گیاهی و جانوری شناسایی شده در استان تدوین و چاپ شده است، یادآور شد: بر اساس این مطالعات ۲ گونه گیاهی به نام های گون و موسیر و ۲ گونه جانوری به نام های مار شاخدار و بزمجه در استان در خطر انقراض قرار دارند که باید اقدامات لازم در این خصوص صورت گیرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به مناطق حفاظت شده استان اشاره کرد و گفت: در استان قم تنها یک منطقه حفاظت شده به نام پلنگ دره با مساحتی در حدود ۳۲ هزار هکتار و یک منطقه شکار ممنوع به نام تالاب حوض سلطان با وسعتی بالغ بر ۳۸ هزار هکتار وجود دارد.
رکنی یادآور شد: اداره کل محیط زیست استان علاوه بر پیگیری برای ارتقای سطح مناطق حفاظت شده و شکار ممنوع در حال مطالعه چندین منطقه دیگر در سطح استان برای قرار گرفتن در این رده بندی هاست.
انتهای پیام/۱۱۰