قم نیوز: موضوع سرعت اینترنت و افزایش کیفی خدمات آن همواره از موارد قابل توجه در بین کاربران ایرانی بوده ،امری حائز اهمیت که نوید های بسیاری برای ارتقا و تقویت کمی و کیفی خدمات آن تا سال آینده به گوش می رسد.
رتبه سرعت اینترنت ما در منطقه و جهان
پایگاه اطلاع رسانی گرداب , 26 ارديبهشت 1395 ساعت 9:00
قم نیوز: موضوع سرعت اینترنت و افزایش کیفی خدمات آن همواره از موارد قابل توجه در بین کاربران ایرانی بوده ،امری حائز اهمیت که نوید های بسیاری برای ارتقا و تقویت کمی و کیفی خدمات آن تا سال آینده به گوش می رسد.
به گزارش قم نیوز، از دیرباز خوراک،پوشاک، مسکن،امنیت و سلامت به عنوان اصلی ترین و مهمترین نیازهای انسان مطرح بوده است،اما پیشرفت روز افزون علم و فناوری،الزامات دیگری را به آن افزوده است که بطور یقین یکی از اصلی ترین آنها مشمول اینترنت و سطح کمی و کیفی ارائه خدمات در این حوزه می شود.
شاید در یک دهه گذشته نمی شد حدس زد،اینترنت با این سرعت فزاینده،چشمگیر و خیره کننده آنچنان به لایه های مختلف و متعدد طبقات اجتماعی رسوخ کند،که دیگر کمتر کسی با آن بیگانه باشد.
در جهان کنونی،استفاده و بهره گیری از اینترنت،معطوف به قشر و گروه خاصی نمی شود،فقیر،غنی،پیر،جوان،زن، مرد و حتی کودکان نیز با آن همنشین شده اند و کمتر کسی است که بتواند خود را بی نیاز از چنین فناوری تصور کند.
خواسته یا ناخواسته،بخش های قابل توجهی از زندگی انسان و حتی امور روزمره به این عرصه گره خورده است که انسداد و هر گونه بروز خللی در آن،روند عادی امور را با اختلال هایی جدی مواجه می سازد.
با چنین اوصافی،یکی از دغدغه های اصلی استفاده از این فناوری مشمول میزان سرعت و کیفیت ارائه خدمات میشود که بعضا گلایههایی در این خصوص مطرح می شود که با اندکی تامل در آن،چندان نابجا و ناحق هم تصور نمی شود.
با مقایسه ای اجمالی میان میزان سرعت و کیفیت خدمات موجود در کشور ما با دیگر کشورهای دنیا،بعضا فاصله ها و تفاوت هایی بارز و مشهود به چشم می خورد که رفع و دفع آن و رسیدن به نقطه مطلوب،اجتناب ناپذیر به نظر می رسد.
با توجه به این الزام و ضرورت و مطالبه عمومی که در این خصوص وجود دارد،ظاهرا قرار است تصمیماتی در این خصوص اتخاذ شود که خروجی آن به کیفیت و سرعت هر چه مطلوب تر خدمات معطوف شود.
آنچنان که محمود خسروی،مدیر عامل شرکت ارتباطات زیرساخت عنوان کرده،مقرر است تا سال آینده،سرعت اینترنت در کشور 10 برابر افزایش پیدا کند،طبق اظهارات وی با توجه به سیاست های اتخاذ شده از سوی وزارت ارتباطات برای سال جاری و سال آینده،ظرفیت شبکه ارتباطات زیرساخت در حوزه پهنای باند،IP داخلی نیز با رشد 7 برابری همراه بود و در عین حال ظرفیت پهنای باند اینترنت بین الملل نیز به همین نسبت افزایش یافته است.
باتوجه به چنین ادعا و اظهاراتی،آنچه که به عنوان یک سئوال بر ذهن کاربران و متقاضیان دریافت خدمات اینترنتی نقش می بندد،معطوف به این امر می شود که با چنین افزایش هایی ،چه تغییری در کیفیت خدمات ارائه شده در حوزه اینترنت کشور حاصل خواهد شد و به تعبیری ثمره چنین افزایش هایی چگونه احساس خواهد شد.
فاصله فعلی کمی و کیفی خدمات اینترنت در ایران بادیگر کشورهای منطقه
مسعود ریاضیات،رئیس انجمن شرکت های اینترنتی با اشاره به افزایش 4 برابری پهنای باند و ارتقای ظرفیت اینترنت از 70 گیگ به 300 گیگ معتقد است:حال اینترنت کشور مطلوب تر خواهد شد.
وی عنوان می کند : افزایش 10 برابری اینترنت در مقایسه با ظرفیت های پیشین ،قابل توجه است،اما با مقایسه میزان مورد اشاره با آنچه که در دیگر کشورهای منطقه وجود دارد،بیش از پیش به فاصله موجود پی می بریم.
پیرو اظهارات ریاضیات،در صورت افزایش 10 برابری ظرفیت اینترنت تا پایان سال آینده،همچنان با سطح پهنای باند داخلی کشورهای منطقه فاصله زیادی داریم.
وی می افزاید:سرانه پهنای باند در ترکیه 50 کیلو بایت،در قطر 100 کیلو بایت است و این عدد و رقم در مقایسه با میزان 4 کیلو بایتی موجود در کشور ما بسیار قابل توجه است.
رئیس انجمن شرکت های اینترنتی،معتقد است که حداقل سرعت اینترنت در دنیا 2 مگابیت است که البته در کشورهایی از دنیا شاهد سرعت 10 بیتی و حتی 20 بیتی نیز هستیم که به واقع در رِنج وضعیت خوب و بسیارخوب می گنجد.
ریاضیات می گوید:به واقع باید حداقل سرعت 2 بیتی در کشور محقق شود تا به مرز سرعت ارائه شده در بین المل دست یابیم که راهکار تحقق این امر خطیر راه اندازی اینترنت ملی است تا از ترافیک های غیر ضروری بین المللی فارغ شویم.
وی معتقد است رسیدن به رتبه دوم منطقه بر طبق برنامه پنجم توسعه،مستلزم سرمایه گذاری های گسترده اعم از داخلی و خارجی و لحاظ کردن مدیریت واحد و پرهیز از موازی کاری در این عرصه است تا طرح ها با سرعت و شتاب اجرایی و منتج به نتیجه شود.
توزیع مناسب اینترنت ضرورتی که باید به آن توجه شود
برخی کارشناسان معتقدند که بطور یقین افزایش ظرفیت اینترنت امری ضروری و حائز اهمیت به شمار می رود که با تحقق آن،گام های سازنده ای در بهره گیری از فناوری مورد اشاره در کشور حاصل می شود اما در کنار این امر باید به مولفه ای همچون توزیع مناسب اینترنت نیز توجه داشت و به واقع باید شرکت مخابرات ایران و شرکت زیرساخت،توزیع بهینه را به عنوان اولویتی جدی مدنظر قرار دهد و بیش از گذشته به آن بپردازد.
امید آن می رود با اتخاذ تدابیر و اجرای اقدامات سازنده،در آینده توفیقات هر چه بیشتری در این حوزه حاصل شود.
بطور یقین در جهان کنونی یکی از چرخ های توسعه،پیشرفت،پویایی و شکوفایی کشور و جامعه به نحوه ارائه خدمات اینترنی در دو عرصه کمی و کیفی استوار است و با توجه به رشد روز افزون و استقبال چشمگیری که از این فناوری در ابعادگوناگون شاهد هستیم،این امر ضرورتی است که اجتناب از آن غیر ممکن به نظر می رسد.
انتهای پیام/135
کد مطلب: 38532