قم نیوز: پیروزی انقلاب اسلامی همه مسلمانان و شیعیان ستم دیده دنیا را امیدوار و پر انگیزه نمود. دنیای اسلام دریافت با حرکت، خروش و قیام می توان به اهداف والا دست یافت.
درختانی که در دوران ظهور از زیادی میوه می شکنند!
پایگاه خبری تحلیلی تراز , 26 ارديبهشت 1395 ساعت 14:00
قم نیوز: پیروزی انقلاب اسلامی همه مسلمانان و شیعیان ستم دیده دنیا را امیدوار و پر انگیزه نمود. دنیای اسلام دریافت با حرکت، خروش و قیام می توان به اهداف والا دست یافت.
به گزارش قم نیوز، با پیروزی انقلاب اسلامی ایران نگرشی نو در خصوص مساله مهدویت و انتظار در بین جامعه اسلامی شکل گرفت. نگرشی در برابر نگاه سنتی و ساکن گذشته که انتظار را به معنای در انتظار آرزویی بزرگ نشستن معنا می کرد. انقلاب اسلامی نشان داد که انتظار یعنی حرکت در مسیر نیل به آرمانهای اصیل.
پیروزی انقلاب اسلامی همه مسلمانان و شیعیان ستم دیده دنیا را امیدوار و پر انگیزه نمود. دنیای اسلام دریافت با حرکت، خروش و قیام می توان به اهداف والا دست یافت.
انقلاب اسلامی نشان داد که نباید به انتظار نشست بلکه باید به انتظار ایستاد. این نگرش دقیقا مبتنی بر نص صریح قرآن کریم است. در آیه ۹۶ سوره اعراف خداوند متعال می فرماید تنها با دو شرط است که نعمت های مادی و معنوی، آسمانی و زمینی و عنایات ویژه خدا نصیب بندگان می شود. آن دو شرط عبارتند از ایمان قلبی و تقوا یعنی عمل و حرکت. دوران ظهور را مصداق بارز این آیه دانسته اند در نتیجه تنها اگر انتظار ما همراه با حرکت و عمل باشد می توان امیدوار به ریزش برکات آسمانی و توجه خداوند شد.
در رابطه با گسترش نعمت های الهی در دوران ظهور و ارتباط آن با اعمال شیعیان و عموم مردم روایت زیبایی از امام حسين عليهالسلام نقل شده که حضرت فرمودند:
فى بَيانِ ما يَحدُثُ فى زَمَنِ ظُهورِ المامِ الحُجَّةِ عليهالسلام : وَ لَتَنزِلَنَّ البَرَكَةُ مِنَ السَّماءِ اِلَى الرضِ حَتّى اِنَّ الشَّجَرَةَ لَتَقصِفُ مِمّا يَزيدُ اللّهُ فيها مِنَ الثَّمَرَةِ وَ لَتُوكَلُ ثَمَرةُ الشِّتاءِ فِى الصَّيفِ وَ ثَمَرَةُ الصَّيفِ فِى الشِّتاءِ وَ ذلِكَ قَولُهُ تعالى: «وَ لَو اَنَّ اَهلَ القُرى آمَنوا وَ اتَّقَوا لَفَتَحنا عَلَيهِم بَرَكاتٍ مِنَ السَّماءِ وَ الرضِ وَلكِن كَذَّبُوا»؛
در بيان آنچه هنگام ظهور امام زمان عليهالسلام رخ مى دهد : "بركت از آسمان به سوى زمين فرو مى ريزد، تا آنجا كه درخت از ميوه فراوانى كه خداوند در آن مىافزايد، مى شكند. (مردم) ميوه زمستان را در تابستان و ميوه تابستان را در زمستان مى خورند و اين معناى سخن خداوند است كه: (و اگر مردمِ آبادى ها ايمان مى آوردند و تقوا پيشه مى كردند، بركتهايى از آسمان و زمين به روى آنان مى گشوديم، ليكن تكذيب كردند)."
(الخرائج و الجرائح ج۲ ،ص۸۴۹)
سه نکته:
ما تکلیف داریم آقا!
امام خمینی (ره) در رابطه با اهمیت حرکت در مسیر انتظار و رد تفکر غلط سکون و ایستایی فرمودند:
"ما تکلیف داریم آقا! اینطور نیست که حالا که ما منتظر ظهور امام زمان (ع) هستیم، پس دیگر بنشینیم در خانه هامان، تسبیح را دست بگیریم و بگوییم عجّل علی فرجه! عجّل با کار شما باید تعجیل بشود. شما باید زمینه را فراهم کنید برای آمدن او و فراهم کردن این است که، مسلمین را با هم مجتمع کنید. همه با هم بشوید، انشاءاللَّه ظهور می کند ایشان."
نگاه سطحی به ظهور
تاسف آور این است که نگاه ما به مساله ظهور بسیار سطحی و در حد خواسته های دنیوی شخصی است. مرحوم آیت الله العظمی بهجت (ره) در اینباره میفرماید: " افسوس که همه برای برآورده شدن حاجت شخصی خود به مسجد جمکران می روند، و نمی دانند که خود آن حضرت چه التماس دعایی از آنها دارد که برای تعجیل فَرَج او دعا کنند!"
موعودی که وجود عینی دارد
در هیچ یک از این آیینها منجی، وجودی عینی و زنده ندارد. بلکه منجی ملّتها و مکاتب غیر از اسلام، موجود یا مفهومی ذهنی و ایدهآلی بیش نیست که قرار است پایان بخش نزاعها و کشمکشها در آخرالزمان باشد. زنده بودن امام،در جایگاه آخرین امام و حجّت معصوم الهی، رسالتها و نقشهای تعیین کننده و بسیار سودمندی را در نظام هستی ایفا میکند. البته این وجود عینی و حضور آخرین حجّت الهی، پیامهایی را نیز برای پیروانش به همراه دارد، به همین دلیل، انتظار به معنای واقعی در تشیّع متحقّق است. در حقیقت، انقلابیبودن و حرکتزایی اجتماعی، ذاتی انتظار است.
انتهای پیام/135
کد مطلب: 38544