به گزارش قم نیوز، يكصد و هشتاد و يكمين جلسه علني شوراي اسلامي شهر قم عصر ديروز با حضور دكتر سقائياننژاد شهردار قم در سالن جلسات شورا برگزار شد.
در ابتداي اين جلسه رئيس شوراي اسلامي شهر قم طي سخناني با اشاره به اينكه موكب حضرت معصومه(س) با برپايي ايستگاههاي صلواتي در بلوار پيامبر اعظم(ص) به مناسبت اعياد شعبانيه طي سه شبانه روز از زائران و مجاوران شهر كريمه اهل بيت(ع) پذيرايي ميكند، اظهار كرد: با همكاري شهرداري قم نيز غرفههاي فرهنگي در محدوده برپايي اين موكب ايجاد شده است كه اعضاي شوراي اسلامي شهر ميتوانند از اين غرفهها بازديد كنند.
وليالله بياتي اضافه كرد: نماينده كميسيونهاي امور زيربنايي و خدمات شهري و امور زائرين شوراي اسلامي شهر قم به همراه دو نفر ديگر از اين شورا به صورت داوطلبانه به كنفرانس بينالمللي بحران و ريسك با نام داووس اعزام ميشوند كه ۵۰ درصد هزينه آنها توسط شوراي شهر پرداخت ميشود.
همچنين رئيس كميسيون برنامه و بودجه سرمايهگذاري شوراي اسلامي شهر قم با بيان اينكه بررسي تلفيق بودجه سال ۹۳ سازمان اتوبوسراني شهرداري قم در اين كميسيون به پايان رسيده است، مطرح كرد: با وجود رويكرد شفافسازي در سازمانهاي شهرداري روند تلفيق اين بودجه كه ۶۶ ميليارد و ۸۸۶ ميليون ريال بوده تغييراتي داشته است كه اين روند مورد رضايت نبوده است.
حجتالاسلام والمسلمين سيد محمد آتشزر با تاكيد بر اينكه شهرداري بايد در سال جاري محوريتهاي اقتصاد مقاومتي را به صورت ويژه در دستور كار خود قرار دهد، عنوان كرد: رهبر انقلاب اسلامي امسال «اقتصاد مقاومتي، اقدام و عمل» را به عنوان شعار سال انتخاب كرده و شهرداري قم نسبت بايد در اين راستا رسالتهاي خود را به خوبي انجام دهد.
نايب رئيس شوراي اسلامي شهر قم نيز در اين جلسه با بيان اينكه كرايههاي پرداختي به اتوبوسها كمتر از رقم اصلي است، عنوان كرد: در بودجه سال جاري كمك يارانه سازمان اتوبوسراني شهرداري قم به رانندگان حذف شده است به همين علت اتوبوسها امسال در بيمه كردن و تعمير سيستمهاي سرمايشي مشكلاتي دارند كه اميدواريم با نگاه ويژه مديريت شهري اين مشكلات رفع شود.
حسن بختياري افزايش خدماترساني در سازمان اتوبوسراني شهرداري قم را راهكاري براي افزايش رضايتمندي مردم دانست و تصريح كرد: تامين منابع مالي براي سازمانهاي خدماترسان شهرداري بايد مورد توجه مديران ارشد شهري قرار گيرد.
مصطفي سعادتطلب رئيس كميسيون امور زيربنايي شوراي اسلامي شهر قم نيز در اين جلسه خاطرنشان كرد: براي اصلاح ديد رانندگان در معابر و شوارع اصلي بايد كاهش ارتفاع درختهايي كه سبب تصادف ميشود، در دستور كار قرار گيرد كه در اين راستا بر اساس نظرات كميسيونهاي امور زيربنايي و خدمات شهري و امور زائرين شوراي اسلامي شهر قم، شهرداري بايد در مدت يك ماهه با مشاركت سازمان پاركها و فضاي سبز و ادارهكل حمل و نقل و ترافيك به تدوين دستورالعمل اصلاح درختها در تقاطعها و دوربرگردانها اقدام كند.
عضو كميسيون حقوقي و نظارت شوراي اسلامي شهر قم نيز در اين جلسه با اشاره به برخي از ناهنجاريهاي موجود در حوزه ترافيك شهري تصريح كرد: سازمان حمل و نقل و ترافيك شهرداري قم بايد شاخصهاي مختلف ترافيك را ارزيابي و ارائه كرده و برنامههاي آينده اين حوزه را براي رسيدن به آمارهاي مطلوبتر در دستور كار خود قرار دهد.
در ادامه اين جلسه حسين رعيتپور نايب رئيس كميسيون امور زيربنايي شوراي اسلامي شهر قم با بيان اينكه شهرداري بايد براي ساخت مساجد جديد در سطح شهر برنامه عملياتي مناسبي را در دستور كار خود قرار دهد، عنوان كرد: بايد بر اساس لايحهاي براي هر ۲۵۰ پلاك مسكوني كه توسط مالكان، انبوهسازان و بنياد مسكن ساخته ميشود، يك پلاك براي ساخت مسجد در نظر گرفته شود.
همچنين رئيس كميسيون فرهنگي و اجتماعي شوراي اسلامي شهر قم با تأكيد بر اينكه در برخي از نقاط شهر مساجد مورد نياز وجود ندارد، اضافه كرد: تاكنون شهرداري قم به شيوه مطلوب به طرحهاي حمايتي از مساجد توجه نكرده است؛ براي نمونه فضاهاي سبز بايد با محوريت مساجد توسعه يابد اما تاكنون در اين راستا اقدامات لازم انجام نشده است.
حجتالاسلام والمسلمين سعيد روحاني گفت: تقويت مساجد به عنوان مراكز ديني هر شهر بايد از اولويتهاي شهرداري باشد زيرا اين اماكن هويت ديني هر شهر را نمايش ميدهند.
وحيد شايستهنيك عضو كميسيون امور زيربنايي شوراي اسلامي شهر قم نيز با اشاره به اينكه هر ۲۵۰ خانواده نيازمند يك مسجد هستند، گفت: با استفاده از كاربري نمازخانه به جاي مسجد علاوه بر اينكه از برخي مشكلات اداري جلوگيري ميشود ميتوانيم از اين فضاها به عنوان سالن اجتماعات و براي برگزاري مراسمها استفاده كنيم.
شهردار قم با اشاره به اينكه مساجد به عنوان مراكز اصلي فرهنگي شهرها رسالتهاي ويژهاي را بر عهده دارند، اظهار كرد: شهرهاي ديگر از نظر كمك به مساجد نسبت به قم جلوتر هستند در صورتي كه قم با توجه به ظرفيتهاي خود بايد در اين راستا نسبت به ديگر شهرها جلودار باشد.
دكتر سقائياننژاد از ديدار با اعضاي ستاد اعتكاف قم و بررسي مشكلات مساجد ياد كرد و با بيان اينكه بايد از پراكندگي نامنظم مساجد در شهر قم جلوگيري شود، ادامه داد: شهرداري رسيدگي به مساجد را در دستور كار خود قرار داده است و اقدامات لازم را براي رفع مشكلات مساجد و حمايت از آنها را انجام ميدهد.
در پايان اين جلسه رئيس كميسيون خدمات شهري و امور زائرين شوراي اسلامي شهر قم طي سخناني يادآور شد: اعضاي كميسيون ماده ۱۸ با حضور نمايندگان ادارهكل آموزش و پرورش استان قم، شوراي خانواده دانشآموزان و شهرداري قم نرخ كرايه سرويسهاي مدارس را تعيين ميكنند كه امسال بر اساس نامه اين كميسيون با حذف ماليات سه درصدي از قرارداد ميان شركتهاي خصوصي و مدارس، اين نرخ براي سال تحصيلي جديد نسبت به سال گذشته ۱۰ درصد افزايش خواهد داشت.
عباس ذاكريان با بيان اينكه طي سالهاي اخير با تصويب قوانين نظارت مطلوبي بر سرويسهاي مدارس انجام ميشود، مطرح كرد: با توجه به وجود برخي از آسيبهاي موجود در ارتباط با سرويسهاي مدارس رويكرد كنوني ادارهكل آموزش و پرورش استان قم انتخاب نزديكترين مدرسه به عنوان مطلوبترين مدرسه براي دانشآموزان است و حذف برخي از سرويسها در دستور كار قرار ميگيرد.
انتهای پیام/135