کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

کشاورزان قمی 200 میلیون مترمکعب مازاد مصرف آب دارند

خبرگزاری ايرنا , 12 خرداد 1395 ساعت 17:00

قم نیوز: مدیرعامل شرکت آب منطقه ای قم گفت: کشاورزان استان قم 200 میلیون متر مکعب مازاد پروانه کشاورزی آب مصرف می کنند.


به گزارش قم نیوز، احمدحاجی حسینی مسگر گزارشی از وضعیت سفره های زیرزمینی ارائه و از مصرف 200 میلیون متر مکعب مازاد از آب سفره های زیرزمینی در این استان در بخش کشاورزی خبر داد.

وی افزود: ساعت کارکرد مجاز در پروانه های کشاوری سه هزار ساعت است در حالی که میانگین استفاده حدود هشت هزار ساعت است که بیش از دوبرابر حد مجاز است.

حسینی مسگر با بیان اینکه در استان قم متوسط 850 میلیون متر مکعب استخراج می شود گفت: از این میزان 180 میلیون متر مکعب توسط قنات و چشمه و حدود 670 میلیون متر مکعب توسط چاه ها تامین می شود.

وی افزود: آب های استخراجی از قنات و چشمه و حدود 600 میلیون متر مکعب آب های چاه ها در بخش کشاورزی و 70 میلیون متر مکعب آب چاه ها در بخش آب شرب و صنعت استفاده می شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای قم ادامه داد: بیش از 90 درصد مصرف آب کشاورزی از منابع زیرزمینی تامین می شود.

وی با اشاره به اینکه شاهد کاهش سفره های زیرزمینی و مصرف غیر مجاز هستیم گفت: وزارت نیرو برای اضافه برداشت از چاه ها نصب کنترل های هوشمند را پیش بینی کرده است.

وی افزود: در همین راستا بر روی 60 درصد چاه های استان کنترل هوشمند نصب شده است تا از این طریق ساعت قانونی که سه هزار است رعایت شود و برداشت اضافه ای صورت نگیرد.

حسینی مسگر خاطرنشان کرد: در صورتی که منابع مالی تامین شود مابقی چاه های استان مجهز به کنترل های هوشمند خواهند شد.

وی با اشاره به بارندگی ها ماه گذشته درقم گفت: در صورتی بارندگی ها موثر خواهد بود که تولید روان آب کند تا اینگونه در سفره های زیرزمینی تغذیه شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای قم بیان داشت: میزان بارندگی ها در استان نتیجه روان آب را نداشته است و شاهد متوسط بین 90 تا 100 سانتی متر سفره های زیرزمین هستیم و این امر نشانگر افت آب های زیرزمینی است.

وی خاطر نشان کرد: افزایش دمای آب و هوا باعث و نیاز گیاه، کاهش سفره های زیرزمینی را به همراه دارد.

وی توجه به روش های نوین در کشاورزی را مورد تاکید قرار داد و گفت: تغییر روش های آب یاری، تغییر الگوی کشت و کاهش اراضی از مهمترین موضوعاتی است که کشاورزان استان قم باید سمت آن حرکت کنند.

حسینی مسگر افزود: روش آب یاری قطره ای و کاشت محصولات پر آب جایگزینی با محصولاتی که نیاز به مصرف آب کمتر دارند باعث کاهش استفاده غیر مجاز از سفره های زیرزمینی می شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای قم تصریح کرد: این در حالی است که شاهد تولید محصولات ذرت و یونجه با مصرف آب بالا در استان قم هستیم در حالی که باید با محصولات دیگر جایگزین شود.

انتهای پیام/135


کد مطلب: 39136

آدرس مطلب :
https://www.qomnews.ir/fa/news/39136/کشاورزان-قمی-200-میلیون-مترمکعب-مازاد-مصرف-آب

قم نیوز
  https://www.qomnews.ir