قم نیوز: در آستانه ماه مبارک رمضان، توسط کارشناس تغذیه مرکز بهداشت استان قم نکات بهداشتی در خصوص خرید، نگهداری و مصرف مواد غذایی تبیین شد.
از سوی کارشناس تغذیه مرکز بهداشت استان قم عنوان شد
تبیین نکات بهداشتی در نگهداری و مصرف مواد غذایی در ماه مبارک رمضان
پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم پزشکی قم , 20 خرداد 1395 ساعت 22:00
قم نیوز: در آستانه ماه مبارک رمضان، توسط کارشناس تغذیه مرکز بهداشت استان قم نکات بهداشتی در خصوص خرید، نگهداری و مصرف مواد غذایی تبیین شد.
به گزارش قم نیوز، علیاکبر حق ویسی کارشناس تغذیه مرکز بهداشت استان قم در این خصوص گفت: یکی از نکات استفاده از زولبیا و بامیه این است که باید این محصولات حتما از شیرینیپزی و فروشگاههای مجاز تهیه شده و در مورد تهیه حلیم نیز از کبابیها یا حلیمپزیهای مجاز و دارای پروانه تهیه شود.
وی عنوان داشت: انواع زولبیا و بامیه که تهیه و توزیع میشود باید عطر و طعم مناسب و رنگ روشن داشته و نباید بیش از حد خمیر باشند.
کارشناس تغذیه مرکز بهداشت استان قم تصریح کرد: باید بدانیم که وجود ذرات سوخته، سوختگی و تغییر رنگ قهوهای در زولبیا و بامیه از دیگر مواردی است که به دلیل استفاده ار روغنهای سوخته و چند بار مصرف در تهیه ایجاد شده و دارای سم مهلک «آکریلامید» است که موجب بروز سرطان در فرد مصرف کننده میشود.
حقویسی تصریح کرد: به لحاظ مخاطرات بهداشتی استفاده از ظروف یک بار مصرف پلاستیکی پلی استایرن برای توزیع غذا و نوشیدنیهای داغ و روغنی و اعلام ممنوعیت استفاده از این نوع ظروف توسط وزارت بهداشت در تمام مراکز طبخ مواد غذایی از قبیل حلیمپزی، آشپزی، کباب و جوجه کباب، چایخانه، اغذیه فروشیها و مرغ سوخاری و پاچینی، رستورانها و چلوکبابیها و...، در هنگام خرید مواد غذایی یا توزیع نذورات استفاده از ظروف یکبار مصرف بر پایه گیاهی به عنوان جایگزین آن مد نظر قرار گیرد.
وی تصریح کرد: از خرید مواد غذایی آماده مصرف از قبیل زولبیا و بامیه، حلیم، نان و شیرینی سنتی، خرما، کله پاچه، دل و جگر، بستنی، شربت آلبالو و زرشک و... از دستفروشان و دورهگردان خودداری کنید و در هنگام خرید مواد غذایی بسته بندی شده به پروانه ساخت با شناسه نظارت بهداشتی، تاریخ تولید و انقضاء، نشانی دقیق کارخانه تولید کننده و سالم بودن بسته توجه کنید.
حقویسی ادامه داد: ضروری است قبل از مصرف سبزیجات و میوههای خام مراحل سالم سازی (شستشو، انگلزدایی و ضدعفونی) آنها حتما انجام شود.
وی ادامه داد: هرگز مواد غذایی طبخ و آماده شده را در دمای محیط، بیش از دو ساعت نگهداری نکنید و تهیه مواد غذایی برای سحر در منزل یا مساجد ترجیحاً در هنگام سحری تهیه و به صورت گرم مصرف شود.
کارشناس تغذیه مرکز بهداشت استان قم گفت: ضروری است صاحبان مشاغل مواد غذایی و اماکن عمومی در این ماه مبارک مقررات مربوطه و توصیههای بهداشتی را دقیقتر رعایت کرده و با مامورین بهداشت محیط همکاری کنند.
وی یکی از مواد غذایی مصرفی در ماه رمضان را خرما عنوان کرد و گفت: موقع خرید و مصرف خرما یا رطب حتماً در خصوص فساد و کپک زدگی آن دقت شده و قبل از مصرف آن را بشویید.
حقویسی گفت: هنگام استفاده از روغنهای با ترانس پایین و تفکیک استفاده از روغنهای پخت و مخصوص سرخ کردنی دقت لازم مبذول شود و همچنین نمک مورد استفاده در سفره غذا از نوع نمک تصفیه شده یددار باشد.
انتهای پیام/135
کد مطلب: 39323