قم نیوز: استاندار قم با اشاره به راهکارهای مقابله با مواد مخدر اظهار کرد: اجتماعي کردن و پيشگيري، رویکردهای اصلی دولت در مبارزه با مواد مخدر هستند.
استاندار قم:
اجتماعي کردن و پيشگيري، رویکردهای اصلی دولت در مبارزه با مواد مخدر هستند
پایگاه اطلاع رسانی استانداری قم , 4 تير 1395 ساعت 19:00
قم نیوز: استاندار قم با اشاره به راهکارهای مقابله با مواد مخدر اظهار کرد: اجتماعي کردن و پيشگيري، رویکردهای اصلی دولت در مبارزه با مواد مخدر هستند.
به گزارش قم نیوز، سید مهدی صادقی استاندار قم ظهر امروز در سخنرانی پیش از خطبه های نمازجمعه، گزارشی از وضعيت آسيب هاي اجتماعي فرهنگي استان قم با محوريت مواد مخدر برای نمازگزاران ارائه داد.
استاندار قم گفت: طرح آسيب هاي اجتماعي و پرداختن به علل بروز و راهكارهاي پيشگيري از آن در كشور جمهوری اسلامی از مباحث بسيار مهم و اساسي بوده و غفلت از آن ممكن موجب ضربه هاي جدي و غير قابل جبران ناپذيري بر پيكره و بنيان جامعه اسلامي وارد نمايد.
وی با بیان اینکه در سال هاي گذشته و با غفلت هاي بزرگي كه صورت گرفته، شاهد افزايش غير معمول و نگران كننده آمار آسيب هاي اجتماعي در كل كشور و به تبع آن دراستان قم هستيم افزود: اين مسأله را بايد به عنوان يك هشدار و زنگ خطر جدي قلمداد كرد.
نماینده عالی دولت در استان با اشاره به دستور ويژه رهبر معظم انقلاب نسبت به کاهش آسیب های اجتماعی ادامه داد: بررسی و ریشه یابی موضوع آسیب های اجتماعی به عنوان يك اولويت مهم در برنامه هاي کاري دولت و نهادهای متولي قرار گرفته است.
صادقی برگزاری جلسات هم در سطح سران قوا و استان ها در جهت بررسی موضوع «آسیبهای اجتماعی» به صورت ریشه ای را مورد توجه قرار داد و گفت: مقام معظم رهبری نیز در شش ماهه گذشته سه بار در خصوص آسيب هاي اجتماعي شخصاً جلسه گذاشتهاند و هر بار ساعتها موضوع را با همه ابعاد آن با حضور سران قوا و مسئولان حوزههای اجتماعی بررسی کرده و نهایتاً دستوراتی را صادر فرموده اند.
استاندار قم با بیان اینکه آسيب هاي اجتماعي به يك موضوع و دغدغه مهم رهبري و چالش اساسي كشور تبديل شده است، خاطرنشان کرد: این مسئله بيانگر اين واقعيت است كه دوران سرپوش گذاشتن، مسامحه و كنار آمدن با مسأله اي بنام آسيب هاي اجتماعي به سر آمده و مي طلبد كه آحاد مردم و مسؤلان و همه اركان و بخش هاي نظام، مسؤلانه و با تمام قوا و جديت به اين موضوع وورد داشته باشند.
وی شرايط قم در حوزه ی آسیب ها را مشابه شرايط كلي كشور عنوان کرد و ادامه داد: در مقاطعي سير نزولی و در مقاطع دیگري روند صعودی در بزه هاي اجتماعي را تجربه كرده ایم.
استاندار قم افزود: قم به عنوان ام القرای جهان تشیع و خاستگاه انقلاب اسلامی داراي ویژگی های ممتاز و منحصر به فردی است و بهره مندي از فیض وجود بارگاه ملکوتی کریمه اهل بیت حضرت فاطمه معصومه (س) ، پایگاه فقاهت و مرجعيت ديني و مرکز بزرگ ترين حوزة علمیه جهان اسلام و شهری زیارتی متبرک به وجود مقبرة امامزادگان و مسجد مقدس جمکران باعث شده تا قم به عنوان دومين مركز زيارتي كشور، سالانه ميزبان ميليون ها زائر و مسافر از جاي جاي ايران اسلامي و اتباع ديگر كشورهاي مسلمان باشد.
صادقی با بیان اینکه ورود اين حجم انبوه از جمعيت به قم از جهات مختلف يك فرصت مناسب براي رونق و شكوفايي و توسعه استان است ادامه داد: اما بعضاً این مسئله آسيب زا هم بوده و بايد در ريشه يابي چالش ها و آسيب هاي اجتماعي استان مورد توجه قرار گيرد.
نماینده عالی دولت در استان ويژگي ديگر قم را قرار گرفتن قم در مسير مواصلاتي17 استان كشور و نيز همجواري با پايتخت دانست و تصریح کرد:این ویژگی نه تنها محورهاي مواصلاتي قم را به يكي از شلوغ ترين و پرتردد ترين محورهاي كشور در طول سال تبديل كرده، بلكه موجب شده تا بخشي از مشكلات و بزه هاي متوجه استان از اين ناحيه باشد.
استاندار قم تصریح کرد: اين عوامل و شرايط آسيب زا، ما را با واقعيت مهمي بنام سرريز آسيب ها مواجه ساخته و شاهد هستيم كه در بسياري از اوقات ناهنجاري ها و آسيب هاي مطرح شده بنام قم در محافل عمومي و رسانه ها، كاملاً غير بومي و مربوط به سرريز آسيب هاي ساير استان ها و مناطق كشور مي باشد.
وی گفت: در مواردی چون معضلاتي همانند متکدیان، دختران فراری و کودکان خیابانی در قم، بررسي ها نشان مي دهد که بیش از 50 درصد این افراد از سایر استانهای کشور هستند که بنا به دلایل مختلف از جمله دسترسی راحت تر و فضاي عاطفي و معنوي قم، اين شهر را به عنوان محل ارتكاب بزه هاي خود انتخاب كرده اند ويا در مورد آمار طلاق در قم كه خيلي وقت ها عدد و ارقام بالايي اعلام مي شود اين مسأله صدق مي كند و بسياري از طلاق ها فقط در قم ثبت مي شوند.
استاندار قم خاطرنشان کرد: بحث نگاه به آسيب هاي قم بايد دقيق و با در نظر گرفتن اين شرايط و ويژگي هاي خاص باشد.
وی يكي دیگر از چالش هاي ديرينه قم در بحث آسیب های اجتماعی را معضل حاشيه نشيني عنوان و اضافه کرد: استان قم در حال حاضر داراي 12 منطقه حاشيه نشين و كم برخوردار با جمعيتي بالغ بر 300 هزار نفر مي باشد واین مناطق به دليل ضعف زيرساخت هاي خدماتي، در زمينه هاي مختلف اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي و عمران شهري نياز به حمايت ها و مراقبت هاي ويژه دارند .
صادقی با اشاره افزايش مهاجرت ها به شهر قم، در دوره زماني خاصي و به ويژه در سال هاي ابتدايي پس از پيروزي انقلاب اسلامي، خاطرنشان کرد: پيامد اين رشد بي رويه جمعيت، معضل حاشيه نشيني در قم بوده است. وی افزود: اگر چه ساكنين مناطق حاشيه نشين، اغلب انسان هايي متدين، انقلابي و زحمت كش هستند اما بايد پذيرفت كه مناطق حاشيه نشين خاستگاه آسيب هاي فرهنگي و اجتماعي بوده و بسياري از جرائم و بزه هاي اجتماعي شهرهاي بزرگ كشور مثل سرقت، اعتياد، بيكاري، فقر و نابرابري و خشونت ناشي از زندگي حاشيه نشيني است.
استاندار قم ادامه داد: اگر وضعیت حاکم بر اين مناطق ، به درستی مدیریت نشوند از منظرهای مختلف می تواند مسئولان شهری را با چالش های زيادي مواجه سازد.
صادقی راهکار دولت در این زمینه را فراهم كردن امكانات مناسب زندگي و توانمندي سازي محلات حاشيه نشين دانست و گفت: برای انسجام بخشي بيشتر به امور اين حوزه، ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار را راه اندازی کرده ایم که يك سند ملی راهبردی در اين بخش محسوب مي شود.
وی با بیان اینکه هدف اصلي این ستاد توزيع خدمات و امكانات مناسب و برابر در مناطق مختلف كشور و رفع نقص ها، کمبودها و نابرابری هاي مختلف اقتصادي، فرهنگي و اجتماعي است خاطرنشان کرد: اين ستاد در استان قم هم فعال شده و به دنبال شناسایی مشکلات و برنامه ریزی اصولي برای ارتقا و توانمند سازی مناطق مد نظر است.
وی با اشاره به برنامه هاي حمايتي مختص مناطق محروم و حاشيه اي قم در سال هاي اخير، ادامه داد: ساماندهي سكونت گاه هاي غير رسمي، ايجاد 12 پايگاه اجتماعي ارائه دهنده خدمات فوريتي در حوزه هاي فرهنگي و اجتماعي و تعريف و اجراي پروژه هاي مختلف عمراني با كاربري هاي خدماتي، فرهنگي و بهداشتي و درماني در مناطق حاشيه نشين قم از محل اعتبارات سفر مقام معظم رهبري و بودجه هاي دولتي بخشی از این موارد می باشند.
استاندار قم ادامه داد: با اجراي اين گونه طرح هاي حمايتي و با آماده شدن طرح تفصيلي شهر قم كه يكي از اهداف مهم آن جلوگيري از گسترش بي رويه شهر و كم شدن مناطق حاشيه اي است، شاهد شتاب توسعه در قم و رفع محروميت از چهره مناطق حاشيه اي شهر باشيم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود معضل مواد مخدر را مورد توجه قرار داد و با بیان اینکه اعتیاد به عنوان چهارمین بحران جهاني ياد مي شود گفت: در دنيا كمتر كشوري را سراغ داريم كه با این معضل دست و پنجه نرم نکند.
استاندار قم با بیان اینکه افزايش تقاضاي موادمخدر از سوی مصرفکنندگان در كشورهاي مختلف جهان، زمینه را برای اشتغال بیش از ده میلیون نفر قاچاقچی حرفهای در سطح جهان و در قالب مافیای موادمخدر فراهم نموده است تصریح کرد: افزايش سرسام آور مصرف و قاچاق مواد مخدر در جهان، بي سر و صدا و خاموش در حال نابودي سرمايه هاي اجتماعي و انحطاط ارزشها و هنجارهاي فرهنگي و اخلاقي جوامع می باشد.
وی با بیان اینکه جمهوري اسلامي ايران به لحاظ اعتقادات و پايبندي خود به اصول و ارزش هاي ديني، همواره يكي از كشورهاي پيشگام در مبارزه با مواد مخدر بوده است خاطرنشان کرد: اقدامات چشمگير ایران مورد تحسين جهانيان و مجامع رسمي بين المللي خصوصاً سازمان مل متحد بوده است.
صادقی آمارها و پیامدهای ويرانگر موادمخدر و روانگردانها در كشورمان را مورد توجه قرار داد و گفت: ز لحاظ بهداشتی، مصرف مواد و عوارض آن بعنوان يكي از چهار عامل مرگ کشور در كنار تصادفات رانندگی، سکته های قلبی و سوختگیها محسوب شده و بطور میانگین در سالهای اخیر روزانه حداقل 10 نفر بعلت ناخالصیهای موجود در موادمخدر و سوءمصرف مواد، جان خود را از دست داده اند.
نماینده عالی دولت در استان با بیان اینکه از لحاظ اقتصادی سالیانه هزاران میلیارد تومان هزینه و خسارت بدون محاسبه خسارتهاي معنوي برای امر مبارزه با موادمخدر بر اقتصاد کشورمان تحمیل می گردد خاطرنشان کرد: این مسئله با ایجاد اختلال در سیستم اقتصادی کشور و درگیر شدن سرمایههای داخلی در معاملات غیرقانونی ناشی از خرید و فروش موادمخدر، سبب بروز مشکلات دیگری بر جامعه می شود.
استاندار مقم معضلات اجتماعی، فرهنگی مصرف مواد مخدر را مورد توجه قرار داد و تصریح کرد: متاسفانه در سالهای اخیر شاهد تغییر الگوی مصرف از موادمخدر طبيعي به مواد صنعتی و شیمیایی بوده ایم، بطوریکه درحال حاضر صدها نوع مواد شیمیایی خطرناک و منحرفکننده در جهان تولید شده و در عصر حاضر با شکسته شدن مرزها ، انواع زیادی از اینگونه مواد وارد کشور گردیده و به تبع آن با کاهش نرخ سنی و با رويكرد پیر گریزی و جوان گزینی در ابتلاي به موادمخدر روبرو هستیم.
وی ادامه داد: شاخص های ذکر شده بیانگر اين است كه وجود مواد افيوني يك تهديد جدي براي سلامت جامعه است که تلاش میکند با نفوذ از درب منازل، درب خوابگاهها و مراکز دانشگاهی، درب مدارس و محیط های کاری اعم از صنعتی، کارخانجات و پادگانها، به سوی تک تک افراد رفته و دايره افراد درگير به اين مواد را وسيع تر نمايد.
نماینده عالی دولت در استان با بیان اینکه مبارزه با مواد مخدر از مصادیق عینی مقابله با تهاجم فرهنگی بوده و چاره اي جز مبارزه جدي و مقابله هوشمندانه با آن نيست خاطرنشان کرد: به همين دليل در سال 95 مبارزه با مواد مخدر از سوی مقام معظم رهبری به عنوان مهمترین اولویت در حوزه آسیب های اجتماعی اعلام شده است و در اين راستا ستاد مبارزه با موادمخدر جمهوري اسلامي ايران و به تبع آن شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان قم با همكاري كليه دستگاههاي اجرايي و بر اساس سياستهاي كلي ابلاغي، تلاشهاي فراواني براي مهار و كنترل اين پديده داشته است.
استاندار قم با بیان اینکه مانند بسياري از آسيب هاي اجتماعي، اولين و مؤثرترين ابزار در مبازره مؤثر با مواد مخدر، بحث پيشگيري است خاطرنشان کرد: خانواده در خط مقدم اين پيشگيري قرار دارد و لذا بايد قدم هاي اوليه و اساسي براي مقابله با اين بليه را از درون نهاد خانواده آغاز كرد.
وی اضافه کرد: يك خانواده آگاه به مضرات و سرانجام اعتياد مي تواند نقش اساسي را در پيشگيري و مهار اين بيماري داشته باشد و ازاینرو بيشترين سرمايه گذاري كليه دستگاهها بالاخص مراكز آموزشي و فرهنگي با هدف آگاه سازي و جلب مشاركت همهجانبه در جهاد مقدس مبارزه با موادمخدر و روانگردانها بايد سرمايه گذاري در عرصه پيشگيري باشد.
صادقی گفت: در بحث پيشگيري و به منظور افزايش آگاهي هاي عمومي، اطلاع رساني و تقويت باورهاي ديني نوجوانان و جوانان بايد از تمامي ظرفيتهاي اجتماعي و فرهنگي به ويژه صدا و سيما، رسانه ها، نهادهاي حوزوي، مساجد ـ بسيج ـ روحانيت معزز ـ ائمه محترم جمعه و جماعات و سازمانهاي مردم نهاد استفاده شود.
استاندار قم اجتماعي کردن و پيشگيري را دو رویکرد اساسی دولت براي مبارزه با اين بلاي خانمان سوز عنوان و تصریح کرد: فعاليت هاي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان قم هم عمدتاً بر مبناي اين دو رويكرد ملي برنامه ريزي و اجرايي شده است و خوشبختانه استان قم در ارزيابي هاي صورت گرفته، يكي از استان هاي موفق كشور در اين زمينه شناخته شده است.
وی با اشاره به برنامه هاي عملياتي انجام شده در سال 94 در مورد رويكرد پيشگيرانه گفت: در سال گذشته اجراي طرح ابتكاري توانمند سازي دانش آموزان مقطع دوم متوسطه استان را داشتيم که اين طرح در سال تحصيلي 95-94 و از طريق مدرسين متخصص در سطح 82 آموزشگاه مقطع دوم متوسطه استان و در قالب بيش از هزار كارگاه آموزشي انجام و طي آن بالغ بر 23 هزار دانش آموز، 3 هزار معلم،حدود 15 هزار نفر از اولياء دانش آموزان و جمعاً بيش از 40 هزار نفر تحت آموزش هاي پيشگيري اوليه از اعتياد قرار گرفتند.
استاندار قم ادامه داد: ان شاء الله با اصلاح نقاط ضعف و تقويت این طرح، اجراي آن را براي سال 95 نيز خواهيم داشت.
وی برگزاري كارگاه هاي متعدد آموزشي و آگاه سازي با استفاده از طلاب و كادر متخصص تربيت شده را از ديگر اقدامات استان در حوزه پيشگيري دانست و افزود: در اين راستا 60 نفر مدرس و 200 نفر طلبه جهت ارائه بحث هاي آموزشي در مساجد ، كانون هاي فرهنگي هنري و بوستان هاي شهري و ... بعنوان مدرس پيشگيري از اعتياد با حضور اساتيد برجسته كشوري تحت آموزش قرار گرفتند كه علاوه بر استان قم در ايام تبليغ به ساير استان ها از طريق دفتر تبليعات اسلامي اعزام و نسبت به ارائه آموزش هاي پيشگيرانه اقدام مي نمايند.
استاندار قم خاطرنشان کرد: با همكاري دبيرخانه شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان و مركز بهداشت 55 روانشناس با مدارك عالي بعنوان كادر متخصص پيشگيري اوليه از اعتياد تربيت شده اند كه سال گذشته در 40 مركز اصلي سلامت جامعه از جمله دانشگاه ها ، مدارس ، مساجد و كارخانجات استان از ظرفيت آن ها در زمينه ارائه آموزش هاي پيشگيرانه استفاده شد.
وی جمع آوري معتادين متجاهر سطح استان از طريق ايجاد و راه اندازي مراكز درمان ،نگهداري و كاهش آسيب معتادان استان را از ديگر برنامه هاي اجرايي استان دانست و گفت: با همكاري مشترك دبيرخانه شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر ، دادستاني ، نيروي انتظامي ، بهزيستي و دانشگاه علوم پزشكي ، سال گذشته معتادان متجاهر بي خانمان و طرد شده زيادي از سطح معابر عمومي، پارك ها و محلات شهر جمع آوري و در اين مراكز تحت درمان قرارگرفتند.
نماینده عالی دولت در استان افزود: در عرصه مبارزه، برخورد سخت با فروشندگان و قاچاقچيان و كشف مواد در دستور كار استان قرار دارد و در اين راستا در سال 94 قريب به 9 تن انواع مواد مخدر در سطح شهر و محورهاي مواصلاتي استان قم كشف و در اين رابطه بيش از 9 هزار نفر معتاد ، قاچاقچي ، توزيع كننده ، حمل كننده و نگهدارنده مواد دستگير و از طريق مراجع ذيربط اعمال قانون گرديد.
استاندار قم با بیان اینکه در همين زمينه در سال گذشته دو نفر از پرسنل جان بركف نيروي انتظامي استان در راه مبارزه با سوداگران مرگ به افتخار جانبازي نائل آمدند خاطرنشان کرد: از زحمات شبانه روزي نيروي انتظامي و ديگر نهادهاي قضايي و امنيتي استان در زمينه مبارزه جدي و قاطع با معضل مواد مخدر و پاك سازي چهره ام القراي جهان تشيع از لوث وجود اين بزه قدردانی می کنیم.
استاندار قم همچنین بسيج همگاني براي مقابله هدفمند با مواد مخدر را ضروري دانست و افزود: بر این باوریم كه اگر مردم برای کنترل آسیب های اجتماعی با دولت مشارکت نداشته باشند در این عرصه ها توفيقاتي نخواهیم داشت؛ بنابراين پيش شرط اصلي مصون سازي جامعه از گزند مواد مخدر در گرو ايجاد يك نهضت عمومي به پشتوانه مشاركت و همراهي آحاد مردم و خانواده ها و نيز همكاري و هم افزايي همه سازمان ها و نهادهاي مسؤل است.
استاندار قم در بخش پاياني سخنان خود اشاره اي به نامگذاري امسال رهبر معظم انقلاب يعني اقتصاد مقاومتي و ضرورت هاي داشت و گفت: اقتصاد مقاومتي مد نظر رهبري در واقع الگوي جديدي از نظام اقتصادي بر گرفته از انديشه ها و آموزه هاي متعالي ديني، مردم محور، متكي بر توانمندي هاي داخلي و مبتني بر خلاقيت، نوآوري در توليد ملي و استفاده بهينه از منابع و امكانات و بارور ساختن استعدادها و مزيت هاي بالقوه در مسير توسعه و پيشرفت و بالندگي كشور است.
وی افزود: روح كلي و هدف اصلي اقتصاد مقاومتي هم افزايي و مشاركت جمعي براي رسيدن به هدف تعيين شده است و از اینرو اقتصاد مقاومتي نيز همانند ساير عرصه ها به شدت نيازمند حضور و مشاركت مردم بوده و دولت به تنهايي قادر به تحقق كامل چنين الگويي اقتصادي نخواهد بود.
انتهای پیام/135
کد مطلب: 39696