قم نیوز: معاون شهردار قم گفت: با تدوين سند چشمانداز شهر قم و در مرحله بعد تدوين برنامه راهبردي پنج ساله٬ شهرداري قم در حال حركت به سوي توسعه متوازن و همه جانبه است.
توسعه متوازن شهر قم با تدوين سند چشمانداز و برنامه راهبردي
پایگاه اطلاع رسانی شهرداری قم , 14 تير 1395 ساعت 12:00
قم نیوز: معاون شهردار قم گفت: با تدوين سند چشمانداز شهر قم و در مرحله بعد تدوين برنامه راهبردي پنج ساله٬ شهرداري قم در حال حركت به سوي توسعه متوازن و همه جانبه است.
به گزارش قم نیوز، محسن رنجبر با اشاره به اينكه هيچ فعاليتي بدون برنامهريزي به سرانجام نميرسد اظهار داشت: اگر ما برنامه نداشته باشيم و نقطه دورنمايي به عنوان چشم انداز تعريف نكنيم، هر كاري كه انجام دهيم،ممكن است درست باشد و ممكن است غلط .
وي افزود: در چنين شرايطي هيچ قضاوت دقيق و مورد قبول تمامي ذي نفعان در خصوص درست يا غلط بودن يك كار بدون وجود برنامه نمي توان انجام داد. در واقع وقتي برنامه وجود ندارد٬ هر عملكردي قابل دفاع و در عين حال غيرقابل دفاع است.
معاون برنامهريزي و سرمايه انساني شهرداري قم با اشاره به اينكه شهرداري قم در گذشته برنامه مصوب نداشت ادامه داد: تلاشهايي شده بود اما برنامه مصوبي وجود نداشت به همين خاطر در ابتداي حضور در شهرداري اين موضوع را در دستور كار قرار داديم چرا كه لازم بود بر اساس اصول علمي برنامهاي براي شهر و شهرداري قم تدوين شود.
وي درباره مراحل تدوين برنامه گفت: قاعده اين كارها اين است كه يك چشم انداز ۱۰ يا ۲۰ ساله را در نظر ميگيرند، بعد از اينكه با اجماع بين تمام ذي نفعان و ذي نفوذان اين چشمانداز را تدوين كردند، اين برنامه را خرد ميكنند. مثلا يك چشمانداز ۲۰ ساله را به چهار برنامه پنج ساله تبديل ميكنند و اهداف و استراتژيهاي پنج ساله سازمان را بر اساس چشمانداز ۲۰ ساله تعيين ميكنند. در مرحله بعد برش ساليانه برنامه پنج ساله را استخراج كرده و بر اساس آن بودجه ساليانه را مينويسند.
رنجبر با اشاره به تفاوتهاي يك شهرداري با برنامه و شهرداري بدون برنامه افزود: شهرداري كه برنامه دارد بر اساس داشتههاي زمان برنامه و هدفي كه در آينده درازمدت، ميان مدت و كوتاه مدت براي خود قرار ميدهد، منابع را جذب و در شهر هزينه ميكند.
وي ادامه داد: مردم پس از گذشت يكي دو دوره يكساله متوجه اين ميشوند كه به سمت اهداف مشخصي ميروند.
معاون شهردار قم تصريح كرد: اگر شهرداري بدون برنامه باشد با توجه به سلايق نسبت به تخصيص منابع رفتار ميكند. اگر مثلا مديري علاقه به آي تي داشته باشد، در مديريت خود بر اين مسئله تمركز ميكند. بعد از يكي دو سال مدير تغيير ميكند يا علاقهاش عوض ميشود، ديگر بيشتر به حمل و نقل عمومي توجه ميكند.
وي گفت: در چنين شهر و شهرداري نظم خاصي حكمفرما نخواهد بود و پيكره شهر به صورت متوازن رشد نخواهد كرد. ممكن است در يك موضوعي شهر قوي شود اما در موضوع ديگري ضعيف و عقبمانده بماند.
به گفته رنجبر٬ تعادل در رشد و توسعه يكي از اختلافات شهرداري با برنامه و شهرداري بدون برنامه است.
انتهای پیام/135
کد مطلب: 39923