به گزارش قم نیوز، محمدحسین امینجعفری در هشتمین جلسه شورای اداری استان که شنبه شب در سالن جلسات استانداری قم برگزار شد به ارائه گزارشی در خصوص هوشمندسازی مدارس پرداخت و ابراز داشت: به دنبال فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر ایجاد تحول بنیادین در آموزش و پرورش، بعد از حدود پنج سال تحقیق و پژوهش و ۲۲ جلسه بحث و گفتوگو در شورای عالی انقلاب فرهنگی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش به تصویب رسید و در ۲۲ آذر توسط ریاست جمهوری رونمایی شد.
وی با بیان اینکه یکی از مباحث مهم این سند هوشمندسازی مدارس و تجهیز مدارس به فناوریهای روز است، خاطرنشان کرد: بر اساس فرمایشات حضرت امام(ره) و منویات مقام معظم رهبری و سیاستهای کلینظام و سند چشمانداز، "برنامه درس ملی و قانون پنج ساله توسعه" طراحی و عملیاتی شد.
مدیرکل آموزش و پرورش استان تاکید کرد: در این برنامه معلم نقش کلیدی و کتاب جایگاه خاص خود را دارد و هدف گذاری برای آموزش دانشآموزان، معلمان و خانوادهها مورد تاکید است.
وی تصریح کرد: با تنوع در رسانههای آموزشی و متنوع سازی فضا و محیط یاد دهی و یادگیری در برنامه درسی ملی، این امکان فراهم خواهد شد تا معلمان و دانشآموزان تجارب جدیدی را در حوزه دانش و پژوهش کسب کنند.
امینجعفری هدف از هوشمندسازی مدارس را تقویت دانشآموزان پژوهش محور و پژوهشگر و به کار گیری دانش و فناوری برتر به منظور زمینهسازی برای تربیت مدیران فردای میهن اسلامی عنوان کرد.
وی مدرسه، معلم، دانش آموز، محتوای الکترونیکی، مجهز شدن کلاس به سیستم هوشمند و ارتباط از طریق سیستم با خانواده را از جمله مولفههای اصلی و ارکان هوشمند سازی مدارس دانست.
مدیرکل آموزش و پرورش استان در تعریف مدرسه هوشمند گفت: مدرسهای که در آن روند اجرای فرایندها اعم از مدیریت، نظارت و کنترل یاددهی، یادگیری، مواد آموزشی و کمک آموزشی، ارزشیابی اسناد و امور دفتری و ارتباط و مبانی توسعه آنها مبتنی بر فناوری اطلاعات و ارتباطات و در راستای بهبود نظام آموزشی و تربیتی پژوهش محور طراحی شده است.
وی با بیان اینکه وزارت آموزش پرورش ما را مکلف به هوشمندسازی ۳۵۹ مدرسه کرده است، اظهار داشت: از این تعداد ۵۹ مدرسه دولتی و غیر دولتی هوشمند شده است.
امین جعفری با اشاره به اینکه در هر مدرسه باید هشت کلاس هوشمند شود، ابراز داشت: در حال حاضر دو هزار و ۴۰۰ کلاس درس در قم نیازمند هوشمندسازی است.
وی گفت: با ۲۵۰ میلیون تومان اعتبار که از سوی استانداری و ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار که از سوی اداره کل نوسازی اختصاص یافته است ما میتوانیم تنها ۷۵۰ کلاس درس را هوشمند کنیم.
مدیرکل آموزش و پرورش استان قم خاطرنشان کرد: طبق مصوبه هیئت وزیران هر یک از دستگاههای اجرایی باید نسبت به تامین امکانات و تجهیزات لازم برای اتصال و هوشمند سازی حداقل یک واحد آموزشی یا پرورشی در هر یک از شهرستانهای استانها اقدام کند که امیدوارم دستگاههای استان در این زمینه عنایت لازم را داشته باشند.
انتهای پیام/۱۰۹