به گزارش قم نیوز: مصطفی ملایی با اشاره به جایگاه و فرهنگ غنی قم در کشور اظهار داشت: استان قم با قدمتی بیش از هفتهزارساله در کنار وجود اماکن زیارتی و وجود بیوت مراجع تقلید، علما، حوزههای علمیه بهعنوان پایگاه شیعه در جهان اسلام شناخته میشود.
وی بابیان اینکه استان قم سالانه پذیرای بیش از 20 میلیون زائر است، خاطرنشان کرد: مدیریت شهری بهویژه شهرداری باید بحث تمدن سازی نوین اسلامی در قم را بیش از گذشته مدنظر قرار دهد، هرچند این اتفاق در اسناد بالادستی و راهبردی دیده میشود ولی باید ملموستر شود.
عضو شورای شهر قم پروژههای شهری را یکی از راههای معرفی تمدن نوین اسلامی دانست و افزود: برخی از پروژهها مستقیم درگیر فرهنگ اجتماعی هستند چراکه پروژهها به علت در نظر بودن مستقیم مردم، همواره زنده هستند و نیاز است قبل از آنکه بخواهیم پروژهای را رقم بزنیم پیوست اجتماعی و فرهنگی آن را در نظر بگیریم. دستگاهها و حوزههای علوم انسانی باید برای ایجاد پیوستهای فرهنگی پروژهها فعالتر باشند و متأسفانه جریان نخبهای زیاد خودشان را درگیر اینگونه مسائل نمیکنند تا این پیوست نگاری فرهنگی صورت بگیرد.
ملایی ساخت نمادهای فرهنگی در کنار پروژههای شهری را مدنظر قرار داد و گفت: با توجه با ترددهای بالا در پروژههای شهری باید المانها و نمادهایی ساخته شود این المانها باید در کنار ایجاد آرامش تلفیقی از آرمان و عناوین شهر هم باشد.
عضو شورای شهر قم بابیان اینکه پیوست فرهنگی شاید هزینهای یکهزارم مبلغ پروژه را هم در بر نگیرد، عنوان کرد: تأثیرگذاری مطالعات و پیوست فرهنگی شاید از خود اجرای پروژه هم بیشتر باشد که در کنار ایجاد پیوست رسانهای برای پروژه میتواند ایجاد همنوایی مردم با پروژههای شهری را فراهم کند.
انتهای پیام/135