قم نیوز: رئیس مرکز بهداشت استان قم گفت: در راستای اجرایی کردن طرح تحول نظام سلامت در استان قم، در بخش فضای فیزیکی مشکلاتی وجود داشت که مجبور به استفاده از فضاهای استیجاری شدیم، تا کنون 99 واحد به این بخش اضافه شده است.
رئیس مرکز بهداشت استان قم:
99 واحد به مجموعه طرح تحول نظام سلامت در قم اضافه شده است
خبرگزاری فارس , 1 شهريور 1395 ساعت 12:00
قم نیوز: رئیس مرکز بهداشت استان قم گفت: در راستای اجرایی کردن طرح تحول نظام سلامت در استان قم، در بخش فضای فیزیکی مشکلاتی وجود داشت که مجبور به استفاده از فضاهای استیجاری شدیم، تا کنون 99 واحد به این بخش اضافه شده است.
به گزارش قم نیوز، مرتضی آقاحسنی اظهار کرد: در راستای تصمیم وزارت بهداشت مبنی بر ایجاد تحول در ارائه خدمات اولیه سلامت، معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم همسو با سایر دانشگاهها اقدام به طراحی و اجرای برنامه تحول نظام سلامت در حوزه بهداشت کرده است و در حال حاضر دو سال و نیم از برنامهریزی و تأمین مقدمات و 14 ماه از اجراییشدن طرح تحول نظام سلامت در حوزه بهداشت میگذرد.
رئیس مرکز بهداشت استان قم ادامه داد: طرح تحول در حوزه بهداشت از ابتدا در سطح وزارت بهداشت برای مناطق حاشیه شهر و کمبهره از امکانات درمانی، برنامهریزی شده بود ولی با برنامهریزی و برآوردهای دقیق کارشناسی، استفاده از ظرفیت بخش خصوصی و جذب اعتبارات لازم از وزارت متبوع، معاونت بهداشتی موفق شد این طرح عظیم را در کلانشهر قم برای کل جمعیت تحت پوشش این استان اجرایی کند.
وی با بیان اینکه در اسفند ماه 93، با حضور و اعلام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، به طور رسمی برنامهریزی برای پوشش کامل طرح تحول نظام سلامت در حوزه بهداشت قم آغاز شد، افزود: استان قم از نظر وضعیت جغرافیایی، سیاسی و اجتماعی استان خاصی است و پوشش کامل طرح تحول نظام سلامت در این استان اهمیت زیادی دارد، جلسات متعددی با مسؤولین شهر، استانداری، فرمانداری، بخشداریها، سازمانهای مختلف، ادارههای مرتبط، دانشگاه و واحدهای زیرمجموعه مرکز بهداشت، اعضای شورای شهر، صدا و سیما و ... برگزار و پس از انجام هماهنگی و برنامهریزیهای لازم، اجرای این طرح از اول تیرماه سال 1394 با بازسازی ساختار موجود و بهرهگیری از توان بخش خصوصی در راهاندازی مراکز سلامت جامعه و پایگاههای سلامت جدید، آغاز شد.
آقاحسنی ادامه داد: منابع مالی، نیروی انسانی و فضای فیزیکی سه موضوع مهم در پیشبرد این طرح بود که در بخش منابع مالی از سوی وزارت بهداشت قول کمک مالی در راستای تأمین هزینهها داده شد و تأمین هم شد؛ برآورد منابع مالی یکسال حدود 65 میلیارد تومان است که در سال گذشته پرداخت شد و در سال جاری نیز با تأمین مقداری اعتبار و قول همکاری که از سوی وزارت بهداشت داده شده است امیدواریم مشکلی بهوجود نیاید.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان قم افزود: در بخش فضای فیزیکی مشکلات زیادی وجود داشت، چون فضاهای محدودی در اختیار داشتیم مجبور به استفاده از فضاهای استیجاری شدیم تا بتوانیم طرح را به صورت کامل اجرایی کنیم، 99 واحد به مجموعه اضافه شد که پنج واحد آن با مشارکت خیرین سلامت و سازمان مسکن و شهرسازی به تملک درآمده است.
وی عنوان کرد: به طور کلی با بلوکبندی و تقسیم شهر، 41 مرکز و 138 پایگاه سلامت، برای پوشش کل جمعیت شهر قم پیشبینی و آماده شد که هر مرکز به طور متوسط 30 هزار نفر و هر پایگاه بطور متوسط 10 هزار نفر جمعیت را زیر پوشش قرار دادهاند.
آقاحسنی اضافه کرد: قبل از اجرای طرح تحول، نیمی از نیروهای انسانی که در حوزه درمان و سلامت همکاری میکردند مربوط به بخش خصوصی و نیمی از آنان مربوط به بخش دولتی بودند که برای اجرای این طرح باید نیروی انسانی در بخشهای مختلف و فضای فیزیکی حدود 2/5 برابر گسترش مییافت؛ با توجه به بستههای خدمتی طرح تحول، غیر از نیروهای موجود که در حال ارائه خدمات بودند به تعدادی نیروی تخصصی نیز در راستای ارائه خدماتی که تا کنون وجود نداشت از جمله کارشناس سلامت روان، کارشناس تغذیه، نیروی مراقب سلامت مرد و پزشکان بیشتر نیاز داشتیم که تاکنون 600 نیروی جدید در ردههای تخصصی پزشک، کارشناس روان، تغذیه، مدیر، کارشناس مدارک پزشکی و همچنین متصدی پذیرش، وسیله نقلیه و نیروی خدماتی به مجموعه اضافه شدند و در سال 95 تعداد نیروی انسانی به 800 نفر خواهد رسید.
انتهای پیام/135
کد مطلب: 41153