مستندسازی واقعیتهای فاجعه منا در دستور کار است/جنایات عربستان در مجامع بینالمللی باید ثبت شود
به گزارش قم نیوز، حجتالاسلام والمسلمین سید علی قاضیعسگر ظهر امروز در مراسم افتتاحیه همایش بررسی ابعاد سیاسی و حقوقی فاجعه منا که در سالن همایش پژوهشگاه علوم فرهنگ اسلامی حوزه علمیه قم برگزار شد، با بیان اینکه در حج سال گذشته رخدادهای ناگوار بسیاری مشاهده شده است، اظهار کرد: حوادثی که برای مردم ایران مشکلساز شده تاکنون به شیوه مطلوب به ثبت نرسیده است.
وی با تاکید بر اینکه راهکارهای ثبت فاجعه منا باید مورد توجه قرار گیرد، اضافه کرد: عربستان در طول تاریخ برای حجاج شیعه به ویژه ایران توطئههای بسیاری را اجرا کرده که با ثبت این توطئهها باید از تکرار آنها جلوگیری شود.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت مستندسازی جنایات آلسعود در حج را از اولویتهای مورد نیاز جهان اسلام دانست و عنوان کرد: بعد از فاجعه منا در مورد علل این فاجعه مطالب نادرست بسیاری مطرح شده اما مستندسازی واقعیتها با استفاده از تصاویر و فیلمها در دستور کار قرار گرفته است.
وی از انجام 822 مصاحبه و جمعآوری اطلاعات در فضاهای مجازی داخلی و خارجی یاد کرد و ادامه داد: این اطلاعات مکمل یکدیگر است به همین علت اگر عربستان فیلمها را در اختیار نظام اسلامی قرار ندهد بازهم علل حادثه مشخص بوده و بر اساس مستندات جمعآوری شده پیگیریهای لازم انجام میشود.
قاضیعسگر با اشاره به اینکه بیش از 400 نفر برای پیگیری حقوق جانباختگان خود به واگذاری وکالتهای حقوقی اقدام کردهاند، گفت: راهکارهای پیگیری سیاسی و حقوقی فاجعه منا روشن است اما باید به صورت جدی این راهکارها پیگیری شود.
وی از بلوکه کردن 2 میلیارد دلار از داراییهای ایران توسط آمریکا یاد کرد و گفت: آمریکا برای پاسخگویی به مردمی که بستگان خود را در لبنان از دست دادهاند، بهانه وجود ارتباط میان ایران و لبنان را مطرح کرده و داراییهای ایران را بلوکه کرده است؛ وزارت امور خارجه، قوه قضائیه و دیگر بخشها مرتبط باید برای پیگیری حقوق خانوادههای شهدای منا از شعار پرهیز کرده و عملیاتیشدن راهکارهای راهبردی را دنبال کنند.
قاضیعسگر با تاکید بر اینکه عربستان باید از وقوع حادثه منا پیشگیری میکرد، مطرح کرد: حجاج ایرانی در گذشته برای رفتن به عربستان امنیت نداشته و با مشکلات بهداشتی مختلف مواجه بودهاند درحالی که طی 40 سال اخیر حکومت آلسعود میتوانست طرحهای مختلف را برای رفع این مشکلات در دستور کار خود قرار دهد اما در این زمینه غفلت کرده و به همین علت مقصر هستند.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت خاطرنشان کرد: بر اساس مصوبات مجامع بینالمللی اگر دولت میزبان در امدادرسانی به شیوه مطلوب عمل نکند در مرگ افراد مقصر است، دولت میزبان باید حقوق مسافران خود را رعایت کند اما تبعیضهای عربستان در امدادرسانی به زائران به خوبی قابل مشاهده بوده است.
وی با بیان اینکه جنایات عربستان برای ادعاهای حقوقی در مجامع بینالمللی باید ثبت شود، عنوان کرد: آسیبهای مادی و روحی فاجعه منا باید توسط مجامع بینالملل پیگیری شود؛ بر اساس ماده 3 عهدنامه مودت میان ایران و عربستان، آلسعود باید همانند حجاج کشورهای مختلف با حجاج ایرانی رفتار کرده و امنیت و آرامش آنها را فراهم کند.
قاضیعسگر از عهدنامه امضا شده توسط عربستان در سازمان همکاریهای اسلامی یاد کرد و گفت: بر اساس این عهدنامه علل اختلافات میان ملل اسلامی باید به صورت ویژه در میان این کشورها مورد بررسی قرار گیرد.
وی به اهتمام جدی رهبر انقلاب اسلامی نسبت دریافت حقوق شهدای منا اشاره کرد و ادامه داد: این حادثه نباید به فراموشی سپرده شود؛ رهبر انقلاب اسلامی در مورد مدیریت حج مطالبی فرمودهاند که باید این مطالب از نظر علمی برای همگان تبیین و مستندسازی شود.
انتهای پیام/135