قم نیوز: رئیس اتحادیه چاپخانهداران استان قم گفت: طی سالهای اخیر تقاضای چاپ کتاب در استان قم 80 درصد کاهش پیدا کرده است.
رئیس اتحادیه چاپخانهداران استان قم خبر داد
کاهش 80 درصدی تقاضا برای چاپ کتاب در قم
خبرگزاری فارس , 3 مهر 1395 ساعت 12:30
قم نیوز: رئیس اتحادیه چاپخانهداران استان قم گفت: طی سالهای اخیر تقاضای چاپ کتاب در استان قم 80 درصد کاهش پیدا کرده است.
به گزارش قم نیوز، جهانگیر رضایی با اشاره به وضعیت صنعت چاپ استان قم اظهار کرد: حدود 100 چاپخانه در استان داریم، صنعت چاپ قم به لحاظ جمعیت قطب دوم کشور در عرصه چاپ است، چاپخانههای استان قم به لحاظ تجهیزات نسبت به استانهای دیگر خیلی بهروز هستند.
رئیس اتحادیه چاپخانهداران استان قم ادامه داد: بحث رکود اقتصادی بر روی صنعت چاپ اثر بسیار بدی گذاشت، ما از سال 88 با رکودی با شیب تند در عرصه چاپ مواجه شدیم که این مساله مشکلات زیادی را برای چاپخانه داران استان قم ایجاد کرد تا جایی که حتی برخی از آنها مجبور به تعطیلی چاپخانههای خود شدند.
وی در خصوص مشکلات صنعت چاپ استان قم تصریح کرد: مشکل اصلی چاپخانههای استان عدم وجود تقاضا برای چاپ کتاب است، طی سالهای اخیر تقاضای چاپ کتاب در استان قم 80 درصد کاهش پیدا کرده است و چاپخانههای استان قم اکنون تنها با بخشی از ظرفیتهای خود کار میکنند.
رضایی با اشاره به چاپخانههای استان قم اظهار کرد: ما وضعیت خوبی در صنعت چاپ استان داریم و طی سالهای اخیر صنعت چاپ استان قم را نوسازی کردیم و دستگاههای زیادی در عرصه چاپ وارد استان شد، اما چاپخانههای استان اکنون با کم کاری و عدم تقاضا برای چاپ کتاب مواجه هستند و متقاضی برای تولید کتاب در استان کم شده است.
رئیس اتحادیه چاپخانهداران استان قم ادامه داد: بحث مالیات بر ارزش افزوده هم مشکلاتی را برای صنعت چاپ استان ایجاد کرده، متقاضیان چاپ حاضر به پرداخت این مالیات نیستند و چاپخانهداران به دلیل بحث رکود و کاهش تقاضا این مالیات را پرداخت میکنند و مالیات بر ارزش افزوده هزینه مضاعفی علاوه بر هزینههای دیگر برای چاپخانه داران استان قم شده است.
وی در خصوص تأثیر برجام در عرصه چاپ تصریح کرد: در طول دو سال اخیر وضعیت صنعت چاپ بدتر شده است و هیچ بهبودی را در این عرصه شاهد نبودیم، قیمت کاغذ و ملزومات صنعت چاپ ثبات ندارد، دولت هم هیچ تمهیداتی را در این خصوص اتخاذ نکرده است.
رضایی با اشاره به وامهای بانکی اظهار کرد: برخی از چاپخانهداران برای عبور از بحران وامهایی را از بانکها دریافت کردند تا بتوانند امور خودشان را اداره کنند، اما متاسفانه بحران اقتصادی ادامه پیدا کرد و اکنون برخی از چاپخانهداران با وامهای معوقه با جرائم سنگین و سودهای بالا مواجه هستند، در عرصه تولید هر جایی که ردپایی از بانکها است، اتفاقات خوبی نیفتاد.
رئیس اتحادیه چاپخانهداران استان قم ادامه داد: یکی از مشکلات صنعت چاپ گران شدن قیمت کاغذ است و اخیراً قیمت کاغذ باز هم 20 درصد افزایش پیدا کرد، واردات و توزیع کاغذ در دست باندهایی است که این باندها قابل کنترل نیستند و به صورت مستمر قیمت کاغذ را بالا میبرند.
وی افزود: باید بورسی برای توزیع کاغذ ایجاد شود و واردات کاغذ به صورت رقابتی صورت بگیرد، نه اینکه انحصار واردات در دست چند شرکت باشد تا آنها به صورت انحصاری کاغذ را وارد و توزیع کنند و قیمت کاغذ را به صورت مستمر بالا ببرند.
رضایی با اشاره به مشکلات صنعت چاپ استان قم اظهار کرد: یکی از مشکلات ما این است که صادرات خدمات به کشورهای دیگر نداریم، با وجود اینکه تقاضا برای چاپ کتاب و مجلات از سوی کشورهای دیگر وجود دارد، اما وزارت ارشاد برای ما محدودیتهایی را در این زمینه برای چاپ کتابها و مجلات خارجی در قم ایجاد کرده است.
انتهای پیام/135
کد مطلب: 42058