به گزارش قم نیوز، چند سالی می شود که اربعین حسینی(ع)برای ایرانیان حال و هوایی دیگر دارد،چند سالی می شود که بسیاری از شیعیان ایران ماهها مانده به بیستم ماه صفر محیای سفر به نجف و کربلا شده تا غربت حضرت زینب(س)واهل حرم را از نزدیک مشاهده کنند.انگار محرومیت درازمدت ایرانیان از سفر به عتبات عالیات هم نتوانسته عشق و ارادت مردم ایران سرزمین را ذره ای کم کند.
البته که عشق به اهل بیت(ع)وبویژه امام حسین(ع)تنها مختص شیعیان ایران نیسیت آنچنان که راهپیمایی20میلیونی عزاداران حسینی در سالهای گذشته تا آنجایی تحسین برانگیز بودکه حتی«زیارت اربعین» در آستانه ورود به فهرست میراث جهانی در یونسکو قرار گرفته،زیارتی که بالغ بر17میلیون از آن را شیعیان غیرایرانی تشکیل می دهند وخود یک رزمایش عظیم جنگی برای نظام سلطه است.
مرکز پژوهش و مطالعات کربلا وابسته به آستان مقدس حسینی از تلاش برای درج زیارت اربعین در فهرست میراث جهانی در سازمان یونسکو خبر داده و عبدالامیر القریشی رئیس مرکز بیان می کند:ما تلاش میکنیم زیارت اربعین را به عنوان جزئی از میراث عراق در سازمان یونسکو به ثبت برسانیم وهماهنگی گستردهای با مقامات اروپا و آسیا،مثل دانشگاه آلمان و مرکز میراث آلمان داشته ایم.
درحالی سازمان یونسکو راهپیمایی میلیونی اربعین را آرام آرام به ثبت خواهدرساند که جهان غرب با رسانههای انبوه خود تلاش داشته وجهه جمهوری اسلامی ایران را تخطئه کرده و این باور همگانی را نهادینه کند که کارگزاران حاکمیت ایران خشونت ودرگیری با سایرمذاهب و قومیتها در جهان را تئوریزه میکنند و ایران مساوی است با تروریسم و خشونتپروری،بدون توجه به آنکه محوریت ایران را درحماسه اربعین مشاهده کنند.
البته این«تجاهل العارف»سازمان ها و مقامات غربی،اعتراض رسانه های مشهور آنها را هم بدنبال داشته است به عنوان نمونه هافینگتون پست» با توصیف مراسم اربعین به«بزرگترین اجتماع دینی جهان»بیان می کند: زیارت اربعین امام حسین(ع) بزرگترین تجمع دینی در جهان محسوب میشود و این ویژگی باید در دایره المعارفها ثبت شود.
نویسنده این مقاله با تاکیدبراینکه زیارت اربعین بزرگترین و با شکوه ترین تجمع دینی در جهان بوده 5برابر شمار حجاج بیت الله الحرام است آنرا به مراتب مهمتر از جشنواره بزرگ «کوم میلا»هندوها عنوان می کند.
شاید علت اصلی بی توجهی تعمدی سازمان ها و مقامات واکثر رسانه های غربی-به جز انگشت شماری از آن نظیر هافتینگتون پست-پذیرش و اعتراف به توان دیپلماسی عمومی جمهوری اسلامی ایران باشدچرا که یکی از عوامل مهم چنین پیاده روی بی نظیری محوریت ایران است.
غربی ها بخوبی می دانند که این جمهوری اسلامی ایران دیپلماسی عمومی را صرفاً یک شیوه تبلیغاتی و بازاریابی ندانسته، بلکه آن را مجموعهای از استراتژیها و تاکتیکهای جدید دیپلماتیک دانسته که در خدمت دستگاه سیاست خارجی کشور می باشد ودرجهت خدمت به مسلمانان آنرا به کار می گیرد،آنگونه که در پیاده روی اربعین نیز قابل مشاهده کرد. پیاده روی که "افزایش قدرت نرم"را برای جهان اسلام و ایران به همراه دارد، آن هم در شرایطی که نظام سلطه و بویژه امریکایی ها در صدد برآمده با تئوری براندازی نرم،ضمن متوقفسازی قدرت ایران حاکمیت کشورمان را هم دستخوش تغییرات بنیادین قرار دهند.
به بیان بهتر«قدرت نرم»به معنای توانایی نفوذ و تأثیرگذاری در رفتار دیگران برای گرفتن نتیجه مطلوب تلقی میشود و راههای مهم آن برای تأثیرگذاری شامل متقاعد کردن از طریق جذابیت است وبه همین دلیل است که غربی ها با فراگیری راهپیمایی اربعین مخالفت مبنایی داشته وگسترش آن را مساوی با افزایش قدرت اسلام و ایران دانسته ومانعی جدی بر سر برآورده شدن منافع خویش.
به همین دلیل است که مقام معظم رهبری سال گذشته درباره پیاده روی میلیونی اربعین می فرمایند:«ترکیب «عشق و ایمان» و«عقل وعاطفه» از ویژگیهای منحصر بهفرد مکتب اهلبیت علیهمالسلام است و حرکت عاشقانه و مؤمنانه مردم از کشورهای مختلف جهان در این پدیده بیسابقه، بدون تردید از جمله شعائر الهی است.»
سخنان معظم له یعنی انکه پیاده روی اربعین توانایی شکلدهی به ترجیحات مخاطبان،به سرمایهای همچون شخصیت جذاب،فرهنگ، ارزشها و سازمانهای سیاسی و سیاستهایی که دارای مشروعیت و اعتبار اخلاقی هستند، را داشته به همین دلیل است که ایشان همچنین دراین بارهمی فرمایند:«پیاده روی اربعین مصداق فعل حسنه وجزء شعارالله است»؛که در ادامه«فعل حسنه»و«شعارالله»به صورت مجمل پاسخ داده می شود.
بنابر نگاه مقام معظم رهبری پیاده روی اربعین به این دلیل حسنه است که تمام ساحری و شعبده بازی که در این چند دهه قدرت های ضدبشری بکاربرده تا از اسلام چهره ای زشت و پلید و خشن نشان دهند، در این چند اربعین به ید بیضا و عصای اعجاز حسینی باطل شده است،به این دلیل مهم که راه پیمایان اربعین باشکل دهی چنین رویدادعظیم صلح آمیز و سرشار از دوستی و همدلی بر سر پیام آزادگی و انسان دوستی و حق خواهی سرور شهیدان با هم همپیمان شده اند.
همچنین«شعارالله» است به این دلیل که شعائر مناسک اصل نیست ولی پیاده روی اربعین عنوان و ظاهر است برای حفظ آن باطن و اگر ظواهر مناسک –یا همان عزاداری و پیاده روی حزن آمیز-حفظ نشود، باطن و اصل مناسک-اصل قیام امام حسین(ع)- نیز فراموش میشود.
به همین دلیل باطن درموضوع حج، مکه و کعبه، توحید قلمداد می شود ونتیجه آنکه اگر شعائر حفظ شد، توحید هم حفظ میشود.
خاصیت شعائر این است که انسان را متذکر خدا میکند وخدا حقیقتی به نام امام حسین(ع)، کربلا و عاشورا را رقم زده که جز با عزاداری و حفظ شعائری مانند پیاده روی اربعین زنده نمی ماند.
انتهای پیام/135