قم نیوز: دیدارهای اخیر رئیس سازمان بسیج مستضعفین با مراجع معظم تقلید در قم و به مناسبت هفته مبارک بسیج، نکاتی راهبردی برای شجره طیبه بسیج به همراه داشت.
هفته بسیج و رهنمودهای ماندگار مراجع تقلید به بسیجیان
از «کار علمی و تربیتی در بسیج» تا «ورود به حل مشکلات کشور»
خبرگزاری فارس , 2 آذر 1395 ساعت 13:00
قم نیوز: دیدارهای اخیر رئیس سازمان بسیج مستضعفین با مراجع معظم تقلید در قم و به مناسبت هفته مبارک بسیج، نکاتی راهبردی برای شجره طیبه بسیج به همراه داشت.
به گزارش قم نیوز، سخن از بسیج است؛ نیرویی منحصر به فرد که به تعبیر رهبر مجاهد انقلاب، «مجموعه انگیزههای مقدس و احساس مسؤولیت و تعهد» است؛ آنجا که میفرمایند:«سازماندهی بسیج، یکی از نوآوریهای امام بزرگوار بود؛ سازمانی به نام بسیج بعد از آنکه بسیج عبارت بود از مجموعه انگیزههای مقدس و احساس مسؤولیت و تعهد، آن را در قالب یک سازمان در آوردن، این جزء ابتکارات ماندگار امام بزرگوار بود.»
حضرت آقا در ادامه همین گفتار، به نکتهای اشاره میکنند که آیتالله مکارم شیرازی هم همین چند روز پیش و در دیدار رئیس سازمان بسیج مستضعفین، به آن اشاره فرمود و آن، «حسّ شدن نیاز به بسیج در همه کشورهای اسلامی و غیر اسلامی» است:«ما دیدیم برخی از سران کشورها نسبت به آن قضیه با صراحت اظهار کردند که این کار بسیار بزرگی بود؛ حقیقتاً هم کار بزرگی بود که امام انجام دادند.»
اینچنین است که امروزه، بسیج به عنوان همان شجره طیبه و یادگار ماندگار امام راحل عظیم الشأن میدرخشد و یاریگر مظلومان جهان است.
و اما همین چند روز پیش بود که سردار محمدرضا نقدی، رئیس سازمان بسیج مستضعفین به قم آمد و به دیدار برخی از مراجع معظم تقلید مانند حضرات آیات ناصر مکارم شیرازی، سید محمدعلی علوی گرگانی، حسین نوری همدانی و جعفر سبحانی شتافت و ضمن ارائه گزارش، از رهنمودهای ارزشمند آنان بهره گرفت.
اکنون و در سالروز هفته بسیج و در روزی که به نام روز «بسیج، انقلابی گری و پیشرفت» نامگذاری شده است، بر آنیم تا در این گفتار، نگاهی به مهمترین سرفصلهای مورد اشاره مراجع معظم تقلید در این دیدارها داشته باشیم؛ رهنمودهایی که برای همیشه، چراغ راه خیل همیشه در صحنه بسیج خواهد بود.
به نظر میرسد که مهمترین رهنمودهای آقایان مراجع تقلید در سه سرفصل کلی قابل تلخیص است؛ سرفصلهایی که به صورت تکرارشونده در بیانات آنان دیده میشود:
یک . ضرورت کار علمی در بسیج
اگرچه در قدیم الایام، کارها بیشتر به صورت تجربی پیش میرفت؛ اما امروزه بدیهی است که هر یک از شئون جامعه، به علم و تحقیق نیاز دارد. به بیان دیگر، هر امری که بدون توجه به علم و دانش روز و البته بدون توجه به آخرین تحقیقات و پژوهشهای کاربردی انجام شود، عملاً پیشرفت نمیکند و یا پیشرفت محسوسی نخواهد داشت. اینگونه است که چنین طرحهایی، محکوم به شکست و عقب افتادن از طرحهای دیگر است.
از این رو لازم است تا برای استمرار پیشرفت در فعالیتهای بسیج و درنوردیدن افقهای نو و جدید و البته متعالی، برنامه ریزی برای ارتقای دانش بسیجیان و همچنین کار علمی در بسیج در دستور کار قرار گیرد.
لازم به ذکر است که در کنار «دانش»، نیاز به ارتقای «مهارت» بسیجیان هم ضروری است و بلکه از خود دانش هم مهمتر است، و بر مسؤولان این نهاد انقلابی است تا همواره به این نکته مهم متوجه باشند.
دو . ضرورت تربیت بسیجیان و تقویت حلقههای صالحین
درباره این سرفصل هم میتوان گفت که هر آموزشی، به پرورش هم نیاز دارد تا بتواند مثمر ثمر حقیقی واقع شود.
بنابراین، فرماندهان و مسؤولان بسیج هم باید به این نکته کلیدی توجه کنند که تربیت بسیجیان، امری است که در همه دورانهای مختلف باید در رأس امور بسیج قرار گیرد تا از رهگذر شیوههایی مانند حلقههای صالحین و مواردی از این دست، به تحقق برسد.
بدیهی است امری مانند حلقههای صالحین یا طرحهای مشابه، باید همیشه و در فواصل زمانی معیّن، مورد نقد، ارزیابی و تحلیل قرار گیرد تا ضمن دستیابی به نقاط ضعف و قوت آن، هم در رفع و حذف نقاط ضعف و هم در راستای تقویت نقاط مثبت، اقدام لازم صورت گیرد.
همچنین به نظر میرسد که تعبیر آیتالله مکارم شیرازی مبنی بر «ضرورت تقویت انگیزههای بسیجیان» هم به همین نکته «تربیت» بر میگردد؛ چراکه تربیت درست، انگیزههای فردی و اجتماعی را هم زنده و مبارک نگاه میدارد.
در این باره آیتالله علوی گرگانی در بیانی ارزشمند، خودِ پدیده بسیج را یک حرکت تربیتی میبیند که باید تقویت شود. بنابراین در کنار برنامه ریزی برای امور تربیتی بسیجیان، نفس توجه به خود ساختار بسیج و تقویت بنیانهای این نهاد انقلابی، کارکردی تربیتی برای بسیجیان خواهد داشت و به رشد و شکوفایی بیشتر آن کمک میکند.
سه . ضرورت استفاده از ظرفیت بی نظیر بسیج برای حلّ مشکلات کشور
بسیج به عنوان نهادی پُرشور، همگانی و البته انقلابی، این استعداد را دارد تا از آن، به بهترین شکل ممکن، برای پیشرفت و توسعه همه جانبه کشور، بهره برده شود. به بیان دیگر اعضای این شجره طیّبه و پُر شاخ و برگ و پُر ثمر، این ظرفیت را دارند تا در اولویتهای جاری کشور یعنی اولویتهای اقتصادی (مانند بحث اقتصاد مقاومتی)، اولویتهای اجتماعی (مانند بحث کاهش آسیبهای اجتماعی) و همچنین اولویتهای فرهنگی (مانند مصون سازی فرهنگی کشور، ملت و جوانان) ورود کنند و منشأ خیر و برکت باشند.
در این بین، تعبیر آیتالله سبحانی درباره کارکرد بسیج در رفع مشکلات کشور، اشاره به ضرورت تلاش بسیج برای حفظ و تقویت اعتقادات دینی مردم و به ویژه جوانان دارد تا بر این اساس، در برابر شبهات القایی دشمنان در فضای مجازی مقاوم شوند و به یکدیگر پشتگرم باشند.
و اما علاوه بر این سه سرفصل کلیدی و اساسی، رهنمودهای دیگری هم از سوی مراجع معظم تقلید در این دیدارها بیان شد که با رعایت اختصار به آنها اشاره میشود:
الف . در این دیدارها، آیتالله نوری همدانی به هفت اصل مهم در قرآن و معارف اهل بیت(ع) یعنی ایمان، تقوا، وحدت، حکومت قوی، قدرت نظامی، شناخت دشمن و شناخت راههای نفوذ آن اشاره کرده است که لازم است تا بسیجیان به آنها توجه داشته باشند.
باید گفت این توصیههای هفتگانه آیتالله نوری همدانی به بسیجیان، عملاً آنان را به تعمیق ساختارهای بسیج و تحکیم تشکیلاتی آن به منظور هم افزایی مومنان بسیجی با یکدیگر فرا میخواند؛ امر مقدسی که اگر در عمل و بیش از پیش محقق شود، نتایج و آثار بسیار مبارکی در پی خواهد داشت.
ب . به نظر میرسد توجه ویژه به کارکرد فرهنگی و اجتماعی بسیج، امری است که از دیرباز مورد توجه بوده و البته باید تقویت شود؛ اما امروزه و با توجه به نیاز مهم کشور در بحثهای اقتصادی و بویژه تحقق اقتصاد مقاومتی، بر مسؤولان بسیج است تا در این زمینه، ظرفیت مثال زدنی بسیج را به صحنه آورند و به یاری مسؤولان و مدیران کشور و در حقیقت، به یاری عموم مردم بشتابند؛ انشاءالله.
انتهای پیام/135
کد مطلب: 43840