قم نیوز: معاون سرمایه گذاری و برنامه ریزی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: شهرداریها باید هتلها را به عنوان یک کالای عمومی ببینند و به سرمایه گذاری که هتل میسازد، کمک کنند.
شهرداریها به سازندگان هتلها کمک کنند
خبرگزاری فارس , 5 آذر 1395 ساعت 12:30
قم نیوز: معاون سرمایه گذاری و برنامه ریزی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: شهرداریها باید هتلها را به عنوان یک کالای عمومی ببینند و به سرمایه گذاری که هتل میسازد، کمک کنند.
به گزارش قم نیوز، سعید شیرکونددر دیدار با اعضای تشکلها و سازمانهای مردم نهاد که در سالن همایشهای شهرداری قم برگزار شد، با اشاره به تناقض موجود در مطالبات فعالان حوزه گردشگری اظهار کرد: فعالان این حوزه از یک طرف میخواهند دولت کاری به امور آنها نداشته باشد، از طرف دیگر هم خواستار ورود دولت در حوزه گردشگری هستند و این یک تناقض بزرگ است.
وی ادامه داد: گرههای اساسی در بحث گردشگری در کشور وجود دارد، اعتقادمان این است که باید اقتصاد صنعت گردشگری به صورت شناور باشد و دولت حضور جدی در بحث نرخ گذاری نداشته باشد و نرخها در این حوزه آزاد شود تا هتلها قدرت مانور را در زمینه قیمتها داشته باشند، ولی محدودیتهایی در این زمینه وجود دارد.
معاون سرمایه گذاری و برنامه ریزی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری افزود: دولت حمایت از فعالان بخش خصوصی و توانمندسازی آنها را دنبال میکند، دنبال این هستیم به سویی برویم که این همه محدودیت برای کار فعالان حوزه گردشگری وجود نداشته باشد و مجوز واحدهای گردشگری به صورت دائم صادر شود.
شیرکوند با اشاره به ضرورت فعالیت تخصصی در زمینه گردشگری اظهار کرد: به دنبال این هستیم که فعالیت در حوزههای مختلف به دست تشکلهای تخصصی اداره شود، همانطوری که امور پزشکان دست خود پزشکان است و دولت تنها نظارت میکند، دنبال این هستیم که امور هتلها هم دست خود هتل داران باشد، ولی موانع زیادی در این راه وجود دارد.
وی ادامه داد: برای اینکه گردشگری ایجاد اشتغال را به دنبال داشته باشد، باید به چشم یک صنعت به آن نگاه کنیم، متاسفانه برخی از نهادها و مدیران در استانهای مختلف با نیتهای خیرخواهانه به صنعت گردشگری ضربههایی را میزنند.
معاون سرمایه گذاری و برنامه ریزی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری افزود: اعتقاد داریم که باید خانههای مسافر مکملی برای هتلها باشند، ابتدا باید ظرفیت خود هتلها پر شود و در ادامه گردشگران را به خانههای مسافر راهنمایی کنیم.
شیرکوند با اشاره به ضرورت برخورد با خانه مسافرهای غیرمجاز در استان قم گفت: باید این خانه مسافرهای غیرمجاز شناسایی شوند و با آنها برخورد شود. در برخی از شهرهای زیارتی اقداماتی صورت گرفته که به اهداف گردشگری ضربه زده است.
وی ادامه داد: شهرداریها در شهرهای مختلف در زمینه هتلها به صورت متفاوت عمل میکنند، به عنوان مثال در برخی از شهرها، شهرداری نه تنها برای ساخت هتل عوارض نمیگیرد، بلکه حتی زمین هم به سرمایه گذاران در این خصوص میدهد و باید شهرداریها به ساخت هتلها کمک کنند.
معاون سرمایه گذاری و برنامهریزی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری افزود: هتل آبروی یک شهر است و ساخت آن میتواند که منظر یک شهر را عوض کند، شهرداریها باید هتلها را به عنوان یک کالای عمومی ببینند و به سرمایه گذاری که هتل میسازد، کمک کنند.
شیرکوند با اشاره به فعالان عرصه صنایع دستی در کشور گفت: بیشتر اقشار ضعیف در شهرها و روستا به تولید صنایع دستی میپردازند، باید بازار فروش را برای فعالان صنایع دستی ایجاد کنیم، در این راستا تاسیس بازارچه صنایع دستی در استان قم ضروری است و باید نهادهای مختلف استان از این کار حمایت کنند.
وی ادامه داد: سیستم بانکی با وجود مشکلات عدیدهای که دارد، اما تعامل خوبی با سازمان میراث فرهنگی داشته است. اگر سرمایه گذاری شرایط لازم را داشته باشد و پروژه او تا حدود 30 درصد پیشرفت داشته باشد، میتوانیم از صندوق توسعه ملی به او تسهیلات با نرخ سود 14 درصد اعطا کنیم.
معاون سرمایه گذاری و برنامهریزی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری افزود: البته برای دریافت تسهیلات از صندوق توسعه ملی سرمایه گذاران باید وثیقههای لازم را داشته باشند، به دنبال این هستیم که برای چند پروژه بخش گردشگری استان قم از منابع این صندوق، تخصیص اعتبار را در آینده نزدیک داشته باشیم.
وی خاطرنشان کرد: باید بحث ایجاد بازارچه صنایع دستی در استان قم و عرضه این صنایع در هتلها و واحدهای گردشگری استان به صورت جدی دنبال شود.
انتهای پیام/135
کد مطلب: 43938