به گزارش قم نيوز، نخستین جشنواره علامه عسگری پنجشنبه بیست و هفتم بهمن ماه در مرکز همایشهای دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار میشود.
بر اساس این گزارش در این جشنواره علی لاریجانی رييس مجلس شورای اسلامی و آیتالله مرتضی مقتدایی مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور به ایراد سخن خواهند پرداخت.
بر این همین اساس برگزاری همایش علمی به منظور بازشناسی مبانی پژوهش و روش پژوهشی علامه عسگری و تهیه شناختنامه علامه در رأس برنامههای نخستین جشنواره علامه عسگری قرار گرفته است.
سیری در مبانی افکار و آثار علامه عسگری، راهکارهای علمی و عملی تقریب از نظر ایشان (روششناسی تقریب)، نقش علامه عسگری در احیای معارف اهل بیت و مکتب خلفا، مبانی پژوهش و روششناسی پژوهشی علامه عسگری، بررسی، نقد و معرفی آثار و کتابشناسی آثار ایشان از محورهای همایش علمی این جشنواره است.
علامه عسکری در سال ۱۲۹۳ هجری شمسی در سامرا به دنیا آمد و در دامان جد بزرگ خود پرورش یافت. اجداد وی همگی صاحب نام و کمالات بودند و همین امر سبب شد تا وی از کودکی در کتابخانه جدش که از مهمترین کتابخانه های شهر سامرا بود، رفت و آمد داشته و از کتب آن استفاده کند.
استعداد و هوش سرشار توأم با نبوغ وی سبب شد تا از دوران کودکی و نوجوانی از دیگر کودکان ممتاز شده و درسهای علوم حوزوی را از کتابهای رسمی از قبیل سیوطی و مختصر المعانی، مغنی اللبیب، حاشیه، مطوّل، شرح جامی، شرح ابنعقیل، قوانین الاصول و معالم الاصول و شرح لمعه بخواند.
علامه عسکری پس از گذراندن سطوحی از علوم حوزوی در سن ۱۸ سالگی وارد حوزه علمیه قم شد.
وی ابتدا در مدرسه رضویه ساکن شده و سپس به مدرسه فیضیه منتقل شد و با آیتاللَّه حاج شیخ علی صافی برادر بزرگتر آیتالله صافی گلپایگانی هم حجره شد.
دروس سطوح عالی از جمله رسائل، مکاسب، کفایه و منظومه حاج ملاهادی سبزواری را در محضر اساتید بزرگی همچون آیتالله سید شهابالدین مرعشی نجفی و آیتالله حاج شیخ محمدحسین شریعتمدار ساوجی آموخت.
این استاد بزرگ در طول عمر با برکت خویش در کنار کارهای علمی، فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و تاسیس مراکز آموزشی اسلامی، در مناسبتهای گوناگون با عالمان و اندیشمندان مباحثه و مناظره داشت.
انتهای پیام/۱۰۹