به گزارش قم نيوز، علی لاریجانی در همایش هنر و تبلیغ که پیش از ظهر امروز در سالن همایشهای دفتر تبلیغات اسلامی قم برگزار شد، اظهار کرد: در جامعه ایران گاهی اوقات مضامینی با عنوان هنر دینی مطرح میشوند که ارتباط چندانی با موضوع اصلی ندارند.
وی افزود: نگاه نخست به هنر این است که موجب تهییج احساسات شده و انبساط خاطری برای بشر به وجود میآورد که در جامعه کنونی جهانی این نگاه ابزاری متعارف بوده و سبب خوشنودی انسانها میشود.
ريیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به سیر مفاهیم هنری در جهان گفت: در حوزه سیاست نیز این مسئله بروز یافته و ابزار سیاست برای افزایش قدرت استفاده میشود همچنان که دانشهای گوناگون نیز به عنوان وسایل لازم برای تسلط بر جهان به کار گرفته میشوند.
وی گفت: در دنیای کنونی، اخلاق نیز تنها برای نظم بیشتر جامعه در نظر گرفته شده و مانند سایر جنبهها، ابزاری در اختیار انسان برای پیشرفت و لذت بیشتر از زندگی است و بسیاری از هنرها و لوازم تکنیکی آن نیز نظیر سینما، رادیو و تلویزیون نیز برای تحریک احساسات انسانی به کار برده میشوند.
لاریجانی با بیان اینکه غالب تولیدات هنری در جهان امروز به منظور لذت بشر هستند، خاطرنشان کرد: نگاه دیگری نیز در فلسفه هنر وجود دارد به این معنا که نوع تقرب انسان به حقیقت از راههای گوناگونی به دست میآید و میزان دستیابی انسان به حقیقت بستگی به مسیر در پیش گرفته شده خواهد داشت.
ريیس مجلس شورای اسلامی هنر را یکی از گرایشهای دستیابی به حقیقت دانست و افزود: مواجه با حقیقت از راه فلسفه و اخلاق راههای دیگر این کار هستند و هنر نیز مانند این موارد وظیفه خود را به منظور عیان ساختن حقایق ایفا میکند.
وی کارکرد هنر را انکشاف حقیقت دانست و گفت: این بحث از زمان حکمای یونان آغاز شده و در طول تاریخ ادامه یافت، به طوری که زیبایی و هنر در علوم دیگر نیز تجلی یافته و به عقیده افلاطون در نهایت به دریای زیبایی یعنی حقیقت خواهیم رسید.
لاریجانی ابراز کرد: هنر مواجههای با هستی بوده و هدف آن کنار زدن لایههایی است که بر روی حقیقت وجود دارند اما این کار از طریق دلیل و برهان صورت نمیگیرد.
ريیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به برتری دیدگاه نخست به هنر در جهان کنونی ادامه داد: حقیقت نباید جنبه اسباببازی داشته و انسان تنها برای سرگرمی از حقیقت دور شود بنابراین قرائت دوم از هنر برای یک زندگی سالم و سعادتمندانه متناسبتر است.
وی به تبلیغ دینی به عنوان یکی از وظایف پیامبران اشاره کرد و افزود: در اینجا نیز مهمترین مسئله کشف حقیقت است زیرا بیان حقیقت هستی هدف واقعی پیامبران بوده و در کلام آنها، جهان آخرت حقیقت واقعی محسوب میشود.
لاریجانی اظهار کرد: مفهوم جهان آخرت از مبدا کمال به انسان رسیده و با اطمینان کامل میتوان آن را حقیقت نهایی دانست بنابراین تبلیغ و هنر در این زمینه به معنای واقعی به یکدیگر نزدیک شده و مبلغان باید از ابزار هنر استفاده کنند.
ريیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تبلیغ منحصر به یک روش نیست، گفت: هنرمندان رشتههای مختلف سعی در برداشت خود از حقیقت داشته و میخواهند آن مفهوم را به دیگران منتقل کنند و مبلغان نیز تلاش میکنند مردم را به سعادت برسانند.
وی افزود: تبلیغ، مطمئنترین و جامعترین راه برای رسیدن به حقیقت بوده و نوعی تقرب به هستی است و در این زمینه استفاده از هنرهای مختلف ضرورت دارد.
انتهای پیام/۱۰۹