به گزارش قم نيوز، حجتالاسلام محمود نجاریانزاده با اشاره به سالروز ورود حضرت معصومه به قم، اظهار داشت: از دیرباز شهر قم پایگاهی برای اهلبیت عصمت و طهارت بوده و اشعریون که مورد وثوق امام صادق بودهاند، در قم سکونت داشتهاند.
وی ادامه داد: طبعا وقتی قومی مورد وثوق ائمه قرار میگیرند، ائمه دیگر نیز این قضیه را با دید امامت نگاه کرده و تلاش میکنند این جریان را حفظ کنند.
معاون فرهنگی ادارهکل تبلیغات اسلامی استان قم ابراز داشت: امام موسی کاظم نیز در زمان امامت خود از این جریان سازی امام صادق مطلع بوده و روز به روز تلاش میکند قم را به عنوان پایگاهی برای اهلبیت انتخاب کرده و نمایندگانی در قم داشته باشد تا ارتباط با این پایگاه شیعه تقویت شود.
وی افزود: بنابراین قم به عنوان پایگاه شیعه شناخته شده و همین موضوع سبب شد هنگامی که حضرت معصومه در مسیر سفر به خراسان با هجوم دشمن روبهرو شد، از همراهان خود سراغ شهر قم را بگیرند.
نجاریانزاده گفت: حضرت معصومه که در اطراف شهر ساوه توسط عوامل دشمن مسموم شده بودند، به طرف قم آمدند تا در شهری که حرم اهلبیت است، ساکن شوند و همین موضوع نشاندهنده ارادت مردم قم به این خاندان در طول تاریخ بوده است.
وی ادامه داد: هنگامی که حضرت معصومه به قم وارد میشوند، مورد استقبال مردم قم و محبان اهلبیت قرار گرفته و در این شهر توقف میکنند.
معاون فرهنگی ادارهکل تبلیغات اسلامی استان قم خاطرنشان کرد: حضرت معصومه علاوه بر استراحت در شهر قم در همین مدت کوتاه اقامت در این شهر به برگزاری جلسات و ترویج علوم دینی پرداختند که این فعالیتها سرآغاز فعالیتهای علمی مردم قم در طول تاریخ شد.
وی افزود: امروز نیز که شهر قم در جهان اسلام به عنوان مرکز فعالیتهای علمی در دین اسلام شناخته میشود، از همان حرکت حضرت معصومه سرچشمه میگیرد.
نجاریانزاده عنوان داشت: پس از وفات حضرت معصومه نیز مرقد شریف ایشان در شهر قم محل قراری برای عاشقان اهلبیت شد.
وی گفت: استقبال مردم قم از دختر امام موسیبنجعفر نشاندهنده ولایتمداری و دوستی آنان با اهلبیت است.
معاون فرهنگی ادارهکل تبلیغات اسلامی استان قم ابراز داشت: قم از همان زمان پایگاه و حرم اهلبیت شد و آنطور که در روایات آمده تعدادی از یاران حضرت مهدی نیز از این شهر برمیخیزند.
وی تصریح کرد: همچنین بر اساس روایاتی که از اهلبیت به ما رسیده است، علم از نجف آغاز شده و در قم به ثمر مینشیند.
نجاریانزاده با اشاره به خصوصیات حضرت معصومه اظهار داشت: حضرت معصومه هم از لحاظ علمی و هم از نظر زهد و تقوا یگانه زمان خود بود.
وی گفت: آنطور که در تاریخ آمده است حضرت معصومه چنان در علوم دین تبحر داشت که در نبود پدر بزرگوارش به سوالات دینی مراجعهکنندگان پاسخ میداد و این پاسخهای او مورد تائید امام موسیبنجعفر قرار میگرفت.
معاون فرهنگی ادارهکل تبلیغات اسلامی استان قم خاطرنشان کرد: استوانههای علمی که امروز در قم تشکیل شده، از برکات وجود حضرت فاطمه معصومه در این شهر است.
وی افزود: جلوه دیگری از شخصیت تابناک فاطمه معصومه زهد و تقوای وی است که سبب شده از او به عنوان فاطمه ثانی نام ببرند.
نجاریانزاده در پایان یادآور شد: امروز حرم مطهر حضرت معصومه در قم نگین همه خوبیهاست و مورد عنایت تمام شیعیان جهان قرار گرفته است.
انتهای پیام/۱۰۹