قم نيوز: مديركل دامپزشكي استان قم گفت: گوشت دام پس از كشتار به مدت 24 ساعت در دماي يخچال نگهداري شود تا PH آن كاهش پيدا كند؛ بهترين راه مقابله با اين بيماري نگهداري 24 ساعته گوشت پس از كشتار در يخچال است.
مديركل دامپزشكي استان قم مطرح كرد
نگهداري 24 ساعته گوشت در يخچال بهترين راه مقابله با بيماري تب كريمه كنگو
در دو سال گذشته هیچ نمونه ابتلاء به تب کریمه کنگو در قم وجود نداشته است
خبرگزاری فارس , 9 خرداد 1396 ساعت 16:17
قم نيوز: مديركل دامپزشكي استان قم گفت: گوشت دام پس از كشتار به مدت 24 ساعت در دماي يخچال نگهداري شود تا PH آن كاهش پيدا كند؛ بهترين راه مقابله با اين بيماري نگهداري 24 ساعته گوشت پس از كشتار در يخچال است.
به گزارش قم نيوز، مهدی رفیعی ظهر امروز در نشست مطبوعاتی با بیان اینکه بیماری تب کریمه کنگو از بیماریهای مشترک بین انسان و دام است اظهار کرد: این بیماری در دامها علایم مشخص و بارز ندارد برخی اوقات دام تب خفیف و گذرا دارد.
وی خاطرنشان کرد: این بیماری در انسان علایم بالینی شدیدی ایجاد میکند و در صورت درمان نکردن سبب خونریزی و مرگ انسان میشود.
مدیرکل دامپزشکی استان قم با اشاره به راههای انتقال بیماری گفت: گزش کنه از جمله راهها است در صورتی که کنه آلوده باشد با گزش میتواند سبب انتقال آلودگی شود. راه دیگر انتقال بیماری از طریق خون فرد مبتلا است که افراد شاغل در بیمارستان در معرض این خطر هستند.
وی عنوان کرد: انتقال از طریق انتقال خون دام به فرد از دیگر راهها است کسانی که به کشتار دام میپردازند در معرض این خطر قرار دارند.
رفیعی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه علایم بیماری در دام مشاهده نمیشود باید این فرض در نظر گرفته شود که دامی که کشتار میشود ممکن است بیماری را داشته باشد بنابراین تمام اقدامات مراقبتی در این زمینه باید در نظر گرفته شود.
وی کشتارهای خارج از کشتارگاه را یکی دیگر از راههای انتقال بیماری ذکر کرد و افزود: این افراد خارج از کشتارگاه به صورت غیربهداشتی و غیرمجاز به کشتار دام میپردازند.
مدیرکل دامپزشکی استان قم عنوان کرد: کسانی که از گوشتهای فاقد مهر دامپزشکی و گوشتهایی که در کشتارگاه کشته نشده استفاده میکنند در معرض خطر هستند کسانی که در کشتارگاه مشغول فعالیت هستند باید اقدامات حفاظتی را رعایت کنند زیرا ممکن است در صورت کشتار آلوده به شکلهای مختلف درگیر این بیماری شوند.
رفیعی با اشاره به توصیههایی به افراد شاغل در کشتارگاه گفت: این افراد باید دارای دستکش، لباس کار و عینک باشند در صورت داشتن زخم کشتار انجام ندهند و پس از کشتار محیط به طور کامل شستوشو و پاکسازی شود.
وی خاطرنشان کرد: گوشت دام پس از کشتار به مدت 24 ساعت در دمای یخچال نگهداری شود تا PH آن کاهش پیدا کند، این کاهش سبب میشود ویروس از بین برود بنابراین بهترین راه مقابله با بیماری این است که گوشت 24 ساعت در یخچال بماند.
مدیرکل دامپزشکی استان قم با بیان اینکه کشتارگاههای برخی از استانها امکان نگاهداری گوشت تا 24 ساعت را دارند گفت: اکنون کشتارگاه پرتو قم این زیرساخت را آماده کرده و کشتارگاه دام جاهد این سیستم را به طور کامل دارد ولی کشتارگاه شهرداری این ظرفیت را به طور کامل ندارد بنابراین هنوز شرایط پیش سرد در استان قم فراهم نیست.
وی با بیان توصیههایی به شهروندان گفت: باید گوشت را از قصابیهای مجاز زیر نظر دامپزشکی خرید کنند و روی گوشت مهر دامپزشکی و برچسب روی ران لاشهها زده شده باشد.
رفیعی عنوان کرد: در صورت ضرورت برای خرد کردن گوشت در 24 ساعت اول توصیه میشود با دستکش این کار انجام شود و از هر گونه خرید گوشت از فروشگاههای غیرمجاز یا کشتار غیرمجاز خودداری شود.
وی ادامه داد: افراد نذورات خود را به کشتارگاه منتقل کنند تا با شرایط بهداشتی ذبح انجام شود. در زمینه کبد به دلیل آنکه فرآیند کاهش PH به مدت 48 ساعت زمان نیاز دارد کبد دام باید به این میزان در دمای یخچال نگهداری شود البته ویروس با پختن گوشت از بین میرود و گوشت پخته خطری از نظر ویروس ندارد.
مدیرکل دامپزشکی استان قم به کسانی که در زمینه اماکن کشتار غیرمجاز یا حتی از قصابیهای دارای گوشت فاقد مهر دامپزشکی اطلاعی دارند توصیه کرد: به تلفن 1512 یا 36123456 دامپزشکی اطلاع دهند تا همکاران برای بحث کشتار غیرمجاز و جمعآوری گوشتهای فاقد مهر دامپزشکی اقدام کنند.
وی با اشاره به گزش کنهها به عنوان یکی دیگر از راههای انتقال بیماری تب کریمه کنگو گفت: با توجه به اینکه اکنون فصل سفر به روستاها است این امکان وجود دارد افراد در معرض گزش کنه قرار گیرند بنابراین به خاطر داشته باشند با دست کنه را له نکنند بلکه از طریق پنبه و الکل برای جداسازی اقدام کنند.
رفیعی به دامداران توصیه کرد: دامداریهای خود را هر سه هفته یک بار سمپاشی کنند برای کمک به دامداران روستایی 2 هزار و 800 لیتر سم رایگان تهیه شده که اکنون هزار و 200 لیتر سمپاشی صورت گرفته است. دامداران و روستاییان در بخشهای کهک، سلفچگان، خلجستان و بخش مرکزی میتوانند به بخشداریها مراجعه کرده و درخواست سمپاشی ارائه دهند.
وی یادآور شد: در مجتمع دامشهر نیز از طریق مدیریت و مسؤول فنی مجتمع مقداری سم در اختیار قرار میگیرد. دامداران میتوانند از این سموم استفاده کنند و سمپاشی را انجام دهند.
مدیرکل دامپزشکی استان قم با بیان اینکه پس از دوره نهفته علایم بیماری شروع میشود گفت: علایم اولیه این بیماری شبیه آنفلوآنزا مانند تب، سردرد و درد عضلات است پس از علایم اولیه خونریزی از دهان، بینی و منافذ بدن آغاز میشود.
وی با بیان اینکه طی دو سال گذشته هیچ گزارشی از این بیماری در استان قم وجود نداشته است گفت: در بخش اقدامات محافظتی مکاتباتی با کشتارگاهها و اتحادیه صنف قصابها صورت گرفته و کلاسهای آموزشی برای آنها برگزار شده است.
انتهای پیام/ 137
کد مطلب: 48945