به گزارش قم نیوز، حجتالاسلام حسین توسلی ظهر امروز در نشست خبری هماندیشی ایدههای برتر در پایاننامههای ممتاز دین پژوهی اظهار داشت: رسالههای دکترا و سطح چهار حوزههای علمیه از جهات مختلف از اهمیت خاصی برخوردار است.
وی ادامه داد: جوانان کشور ما امروز شور و اشتیاق فوقالعادهای برای کسب علم و پژوهش دارند که این ظرفیت بالقوه میتواند برای کشور اسلامی ما بسیار راهگشا باشد.
معاون پژوهشی دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم افزود: عوامل متعددی سبب شده در دوران معاصر استعداد و انگیزه جوانان برای پرداختن به مسائل علمی و فکری بسیار پررنگتر از سالهای گذشته باشد.
وی ابراز کرد: پیشرفت علمی کشور در حوزههای مختلف مانند علوم هستهای، پزشکی، نانوفناوری و هوا و فضا که در شرایط تحریم از طرف قدرتهای سلطهگر جهانی صورت میگیرد، نشان از همین ظرفیت و شور و اشتیاق علمی دارد.
توسلی اضافه کرد: امروز کشور ما با وجود محدودیتهایی که دارد، موفقیتهایی در زمینه علوم و فنون روز به دست آورده که حتی دشمن نیز مجبور به اعتراف به توانمندیهای جوانان ما شده است.
وی خاطرنشان کرد: نکته دیگری که در فضای علمی کشور وجود دارد و سبب میشود آینده روشنی را پیشروی خود ببینیم، جنبه انگیزشی این مسئله است.
معاون پژوهشی دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم افزود: امروز در کشور ما در همه زمینههای علمی یک نوع وفاق و همدلی برای شدت بخشیدن به روند تولید علم وجود دارد که در آینده نزدیک میتواند منجر به جهشهای بزرگ شود.
وی گفت: گاهی دیده میشود حتی افرادی که نسبت به ارزشهای دینی و انقلابی سستی به خرج میدهند به این مطلب که انقلاب اسلامی سبب شکوفایی احساس اعتماد به نفس در جوانان شده، اعتراف میکنند.
توسلی ابراز کرد: این وفاق و همدلی و انگیزهای که برای کار علمی در کشور وجود دارد، یک سرمایه عظیم اجتماعی است که باید از سوی مسئولان قدر دانسته و محاسبه شود.
وی افزود: در حال حاضر خطری که جامعه ما را از نظر کار علمی و بنیادی تهدید میکند، مشکلات ساختاری است که سبب میشود این نیروی عظیم شکل گرفته اما در جایگاه خود مورد استفاده قرار نگیرد.
معاون پژوهشی دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم با بیان اینکه جایگاه اصلی تولید علم و دانش در دانشگاهها و حوزههای علمیه است، گفت: در برنامهریزیهای کلان برای ساماندهی فضای علمی کشور باید این مراکز به طور جدی مورد توجه قرار بگیرند.
وی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در مورد راهاندازی نهضت نرمافزاری در فضای علمی کشور ادامه داد: رهبر معظم انقلاب شخصا پیگیری حرکت علمی و روند شکلگیری نهضت نرمافزاری را انجام میدهند.
توسلی عنوان داشت: یکی از مسائل مهم در زمینه تولید علم، مقطع دکترا و رسالههایی است که در این دوره به تحریر درمیآید.
وی اظهار داشت: در دوره تحصیلی کارشناسی، یک سری مسائل کلی و اطلاعات عمومی را آموزش داده میشود و در کارشناسی ارشد نیز این اطلاعات تکمیل میشود، اما اساس یادگیری در دوره دکترا و در رساله آن صورت میگیرد.
معاون پژوهشی دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم تصریح کرد: در حال حاضر به دلیل ورود جوانان پس از انقلاب اسلامی به دوره تحصیلات تکمیلی، این دوره از اهمیت فوقالعادهای برخوردار است.
وی گفت: ما در حال حاضر با گسترش فراوانی در زمینه دانشجویان تحصیلات تکمیلی روبهرو هستیم و این گسترش بار هزینهای زیادی برای دولت داشته است.
توسلی اظهار داشت: از طرفی ظرفیت جوانان برای کار علمی و از طرف دیگر سرمایهگذاری دولت در زمینه تحصیلات تکمیلی سبب میشود مقطع دکترا اهمیت ویژهای پیدا کند.
وی اضافه کرد: به همین خاطر باید به مسئله نگارش رساله دکتری اهمیت بیشتری داده شود و این رسالهها طوری هدایت شوند که پاسخگوی نیازهای جامعه باشند.
معاون پژوهشی دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در این زمینه اقدام به برگزاری هماندیشی پایاننامههای برتر دکترا کرده که این اقدام میتواند یک تشویق برای انجام تحقیقات تاثیرگذار باشد.
وی اظهار داشت: چنین طرحهایی باید در سطح ملی و با مشارکت وزارت علوم و تحقیقات و حوزههای علمیه انجام شود تا بتواند نقش خود را ایفا کند.
انتهای پیام/۱۱۰