قم نيوز: جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با صدور اطلاعیهای سخنان مطرح شده در خصوص ولایت از دیدگاه امام علی(ع) را برخلاف دلیل عقل و شرع دانست.
جامعه مدرسین حوزه علمیه قم:
سخنان مطرح شده در خصوص ولایت از دیدگاه امام علی(ع) برخلاف دلیل عقل و شرع است
خبرگزاری فارس , 31 خرداد 1396 ساعت 16:10
قم نيوز: جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با صدور اطلاعیهای سخنان مطرح شده در خصوص ولایت از دیدگاه امام علی(ع) را برخلاف دلیل عقل و شرع دانست.
به گزارش قم نيوز، جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با صدور اطلاعیهای اظهار کرد: سخنان اخیر مطرح شده در باب ولایت و مبنای حکومت و ولایت از دیدگاه امیرالمومنین علی(علیهالسلام) خطایی بزرگ و سخنی برخلاف برهان و دلیل عقل و شرع است.
در اطلاعیه این نهاد حوزوی آمده است: به گواهی تاریخ و احادیث رسیده از معصومین «علیهم السلام» موضوع امامت و ولایت در اسلام یک امر الهی و سماوی بوده و حتی پیغمبراکرم(صلیالله علیه و آله و سلم) هیچ دخالت شخصی در انتخاب امیرالمومنین(علیهالسلام) نداشته است و فقط موظف به ابلاغ پیام الهی در بیان جانشینی امیرالمؤمنین علی(علیهالسلام) بوده است. براساس ادله قطعی مسئله خلافت و جانشینی پیامبر براساس وحی الهی بوده و در اسلام فرمانروایی مخصوص به خدای متعال است. برهمین اساس جز به نصب الهی هیچ انسانی حق ندارد اداره امور انسانها را که حق مخصوص خداوند است برعهده بگیرد. عدم تفکیک و یکسان پنداری معنای قدرت و ولایت یکی دیگر از اشتباهات صورت گرفته در این باب است. در حکومت اسلامی مردم نقشی اساسی و بزرگ برعهده دارند که همان نقش قدرت بخشی به ولی امر بوده اما تعیین ولی جامعه و حق فرمانروائی امری الهی است چنانکه خداوند متعال فرمود: «إِنَّما وَلِیُّکُمُ اللّهُ وَ رَسُولُهُ وَ الَّذینَ آمَنُوا الَّذینَ یُقیمُونَ الصَّلاةَ وَ یُؤْتُونَ الزَّکاةَ وَ هُمْ راکِعُونَ»
در ادامه این اطلاعیه تصریح شده است: تفسیر به رأی بخشی از سیره و احادیث ائمه اطهار جفای بزرگی به فرهنگ و اعتقادات شیعی و اسلامی است. نباید با بیانی شبههانگیز و ناقص به تحلیل و تفسیر گزاره های دینی و تاریخی پرداخت. آنچه در سقیفه، در حکمیت و قصه صلح امام حسن(علیهالسلام) اتفاق افتاد نیز تحمیل گری و ظلم به ولی خدا بود.
آیا باید آن جفا و تحمیل، حیلهگری و تزویری که مردم را از حق برخورداری از رهبری و ولایت و امامت الهی محروم ساخت، رأی مردم تفسیر کرد و آن را به معصوم نسبت داد؟
در حالی که افزون بر آیه ولایت که در نص صریح قرآن کریم آمده است؛ احادیث متواتره غدیر، ثقلین، منزلت و احادیث الائمه اثناعشری در زمان خویش، همگی الهی بودن ولایت را در اسلام به طور قطعی ثابت کرده است و در منابع کلامی به تفصیل بیان شده است.
در بخش دیگری از این اطلاعیه آمده است: در ولایتی که اسلام معرفی میکند شخص حاکم در پیوندی فکری، عقیدتی، عاطفی و محبتآمیز با آحاد مردم است، و مردم با پیروی عاشقانه از فرمان رهبر که فرمان خداست زندگی برخوردار از عدل و رفاه و فضیلت خواهند داشت، حاکمیت و ولایت در اسلام در خدمت به مردم و همراه با عقاید و احساسات مردم است و استکبار و ستم و دیکتاتوری در ولایت و امامت بر مردم وجود ندارد.
جامعه مدرسین حوزه علمیه قم از تمام علما و متفکران اسلامی میخواهد با بیان صحیح و مستند معارف قرآن و اهل بیت(علیهم السلام) و تبیین عمیق اندیشه و فرهنگ اسلامی و شیعی چون همیشه پاسخگوی شبهات و تفسیرهای غلط از عقاید اسلامی باشند.
انتهای پیام/ 137
کد مطلب: 49893