کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

حجت‌الاسلام و المسلمین احمدی، استاد حوزه علمیه:

تداوم ارتباط با امام زمان(عج) پس از ماه رمضان / مبلغان، مشوق حضور پرنشاط مردم در مساجد باشند

5 تير 1396 ساعت 6:00

قم نیوز: حجت‌الاسلام و المسلمین احمدی گفت: ارتباط مردم با امام زمان(عج)، در ماه رمضان بیشتر می شود که باید این ارتباط را پس از ماه مبارک رمضان، نیز حفظ کنند.


به گزارش قم نیوز، حجت‌الاسلام و المسلمین سید ناصر احمدی، کارشناس احکام دفتر آیت الله العظمی نوری همدانی و امام جماعت مسجد طوس گفت: ماه مبارک رمضان، برترین ماه خدا است زیرا ظرف نزول قرآن است. و شب قدر در این ماه، زمان نزول دفعی قرآن بر قلب مبارک پیامبر است. واجب شدن روزه و وسعت یافتن ثواب اعمال در این ماه، نشان دیگری از برتری ماه رمضان است. ثواب اعمال انسان با حضور در مسجد، مضاعف می شود. بنابراین وقتی اعمال انسان مانند قرائت قرآن و نماز در ماه رمضان در مساجد انجام شوند، ثواب آنها چندین برابر می شود. این واقعیت ها موجب می شود مردم برای قرب بیشتر به درگاه الهی و کسب ثواب، استقبال بیشتری از مساجد در ماه رمضان کنند.
 
کارشناس احکام دفتر آیت الله العظمی نوری همدانی خاطرنشان کرد: مسئولان فرهنگی کشور و ائمه جماعات و دست اندرکاران مساجد، ضمن بیان فضیلت ماه رمضان و انجام اعمال این ماه در مساجد، آمادگی استقبال از مردم را فراهم آورند. برخی مساجد به دلیل کمبود قرآن های نو، خادم و امکانات و تجهیزات جانبی، امکان استقبال مناسب از مردم را ندارند.

تداوم ارتباط با امام زمان(عج) پس از ماه رمضان
حجت‌الاسلام و المسلمین احمدی گفت: ارتباط مردم با امام زمان(عج)، در ماه رمضان بیشتر می شود که باید این ارتباط را پس از ماه مبارک رمضان حفظ کنند.
 
وی اضافه کرد: نذورات و خیرات مردم در ماه رمضان بیشتر از سایر ماه ها است و عمده این خدمات رسانی ها از طریق مساجد به دست نیازمندان می رسد. همین افطاری های ساده که با تحسین مقام معظم رهبری همراه شده است، موید علاقه بیشتر مردم به انجام خوبی ها در ماه رمضان و از بستر مساجد است.
 
این استاد حوزه علمیه خاطرنشان کرد: مطالب مطرح شده (ماه نزول قرآن، چندبرابر بودن ثواب اعمال، گسترش ارتباط با ولی و حجت خدا و آمادگی بیشتر مردم به انجام کارهای نیک در ماه رمضان) مهمترین دلایل استقبال مردم از مساجد در ماه رمضان به ویژه شب های با فضیلت قدر است. مبلغان باید این موضوع را برای مردم تبیین کنند که انجام این اعمال در سایر ماه ها، اگرچه از نظر ظرف زمانی، ثواب ماه رمضان را ندارند ولی انجام آنها در هر زمانی به ویژه با محوریت مساجد، پاداش الهی را به همراه خواهد داشت.
 
احمدی گفت: تبلیغ و اطلاع رسانی دقیق، تجهیز امکانات، حضور بیشتر ائمه جماعات، نظافت مستمر و آمادگی خادمان و دست اندرکاران برای استقبال از مردم، مهمرین راهکارهای استمرار حضور مردم در مساجد پس از ماه مبارک رمضان است.
 
وی ادامه داد: اگر محافل انس با قرآن، آموزش احکام، سخنرانی مذهبی، نظافت مساجد و سفره های ساده افطاری که در ماه رمضان در مساجد مشاهده می شود، در بقیه سال هم وجود داشته باشد، مطئمنا مردم از مساجد و برنامه ها آن استقبال خواهند کرد. البته بازهم تاکید می کنم شاید این استقبال به اندازه ماه مبارک رمضان نشود، ولی قابل توجه خواهد بود.

مساجد، مشکلات مالی بسیاری دارند
امام جماعت مسجد طوس با اشاره به مشکلات مالی برخی مساجد که مانع دعوت از سخنرانان و مداحان، برگزاری جلسات و محافل انس با قرآن با حضور قاریان ممتاز کشوری، اطعام نیازمندان و ... در طول سال می شود، گفت: دولت و مجلس می توانند با تصویب بودجه های ضروری و خیرین با ارایه کمک های لازم، می توانند موجب حفظ محوریت مساجد در برگزاری برنامه های قرآنی، فرهنگی، آموزشی و هنری و همچنین ارایه خدمات اجتماعی در طول سال شوند. مطئمنا مساجد در چنین شرایطی از مساجد استقبال خواهند کرد.

احمدی افزود: برخی ائمه جماعات، صرفا در ماه رمضان، حضور پررنگی در مساجد دارند؛ حضوری که موجب مشارکت بیشتر مردم در این خانه های خدا می شوند. بنابراین مرکز رسیدگی به امور مساجد برای فراگیری رویکرد «مسجد برقرار» باید زمینه حضور بیشتر ائمه جماعات را فراهم کنند زیرا برخی ائمه جماعات، مشکلات مالی و اجبار به اشتغالات مضاعف را دلیل حضور کم رنگ خود در این مساجد معرفی می کنند.

وی با اشاره به آیه «إِنَّمَا یَعْمُرُ مَسَاجِدَ اللّهِ مَنْ آمَنَ بِاللّهِ وَالْیَوْمِ الآخِرِ وَأَقَامَ الصَّلاَةَ وَآتَى الزَّكَاةَ وَلَمْ یَخْشَ إِلاَّ اللّهَ فَعَسَى أُوْلَـئِكَ أَن یَكُونُواْ مِنَ الْمُهْتَدِینَ: مساجد خدا را تنها کسانی آباد می کنند که به خدا و روز قیامت ایمان دارند و نماز برپا می کنند و زکات می دهند و جز از خدا نترسیده اند. امید است آنان از هدایت یافتگان باشند»(توبه: 18)، افزود: آبادانی مساجد علاوه بر ساخت و تجهیز فیزیکی آنان، عمران فرهنگی و معنوی را نیز دربرمی‌گیرد و این عمران، نیازمند حضور فعال و بانشاط مردم به ویژه جوانان است. متاسفانه امروزه زمان زیادی از زندگی مردم به ویژه نسل جوان مصروف شبکه های ماهواره ای و فضای مجازی می شود و این موضوع، مانع حضور آنان در مساجد می شود.

این استاد حوزه علمیه خاطرنشان کرد: مبلغان از ظرفیت تریبون ها و منابر برای ترغیب مردم برای حضور مستمر، فعال، پرنشاط و موثر در مساجد استفاده کنند و تبیین کنند که حضور خود را به اقامه نماز و قرائت قرآن یا دعا محدود نکنند، بلکه مساجد، بهترین مکان برای فراگیری دستورات دین و دستگیری از نیازمندان و انجام امور عام المنفعه مانند فعال سازی صندوق های قرض الحسنه، درمانگاه ها، وزشگاه ها و حوزه های علمیه هستند. گسترش و تعمیق این بینش و باور زمینه ساز حضور گسترده مردم در مساجد می شود. این درحالی است که برخی روحانیون از این موضوع غافل هستند.


انتهای پیام / 136


کد مطلب: 50076

آدرس مطلب :
https://www.qomnews.ir/fa/news/50076/تداوم-ارتباط-امام-زمان-عج-ماه-رمضان-مبلغان-مشوق-حضور-پرنشاط-مردم-مساجد-باشند

قم نیوز
  https://www.qomnews.ir