به گزارش قم نیوز، حجتالاسلام موسی اشکوری با اشاره به فعالیت ۱۷ انجمن علمی حوزه اظهار کرد: ادیان و مذاهب اسلامی، تاریخپژوهان، تعلیم و تربیت اسلامی، روانشناسی اسلامی، قرآنپژوهی، انجمن قلم حوزه، مدیریت اسلامی، مطالعات اسلامی، مطالعات سیاسی از جمله انجمنهای علمی حوزه فعال هستند.
وی، انجمنهای معرفتشناسی، کلام اسلامی، مهدویت، فقه و حقوق اسلامی را از دیگر انجمنهای علمی حوزه در حال فعالیت ذکر کرد.
مسوول بخش ارتباطات و اطلاعرسانی دبیرخانه انجمنهای حوزه علمیه قم از تشکیل مجمع عمومی انجمن اصول فقه ۱۸ اسفند با حضور آیتالله سبحانی خبر داد و افزود: راهاندازی انجمنهای علمی هنر و رسانه و تبلیغ و ارتباطات دینی در دستور کار قرار گرفته که متناسب با ظرفیتها و نیازها تاسیس میشوند.
وی خاطرنشان کرد: گروههایی بهعنوان مطالعات زنان در انجمنهای علمی حوزه مشغول فعالیت هستند.
اشکوری با اشاره به فعالیت انجمنهای علمی حوزه گفت: این انجمنها، انجمنهای علمی اسلامی هستند و مانند روانشناسی و مدیریت اسلامی در حوزه علوم اسلامی و انسانی با پشتوانه اسلامی فعالیت دارند.
وی به اساسنامه انجمنهای علمی حوزه اشاره کرد و افزود: اهداف انجمنهای علمی کمک به ارائه مباحث تخصصی در حوزه خود، ایجاد کانون علمی در رشتهها و گرایشهای مختلف، تقویت و گسترش نظریهپردازی و کرسیهای آزاداندیشی، نقد و مناظره مبتنی بر آموزههای اسلامی، توانمندسازی و دانشافزایی پژوهشگران است.
مسوول بخش ارتباطات و اطلاعرسانی دبیرخانه انجمنهای حوزه علمیه قم را حمایت از شأن و منزلت علمی اعضا، بهرهبرداری بهینه از ظرفیتهای تخصصی، تقویت ارتباط بین عالمان و فضلای حوزه، فرهنگسازی برای رقابت علمی سالم، صیانت از سنت حوزوی و شناسایی استعدادهای حوزوی برشمرد.
وی با اشاره به شرایط عضویت در انجمنهای علمی حوزه گفت: بر اساس تعریف جدید برای انجمنهای علمی حوزه، حوزوی بودن شرط اصلی و اساسی برای عضویت در انجمنهای علمی حوزه است.
اشکوری خاطرنشان کرد: اعضای وابسته به انجمنهای علمی حوزه باید حداقل دارای مدرک لیسانس یا سطح دو حوزه باشند، اعضای پیوسته باید دارای مدرک سطح سه حوزه یا بالاتر باشند و گرایش علمی هماهنگ با رشته تخصصی داشته باشند.
انتهای پیام/ ۱۰۳