قم نیوز: استاد حوزه علمیه قم گفت: امام حسین(ع) در وداع با فرزندش امام سجاد(ع) بر ضرورت دوری از ظلم به دیگران تاکید کرد.
حجتالاسلام رفیعی مطرح کرد
آخرین وصیت امام حسین(ع) به امام سجاد(ع) در روز عاشورا
خبرگزاری فارس , 10 مهر 1396 ساعت 2:00
قم نیوز: استاد حوزه علمیه قم گفت: امام حسین(ع) در وداع با فرزندش امام سجاد(ع) بر ضرورت دوری از ظلم به دیگران تاکید کرد.
به گزارش قم نیوز، حجتالاسلام و المسلمین ناصر رفیعی ظهر امروز در مراسم عزاداری حسینی که در دفتر رهبر معظم انقلاب برگزار شد، با اشاره به وداع امام حسین(ع) با امام سجاد(ع) در روز عاشورا اظهار کرد: امام حسین(ع) در این وداع مطالبی را به فرزندش به عنوان وصیت گفت.
وی ادامه داد: امام حسین(ع) در وداع با فرزندش امام سجاد(ع) بر ضرورت دوری از ظلم به دیگران تاکید کرد، همچنین امام حسین(ع) در این وداع از فرزندش خواست که بر حق هر چند تلخ صبور باشد.
استاد حوزه علمیه قم افزود: انسان حتی اگر دستور دین برخلاف میلش باشد، باید به آن دستور عمل کند، گاهی گفتن یک جمله حق رای دادگاه را عوض میکند، هر کسی بر حق صبر داشته باشد، خداوند به او جایگزینی میدهد که کم نظیر است.
رفیعی با اشاره به راه تشخیص حق اظهار کرد: تشخیص حق سخت است، گاهی برخی از افراد نمیدانند حق چیست، انسان اگر حق را شناخت، باید به آن عمل کند، حتی اگر حق به ضررش باشد.
وی ادامه داد: کلمه حق حدود 250 بار در قرآن آمده و معنای این کلمه در قرآن، ثابت و واقعی بودن است، انسان برای تشخیص حق چند معیار دارد، اگر فطرت انسانی پاک باشد، میتواند با فطرت خودش حق را تشخیص بدهد، فطرت سالم میگوید که دروغ بد است و خدا فطرت را برای هدایت درونی در وجود انسان قرار داده است.
استاد حوزه علمیه قم افزود: عقل سلیم یکی دیگر از معیارهای تشخیص حق است، انسان اگر سخنان دو طرف را در یک بحث با عقل سلیم بررسی کند، میتواند تشخیص بدهد که حق با چه کسی است.
رفیعی، برخی افراد را معیار حق دانست و تصریح کرد: به عنوان مثال امام علی(ع) با حق است و سخنان این امام معصوم، معیاری برای حق بودن اشخاص باشد.
وی ادامه داد: امام حسین(ع) در روایتی فرمود خداوند انسان خبیث را از انسان طیب جدا میکند و در نهایت انسانهای پاک از انسانهای شرور، مشخص میشوند، در زمانی که دو طرف حرف از دین میزنند، تشخیص حق سخت است و در چنین زمانی باید معیارهای حق شفاف شود.
استاد حوزه علمیه قم افزود: برخی اوقات افراد حق را تشخیص میدهند، اما در اقدام به حق ضعیف هستند، افرادی در طول تاریخ میدیدند که حق با ائمه معصومین(ع) است، اما حاضر نشدند که در صف اهلبیت(ع) در برابر دشمنان قرار بگیرند، اقدام به موقع مهم است.
رفیعی با اشاره به ضرورت موضع گیری به موقع در برابر حق اظهار کرد: انسان باید در زمان مناسب و به موقع و به سرعت برای حق موضع بگیرد، نه اینکه موضع گیری اش زمانی باشد که دیگر فایده ندارد، ام سلمه همسر پیامبر(ص) از زنان مورد وثوق امام حسین(ع) بود و این بانوی بزرگوار از ولایت امام علی(ع) دفاع کرد.
وی ادامه داد: انسان پس از تشخیص حق و قبول آن باید از حق دفاع کند، امام سجاد(ع) فرمود دین تشخیص حق، اقدام به موقع و پذیرش تلخی حق است، انسان باید بداند که همیشه حق به نفعش نیست.
استاد حوزه علمیه قم در پایان خاطرنشان کرد: یکی از راههای تشخیص حق بودن یک فرد، اطرافیان او است، ملکه سبا یکی از زنهای حق پذیر بود که پس از دعوت حضرت سلیمان به او ایمان آورد.
انتهای پیام/136
کد مطلب: 54296