قم نیوز: شهردار قم پس از اعتماد مجدد شورای اسلامی شهر، دیدارهای جداگانهای با علما و مراجع تقلید داشت که در این دیدارها اساتید برجسته حوزه علمیه ضمن بررسی شرایط فعلی شهر پیشنهاداتی برای برنامههای آینده شهرداری داشتند.
فکر و همت بلند مدیران شهری قم برای ساختن شهری آباد و با نشاط
پایگاه اطلاع رسانی شهرداری قم , 23 مهر 1396 ساعت 15:15
قم نیوز: شهردار قم پس از اعتماد مجدد شورای اسلامی شهر، دیدارهای جداگانهای با علما و مراجع تقلید داشت که در این دیدارها اساتید برجسته حوزه علمیه ضمن بررسی شرایط فعلی شهر پیشنهاداتی برای برنامههای آینده شهرداری داشتند.
به گزارش قم نیوز دوره پنجم شورای اسلامی شهر قم از اول شهریورماه کار خود را آغاز کرد. با تصمیم نهادهای ملی، مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان دوره پنجم تغییراتی در ترکیب شوراهای اسلامی شهر و روستا ایجاد شد و شورای شهر قم نیز از این امر مستثنی نبود.
در دوره چهارم به یکباره تعداد اعضای شورای اسلامی شهر قم به 21 نفر رسید و یکی از این تغییرات در دوره پنجم کاهش تعداد اعضا به 13 نفر بود. یکی از تصمیمات مهمی که شوراهای اسلامی شهر میگیرند انتخاب شهردار است؛ شهر قم طی سالهای اخیر دچار مشکلات و کمبودهای بسیاری بوده و به همین منظور این شهر دچار تغییرات مدیریتی زیادی شده است.
آخرین تغییر در ترکیب شهرداری قم خردادماه 94 بود؛ اعضای دوره چهارم شورای اسلامی شهر قم پس از مباحثات فراوان ، دکترسقائیاننژاد را که پیش از این 12سال شهردار اصفهان بود با رای اکثریت به عنوان شهردار قم برگزیدند.
سقائیاننژاد طی این مدت اقدامات گستردهای را در شهر قم رقم زد و توانست بخشی از مشکلات این شهر را رفع کند. اما پس از دو سال دوره چهارم شورای شهر پایان یافت و گمانهزنیهای زیادی در خصوص انتخاب شورای شهر پنجم برای تصدی جایگاه شهرداری قم مطرح بود تا اینکه در نخستین روز فعالیت شورای شهر پنجم، عبدالله جلالی رئیس این شورا در نخستین تصمیم و رایگیری رسمی خبر از اعتماد مجدد به سقائیاننژاد داد.
شهردار قم به رسم فعالیتهای دو ساله خود در این شهر پس از انتخاب مجدد نخستین برنامه خود را کسب نظر علما و مراجع تقلید در خصوص فعالیتهای انجام شده در شهر قم و همچنین ارائه گزارش فعالیتهای انجام شده به علما و مراجع عظام تقلید قرار داد.
مهمترین محورهای فعالیتهای سقائیاننژاد در مدت حدود 26 ماه در شهر قم را میتوان اتمام پروژههای نیمه تمام، تعیین تکلیف بدهیهای کلان شهرداری، تدوین برنامه پنج ساله شهرداری و ساماندهی تشکیلاتی و مالی شهرداری عنوان کرد که بارها در این موارد به سبب اقدامات شایسته مورد عنایت ویژه و تقدیر علما و مراجع تقلید در این شهر قرار گرفته بود.
وی در دیدارهای جداگانه با حضرات آیات صافی گلپایگانی، نوری همدانی، مکارم شیرازی، سبحانی، یزدی، اعرافی و مصباح یزدی مهمترین اقدامات خود در طی 26 ماه گذشته را تعیین تکلیف بدهیهای انباشته شهرداری، توسعه درختکاری و بوستانهای شهر، اتمام پروژههای نیمه تمام، راهاندازی پروژههای ترافیکی جدید و تدوین برنامه پنج ساله شهر دانست و گفت: با حمایت همه افراد تاثیرگذار، علما و مراجع تقلید و نمایندگان مجلس بیش از هزار و 100 میلیارد از بدهیهای حدود 2 هزار میلیارد تومانی شهرداری مستهلک شده است.
شهردار قم همچنین اذعان کرد: شهرداری طلبی از دولت داشت که با وحدت کلمه تمام مسئولان استان به سمتی رفت که بتوانیم 700 میلیارد از آنها را به صورت اوراق خزانه از دولت بگیریم که ذخیرهای برای حرکتهای شهرداری در امسال و سال آینده است.
سقائیاننژاد تدوین برنامه قم 1400 را یکی از مهمترین اقدامات شهرداری طی سال گذشته عنوان کرد و گفت: این برنامه با مشارکت نخبگان حوزوی، دانشگاهی، علما و مراجع تقلید تدوین شده و نوید حرکت منسجمی برای تحقق شرایطی خوب در شهر قم را میدهد.
راهاندازی 10 مرکز فرهنگی، ورزشی، افزایش سالیانه 3 مترمربع فضای سبز شهر قم، حمایت از مساجد و کانونهای فرهنگی، تدوین اطلس محلات شهر، توسعه پروژههای سرمایهگذاری، ساخت هتلهای پنج ستاره و... در این دیدارها از سوی سقائیاننژاد به عنوان رئوس برنامهها در سالهای آینده عنوان شده است.
علما و مراجع تقلید نیز در این دیدارها ضمن ابراز خرسندی از انتخاب مجدد سقائیاننژاد به عنوان شهردار قم، از این اقدام شورای شهر پنجم برای اعتماد مجدد به وی تقدیر کردند.
اساتید برجسته حوزه علمیه قم خطاب به سقائیاننژاد تاکید کردند که شرایط کار در شهر قم متفاوت از دیگر شهرها است و سابقه درخشان وی میتواند بستری را برای رشد و توسعه این شهر فراهم کند.
حفظ هویت قم در برنامهریزیهای شهری
آیتالله العظمی لطفالله صافی گلپایگانی در دیدار مدیران شهری، با تاکید بر اینکه هویت قم باید در برنامهریزیها محفوظ بماند، اظهار کردند: در عین اینکه پروژههای متعدد برای شهر تعریف میشود حفظ هویت قم از جنبههای اخلاقی، معنوی و مذهبی ضروری است.
وی با بیان اینکه مردم دنیا به شهر قم توجه دارند، خاطرنشان کردند: باید زمانی که مردم دنیا در این شهر حضور پیدا میکنند باید از معنویت و جلوههای اخلاقی این شهر تعریف کنند.
این مرجع تقلید با تاکید بر برنامهریزی برای رسیدگی بیشتر به محرومان در شهر قم، تصریح کرد: رسیدگی به فقرا و محرومان از مسائل اساسی دین اسلام است که باید مورد توجه قرار گیرد.
مسیر اعطای پروانه ساختمانی به مردم کوتاه شود
رئوس سخنان حضرات آیات سبحانی و مکارم شیرازی را میتوان در حوزه شهرسازی و لزوم بهبود پاسخگویی به مردم در حوزه اعطای پروانههای ساختمانی دانست.
آیتالله العظمی جعفر سبحانی با تاکید بر اینکه مسیر اعطای پروانه ساختمانی به مردم کوتاه شود، خاطرنشان کرد: در برخی کشورهای خارجی تمام امور اداری تنها در یک مرکز انجام میشود؛ اگرچه امکانات در کشور ما به این حد نیست اما تا حد امکان خدمات اداری لازم به مردم ارائه شود تا در اندک مدتی کار مردم پیش برود.
وی با بیان اینکه پارکها باید از نظر معنوی نیز توسعه یابند، خاطرنشان کرد: نیروی انتظامی حتما در پارکها حضور نامحسوس داشته باشند تا کارهای خلاف شرع در آنها انجام نشود؛ وجود پارک در شهر امری ضروری است و برای تفریح مردم باید افزایش یابد.
آیتالله سبحانی با تاکید بر اینکه توسعه پارکها نوعی سرگرمی شرعی است، اذعان کرد: فکری داشته باشید تا شرایط معنوی بهتری نیز در پارکها فراهم شود.
ایشان با اشاره به هزینههای بالای دریافت پروانههای ساختمانی، بیان کرد: اگر امکان دارد شرایطی فراهم کنید که اگر مردم خواستند ساختمانی بسازند قبل از اجرا هزینه زیادی به آنها تحمیل نشود تا بتوانند باب مسکنسازی در کشور باز شود.
قوانین دست و پاگیر شهرداری ساماندهی شود
آیتالله العظمی ناصر مکارم شیرازی هم در این دیدار با اشاره به مطالبات مردم از شهرداری، تصریح کرد: هرچه زودتر گره از کار مردم گشوده شود بهتر است؛ و باید این مشکلات را رفع کنید که اگر مردم میخواهند پروانه ساختمانی بگیرند کارشان با سرعت بیشتر پیگیری شود.
این مرجع تقلید تصریح کرد: مردم انتظار دارند مشکلات حل شود تا زودتر بتوانند به هدف رسیده و مشکلاتشان رفع شود.
وی در ادامه افزود: اگر کار مردم را آسان کنید کار خودتان نیز آسان خواهد شد و ضرورتی ندارد که مردم مکرر به شهرداری مراجعه کنند.
آیتالله مکارم شیرازی تصریح کرد: مشکل دیگر برخی سوء استفاده گران است که قوانین شهرداری را دور میزنند و ساخت و سازهایی که صلاح شهر نیست و برای آنها درآمد دارد و مصلحت نیست انجام میدهند که مردم از دست این افراد شکایت دارند و این مشکل باید حل شود.
افتتاح پروژههای عمرانی شرایط شهر قم را آبرومندانهتر کرده است
آیتالله محمد یزدی با تاکید بر اینکه گره مشکلات بسیاری از شهر قم در سالهای اخیر باز شده است، گفت: شرایط پروژههای احداث شده در شهر نیز بسیار آبرومندانه است و با افتتاح پروژههای جدید به سمت شکلگیری شهری مدرن هستیم که این امر برای قم آبرومندانه است.
وی با بیان اینکه وجود پارکها در شهر نعمتی برای مردم است، گفت: در شرایط زندگی امروز مردم که بیشتر به صورت آپارتمانی شده وجود پارکها و تفریح در آن برای مردم ضروری است.
رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه شرایط فضای سبز در شهر بسیار خوب و مطلوب است، افزود: با وجود اقلیم کویری قم اقدامات خوبی صورت گرفته که نشان از تلاش ویژه در این زمینه است اما در کنار این مساله به حوزه فرهنگ نیز باید توجه ویژه داشت.
تحول و عزم خدمت در شهر قم مشهود است
آیتالله علیرضا اعرافی نیز ضمن ابراز خرسندی از انتخاب مجدد سقائیاننژاد به عنوان شهردار قم، با بیان اینکه در دوره فعلی مردم قم احساس تحول و عزم و همت جدید در مدیریت شهری داشتند، تصریح کرد: این نشاندهنده حرکت درست و برنامهریزی صحیح شهرداری دارد که باید از آن تقدیر کرد.
مدیر حوزههای علمیه با تاکید بر اینکه خدمت به قم خدمت به همه امت اسلام است، تصریح کرد: خدمت در شهر قم شعاع گستردهای دارد؛ خدمت در این شهر خدمت به تمام ایران است چرا که بسیاری از طلاب علم از شهرهای مختلف در قم مشغول تحصیل هستند، در معنای دیگر شعاع کار شما بینالمللی است.
ایشان نگاه عادلانه و متوازن به تمام مناطق شهر را مورد تاکید قرار داد و افزود: مناطق محروم و حاشیهای شهر باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد؛ اگرچه این نگاه وجود دارد که باید از آن تقدیر کرد اما ما مسئولیم که عدالت اجتماعی با تاکید بر مناطق محروم و نقاط حاشیهای را در دستور کار داشته باشیم.
فعالیتهای شهرداری حاکی از فکر بلند و فرهنگ مدیریت شهری است
آیتالله العظمی حسین نوری همدانی با تاکید بر اینکه اقدامات شهرداری قم حاکی از فکر بلند و فرهنگ مدیریت شهری است، تصریح کرد: این اقدامات نشان میدهد که فکر داشتهاید و با یک فکر واحد برای خدمت به اسلام و مردم تلاش میکنید.
ایشان با تاکید بر اینکه قم شهری مذهبی است و فضای این شهر باید مذهبی باشد، خاطرنشان کرد: برخی مواقع فکر میشود که فضای شهرسازی در شهر قم فضایی عمومی است ولو اینکه تمام نقشههای شهرسازی ما باید اسلامی باشد.
وی با بیان اینکه باید آثار اسلامی در کشور اسلامی و پایگاه انقلاب رعایت شود، گفت: فضاسازی شهر قم باید طوری باشد که هرکسی که در این شهر قدم میزند به یاد پیشرفتها و اقدامات از صدر اسلام بیفتد.
تقویت دین و معنویت در قم دنبال شود
رئیس مرکز آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با اشاره به اقدامات شهرداری قم، اظهار کرد: باید جدا از مسائل مادی، به دنبال تقویت مسائل دینی و معنوی در بین شهروندان و نیروهای شهرداری بود؛ هرجا هر شخصی ماموریت شناس باشد، خداشناس باشد و به دنبال احقاق حق مردم و حفظ بیتالمال باشد مشکلات ما حل خواهد شد.
وی اضافه کرد: اگر مسئولان درجه اول هر نهادی به دنبال رشد شخصیت اخلاقی افراد باشند و بخشی از زمان را به برنامه های اخلاقی اختصاص دهند بسیاری از معضلات کاهش خواهد یافت.
مواضع و سخنان علما و مراجع تقلید در دیدارهای جداگانه با دکتر سقائیاننژاد شهردار قم نشان از رضایت ایشان از خدمات انجام شده در دوره وی دارد؛ جدا از اینکه آمار و اطلاعات نشان می دهند که طی دو سال گذشته اعتماد عمومی به مجموعه شهرداری نیز افزایش یافته و امید است با تحقق برنامههای آینده شهرداری و بهبود حمل و نقل، فضای سبز، فضاهای تفریحی و خدمات شهری و فرهنگی در قم شاهد دستیابی به اهداف والای مدیران شهر باشیم.
انتهای پیام / 137
کد مطلب: 54864