به گزارش قم نیوز آیتالله حسین نوری همدانی پیش از ظهر امروز در درس خارج فقه خود که در مسجد اعظم برگزار شد اظهار کرد: نهج البلاغه بسیار مهم است و در حوزه باید درسی با عنوان نهج البلاغه باشد زیرا حاوی مطالب فراوان و ارزشمندی است.
وی خاطرنشان کرد: ائمه اطهار(ع) دو نوع درس مطرح میکردند؛ بخشی از دروس برای عموم و بخشی دیگر اختصاصی بود.
این مرجع تقلید با اشاره به سخن امام علی(ع) به کمیل گفت: ایشان فرمودند «ای کمیل بدان این دلها ظرف هستند و و بهترین آنها دلی است که پرظرفیتتر باشد.
وی با بیان اینکه مسلمانان سه دسته عالم، متعلم و محب علما هستند گفت: عالم ربانی، کسی است که علمش با پروردگار ارتباط دارد و آنچه خداوند فرموده استفاده میکند و بخشی دیگر کسانی هستند که به علما توجه دارند و از آنها پیروی میکنند.
آیتالله نوری همدانی خاطرنشان کرد: کسی که پرورش پیدا کرده مال و ثروت است زمانی که مال از بین رفت او نیز از بین میرود اگر دل و قلب انسان با مال پیوند خورد؛ نمیتواند مشکلی را حل کند اگر دل با علم پیوند برقرار کرد همیشگی است.
وی با اشاره به مشکلات کشاورزان گفت: کشاورزان بیان میکنند ما با زحمت فراوان میوه را پرورش میدهیم ولی به دلایلی گرفتار هستیم و اشراف و نظارت بر کار نیست به طوری که دلالها و واسطهها محصولات را با قیمت پایین و برخی اوقات ضرر از کشاورزان خریداری میکنند ولی چندین برابر میفروشند.
استاد حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: یکی از گرفتاریهای کشاورزان نبود نظارت بر کار آنها است به طوری که با زحمت محصولاتی تولید میکنند ولی برخی اوقات عدهای از خارج کشور آن محصول را وارد میکنند و به قیمت ارزانتر میفروشند.
استاد حوزه علمیه قم یادآور شد: نظارت بر اجتماع یکی از وظایف علما است و باید مشکلات را مطالبه و به مردم کمک کنند.
انتهای پیام/ 137