?>?> قم نیوز - ضرورت تخصیص حق آبه زیست محیطی به دریاچه نمک - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

مدیرکل سابق حفاظت محیط زیست استان قم مطرح کرد

ضرورت تخصیص حق آبه زیست محیطی به دریاچه نمک

خبرگزاری فارس , 20 آبان 1396 ساعت 18:01

قم نیوز: مدیرکل سابق حفاظت محیط زیست استان قم گفت: باید حق آبه زیست محیطی به دریاچه نمک تخصیص پیدا کند، عدم تخصیص حق آبه به این دریاچه تبعات زیست محیطی برای شهرهای مختلف کشور به خصوص تهران دارد.


به گزارش قم نیوز سید رحمان دانیالی ظهر امروز در مراسم تودیع مدیرکل جدید حفاظت محیط زیست استان قم که در سالن همایش اداره کل اقتصاد و دارایی استان قم برگزار شد، با اشاره به نظارت بر واحدهای صنعتی استان اظهار کرد: استان قم با وجود اینکه کوچکترین استان کشور است، اما پرتراکم ترین استان در واحدهای صنعتی است و دو برابر شدن نظارت بر این واحدها را در چند سال اخیر شاهد بودیم.

وی ادامه داد: کاهش 70 درصدی واردکنندگان باطری فرسوده به استان قم طی سال‌های اخیر رخ داد، بیش از دو برابر نیاز کشور، باطری‌های فرسوده وارد استان می‌شود.

مدیرکل سابق حفاظت محیط زیست استان قم افزود: باید حق آبه زیست محیطی به دریاچه نمک تخصیص پیدا کند، 154 میلیون تومان حق آبه برای این دریاچه تصویب شده است، عدم تخصیص حق آبه به دریاچه نمک تبعات زیست محیطی برای شهرهای مختلف کشور به خصوص تهران دارد، اکنون خشک شدن دریاچه نمک تبعات بدی برای شهر قم داشته است.

دانیالی با اشاره به عدم استقرار نیروگاه سیکل ترکیبی جدید در استان قم اظهار کرد: یکی از عوامل آلوده کننده شهر قم نیروگاه سیکل ترکیبی موجود است، باید سوخت این نیروگاه به گاز تبدیل شود و اجازه ندادیم که یک نیروگاه سیکل ترکیبی دیگر در استان احداث شود چرا که نیروگاه سیکل ترکیبی شهر قم آلودگی زیادی را برای منطقه پردیسان دارد.

وی ادامه داد: 10 درصد مساحت استان قم تالاب و 10 درصد منطقه شکار ممنوع و 10 درصد نیز منطقه حفاظت شده است، تکمیل تجهیزات محیط بانان را در حد نیاز در استان انجام دادیم، بیشترین سرانه دریافتی محیط بانان در کشور برای محیط بانان استان قم است.

مدیرکل سابق حفاظت محیط زیست استان قم افزود: زمینی به وسعت 40 هکتار برای مرکز تحقیقات محیط زیست در استان تخصیص پیدا کرده است، برای آموزش فضای زیادی در استان قم موجود است و حوزه علمیه قم نیز ظرفیت خوبی در این زمینه دارد.

دانیالی با اشاره به برگزاری همایش ملی تقدیر از محیط بانان در استان قم اظهار کرد: این همایش برای نخستین بار در شهر قم برگزار شد و برگزاری همایش با کمک مدیران دستگاه‌های اجرایی استان انجام شد.

وی ادامه داد: بزرگترین ظرفیت برای استان قم، طبیعت گردی و گردشگری مذهبی است، دو جلد کتاب در زمینه طبیعت گردی در استان تدوین شد و قرار است که این کتاب‌ها با همکاری دانشگاه آزاد قم چاپ شود، همایش محیط زیست و اسلام و نیز همایش دریاچه نمک طی سال‌های اخیر در شهر قم برگزار شد.

مدیرکل سابق حفاظت محیط زیست استان قم افزود: یکی از کانون‌های آلودگی در شهر قم، هسته مرکزی این شهر است و این منطقه به دلیل تردد زیاد خودروها، آلاینده ترین منطقه شهر قم است، همچنین استفاده فراوان از پلاستیک یکی از معضلات این شهر است.

دانیالی با اشاره به کاهش اراضی کشاورزی در استان قم اظهار کرد: به دلیل خشک شدن دریاچه نمک، احتمال کاهش اراضی کشاورزی در استان وجود دارد و سازمان جهاد کشاورزی استان قم باید برای مقابله با این مساله تلاش بیشتری کند.

وی خاطرنشان کرد: به دلیل اینکه شهر قم در شاهراه ارتباطی کشور است، استقرار برخی از صنایع در استان قم برای صاحبان صنایع مطلوبیت دارد، اما این مساله برای استان نفعی ندارد و باید روی بحث گردشگری استان کار بیشتری شود.

انتهای پیام/ 137


کد مطلب: 55947

آدرس مطلب :
https://www.qomnews.ir/fa/news/55947/ضرورت-تخصیص-حق-آبه-زیست-محیطی-دریاچه-نمک

قم نیوز
  https://www.qomnews.ir