به گزارش قم نیوز تمدنسازی نوین اسلامی عنوانی است که در عصر جدید و در ادبیات امامت امت واحده با هویت استنباط الگوی رفتارهای اجتماعی نظام اسلامی در بیان شرع مقدس اسلام گرهخورده است؛ بر اساس چنین حقیقتی عالمان علوم دینی باید علاوه بر استنباط گزارههای حکومتی دین مبین اسلام که بسترساز الگوها و رفتارهای نظاممند اجتماعی است به تعیین جغرافیای هر یک از این گزارهها در اطلس تمدن نوین اسلامی بپردازند.
نتایج تحقیقات و عناوین منتشرشده از سوی علما و محققان در این حوزه نشان میدهد که این جریان هنوز هویتی فرضی در بین دانشمندان علوم اسلامی دارد و نتوانسته به ابتداییترین ابواب قلمرو خود نزدیک شود.
آنچه این تجربه نسبتاً تلخ را رقمزده است، نبود الگویی برای کنکاش خزائن عظیم ثقلین و ردهبندی احکام اسلامی است؛ بر این اساس «نظریهپردازی توحیدی» حلقه گمشدهای است که میتواند این جریان را به هویت حقیقی و قلمروهای علمی آن نزدیک کند.
«نظریهپردازی توحیدی» در چنین ساحتی از قلمرو علم به معنای ورود مجتهد به حدودی از علم حضوری است که در جوهر افتای او هویتی نظاممند مبتنی بر نظام توحیدی به وجود میآورد که خود زمینه افتایی فراگیر اما منسجم خواهد شد.
چنین ساحتی از افتا میتواند زمینه استنباط و تدوین احکام فردی و اجتماعی اسلام در ابعاد حکومتی شده و زمینه استقرار یکپارچه نظام اسلامی را به وجود آورد.
«المبدئ» عنوان اثری علمی با هویت نظریهپردازی است که با قلم محمد جعفری در 408 صفحه علاوه بر بررسی علمی الگو نظریهپردازی توحیدی به بیان مقدماتی در قلمرو نظریههای نوین «فقه زبان و ادبیات» و «ردهبندی نوین علم» پرداخته است که تثبیت این نظریات زمینه استقرار نظام نظریهپردازی توحیدی فقیه در جریان تمدن سازی نوین اسلامی است.
این اثر نخستین جلد از دوره پنج جلدی مبادی است که هرکدام با عنوانی مجزا به بررسی هویت استنباط علوم نوین اسلامی مبتنی بر فقه اسلام ناب میپردازند؛ بر این اساس این اثر در دومین جلد خود که با عنوان «المبدئ الجامع» که در کنار نخستین ویراست همین جلد بهزودی منتشر خواهد به تثبیت اولیه این دو نظریه پرداختهشده است.
گفتنی است، این اثر از سوی انتشارات مجنون منتشر شده و به قیمت 30 هزار تومان در اختیار علاقهمندان قرارگرفته است.
انتهای پیام/ 137