به گزارش قم نیوز جمشید جعفرپور امروز در مراسم روز پژوهش و تجلیل از پژوهشگران مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) قم خاطرنشان کرد: ما امروز ما باید شاهد تاثیرات قوی حوزه ها در عرصه تقنین باشیم.
وی ادامه داد: اگر نظام ما با این همه سابقه و پیشینه قوی، هنوز در مساله قانونگذاری تاثیرگذاری لازم را نداشته باشد، باید علت این خلاء آسیب شناسی شود.
وی با اشاره به اهمیت منابع و امکانات در حوزه علوم انسانی گفت: ما در حوزه علوم انسانی مانند علوم تحربی به آزمایشگاه و فناوری های سخت افزار نیاز نداریم بلکه به جای سخت افزار، در این حوزه مغز افزار مورد توجه می باشد که حوزه های علمیه در این زمینه بسیار غنی هستند.
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: در شهر مقدس قم مراکز فقهی، علمی وپژوهشی زیادی تاسیس شده است و از این جهت احساس ضعف و خلاء نمی کنیم ولی اگر این امکانات علمی و پژوهشی، به خوبی مدیریت و سازماندهی نشود با مشکل مواجه خواهیم بود و برای این مساله باید فکر اساسی کنیم.
جعفر پور خاطرنشان کرد: در مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، زمینه خوبی برای فعالیت حوزه های علمیه فراهم شده به گونه ای که برای مدیریت پیگیری همه فعالیت های پژوهش، اعم از تاسیس مراکز، رشته ها و پایان نامه ها به حوزه اختیار تام داده شده است.
وی گفت: این مباحث توقع ایجاد می کند که برونداد و خروجی قابل توجهی از حوزه علمیه قم در بحث قانونگذاری را شاهد باشیم.
وی ادامه داد: حوزه های علمیه باید در حکومت اسلامی به خوبی رسوخ و نفوذ قابل توجهی داشته باشند و معنای مستقل بودن حوزه، برکنار ماندن از حاکمیت نیست،حاکمیت برای نفوذ عالمانه حوزه متناسب با واقعیت ها و نیازها تلاش می کند.
جعفرپور اظهار داشت: ما باید به جامعه آشنا باشیم و حتی برای ارائه یک یک پیشنهاد به مجلس، باید با مناسبات و ارتباطات مجلس، حتی تفاوت بین مجلس های مختلف و تنوع نمایندگان آشنا باشیم تا بتوانیم یک پیشنهاد را خوب عملیاتی کنیم.
وی اظهار داشت: اگر حجاب و امر به معروف و نهی از منکر را بخواهیم قانونگذاری کنیم باید بدانیم وضعیت جامعه و مجلس چگونه است، نظام ما ولایت فقیه است باید ببینیم اگر حضرت امیر بود و یا امام زمان (عج ) ظهور کند با این وضعیت فعلی چه کار می کردند؟
وی خاطرنشان کرد: نباید تنها مرکز تحقیقات اسلامی مجلس برای شرعی سازی قوانین کار کند بلکه همه مراکز حوزوی باید به این سمت بروند، فلسفه وجودی حوزه نیز پیاده کردن احکام خداوند در جامعه است و هنر فقه و فلسفه آنها نیز برای پیاده کردن این احکام باشد.
جعفرپور تصریح کرد: عدم مدیریت وسازماندهی مراکز پژوهشی یک مشکل است و مراکز مهم پژوهشی ما به صورت جزیره ای کار می کنند و هر کس بر اساس دستور رئیس خودکار می کند و فکر می کند خلاء است ولی نیازها باید پاسخ داده شود.
وی ادامه داد: کمیسیون ها باید تمام توان خود را برای اعمال پیشهادات رائه شده از مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در قوانین به کار بگیرد.
وی گفت: کمبود نوآوری در پژوهش های مراکز ما از آسیب های فراروی می باشد و گاهی زحمت های زیادی کشیده شده ولی خروجی مناسب نیست، گاهی ارتباط مراکز با هم ضعیف است و باید هم افزایی داشته باشیم.
وی خودسانسوری را از دیگر مشکلات در پژوهش دانست و گفت: گاهی برخی یا از افراد متشرع و یا در زمینه هایی از افراد لاابالی می ترسند که به تهمتی را به فعالیت پژوهشی آنها وارد کنند.
وی ادامه داد: تفکر مقدمه تحقیق است و علمای فلسفه علم می گویند ما انواع تفکر داریم، گاهی برخی افراد سعی می کنند در تفکر مقابل خود، مشکلاتی را پیدا و برجسته کنند. در حالی که باید پژوهش ها را به مذاکره و نمایش بگذاریم که ضعف ها پیدا و برطرف شود.
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: گاهی دنبال نقیصه های گفتاری و نوشتاری هستیم در حالی که در پژوهش نباید دنبال محکوم کردن رقیب خود باشیم، در پژوهش باید همکاری و تعاون باشد تا انرژی کمتری صرف شود.
جعفرپور خاطرنشان کرد: یک تفکری نیز وجود دارد که پیش فرض های خود را در پژوهش دخیل می دهد و این به درد پایان نامه ها می خورد ونمی تواند مشکلی را از جامعه برطرف کند، به همین دلیل گاهی شاهد فعالیت های پژوهشی کم اثرهستیم.
در این مراسم حجت الاسلام والمسلمین احمد مبلغی رئیس مرکز تحقیقات مجلس شورای اسلامی سخنرانی و برخی پژوهشگران نقطه نظرات خود را بیان کردند.
در پایان از برخی پژوهشگران مرکز تحقیقات اسلامی مجلس تجلیل به عمل آمد.
انتهای پیام / 137