به گزارش قم نیوز، علی لاریجانی ظهر امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به تصویب قانون "تسهیل فضای کسب و کار" در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: هدف از تصویب و اجرای این قانون، رونق تولید داخلی است.
وی افزود: اقداماتی که در حال حاضر میتوان انجام داد برخی مربوط به بودجه سال ۹۱ میشود به این صورت که اساس کار در مجلس و کمیسیون تلفیق، تحقق شعار در نظر گرفته شده برای سال جاری توسط مقام معظم رهبری باشد.
رییس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بهبود معیشت مردم و جلوگیری از ایجاد تورم منوط به تحقق این مسئله است گفت: در شرایط فعلی و با وجود رفتارهای ماجراجویانه غرب در مقابل ایران و تحریمهای مختلف و نیز وضعیتی که از نظر نیروی انسانی جوان و متخصص در ایران وجود دارد، باید تولید داخلی را افزایش دهیم ضمن اینکه وضعیت تورمی نیز در کشور وجود داشته و ضرورت این بحث را بیش از پیش نمایان میکند.
وی توسعه سرمایهگذاری داخلی در کشور را موجب افزایش اشتغال دانست و تصریح کرد: افزایش نقدینگی در بخش تولید منجر به تورم نخواهد شد اما نقدینگی بیشتر در بازارهای غیرتولیدی سبب افزایش تورم در کشور میشود.
لاریجانی با اشاره به عدم رونق لازم در بخشهای خدماتی و تولیدی کشور عنوان داشت: ممکن است بعضی بخشهای دولتی از رونق برخوردار باشند، اما بخش خصوصی قادر به کار با ظرفیت بالا نیست بنابراین باید به علاج این معضل پرداخت که بخشی از آن مربوط به ارائه صحیح تسهیلات بانکی بوده و قسمتی نیز مربوط به عدم اجرای درست قانون هدفمندی یارانههاست.
رییس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: بر اساس قانون، قرار بود که ۳۰ درصد منابع حاصل از هدفمندی یارانهها به بخش تولید، صنایع و کشاورزی اختصاص یابد تا مشکلات آنها برطرف شود.
وی با اشاره به مشکل کمآبی در بخش کشاورزی به ویژه در استان قم گفت: نرخ انرژی و حمل و نقل، هزینههای تولید محصولات کشاورزی را افزایش میدهد بنابراین کشاورزی و دامداری باید مورد حمایت قرار گیرند.
لاریجانی گام آخر مجلس هشتم را رونقبخشی به تولید و بهبود فضای کسب و کار در کشاورزی دانست و افزود: در این خصوص ماهیت بودجه سال جاری نیازمند برخی تغییرات است.
رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه تصویب قانونی برای حمایت از تولید داخلی در دستور کار مجلس قرار دارد، ابراز کرد: این قانون حدود یک سال در کمیسیونهای مربوطه بررسی شده و امیدواریم با تصویب آن، کمک خوبی به تولید داخلی شود.
وی با بیان اینکه این طرح، زمینههای حمایت از تولید داخلی را تضمین خواهد کرد، گفت: به عنوان مثال در مورد نوع تعرفهگذاری میتوان گفت این امر از ضربه به تولید داخلی جلوگیری میکند و در مجموع گامی برای صیانت از تولید برداشته میشود.
لاریجانی قانون بودجه سال جاری را مکمل این قانون دانست و تصریح کرد: تحقق این مسئله موجب رونق تولید داخلی میشود هرچند این موارد مربوط به قانونگذاری بوده و در اجرا، دولت باید نیازهای بخش صنعت و تولید داخلی را برطرف کند.
رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اجرای فاز دوم هدفمندی یارانهها بیان داشت: مجلس خواهان روشن شدن وضعیت منابع این طرح بوده و این مسئله در قانون کلی هدفمندی یارانهها نیز پیشبینی شده است.
وی افزود: قیمتها و نوع هزینهها در هر مرحله از هدفمندی یارانهها باید مشخص شده و پس از تصویب مجلس شورای اسلامی به مرحله اجرا درآید.
لاریجانی با بیان اینکه این مسیر در فاز دوم اجرای هدفمندی یارانهها طی نشده است، گفت: درآمدهای این طرح و نیز میزان هزینههای پرداخت شده به مردم و بخشهای مختلف، باید در مجلس مورد بررسی و تصویب قرار گیرد.
رییس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: طرح فاز دوم هدفمندی یارانهها به طور کامل در اختیار مجلس نیست و این مسئله سبب ایجاد مشکل میشود.
وی با تاکید بر کمک مجلس به دولت برای اجرای فاز دوم هدفمندی یارانهها اظهار کرد: اجرای این طرح بدون تصویب مجلس امکانپذیر نیست زیرا بر اساس قانون اساسی هر نوع هزینهای در کشور باید به تصویب مجلس شورای اسلامی برسد.
لاریجانی با اشاره به تاثیرات هدفمندی یارانهها در بخش بهداشت و درمان گفت: هماکنون هزینههای فراوانی توسط مردم برای درمان پرداخت میشود در حالی که قرار بود از محل منابع اجرای طرح هدفمندی یارانهها، درمان رایگان در اختیار مردم گذاشته شود.
رییس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مجلس برای تحقق این امور در گام دوم هدفمندی یارانهها مصمم است افزود: بیمه بیکاری باید در کشور ایجاد شود تا افرادی که از شغل خود بیکار میشوند بتوانند نیازهای خانواده خود را تامین کنند.
انتهای پیام/۱۰۵