قم نيوز : رئیس کانون وکلای دادگستری استان قم گفت: استقلال کانون وکلا مرتبط با تحقق حقوق شهروندی و آزادی اساسی شهروندان است.
به گزارش قم نیوز ابراهیم جلالیان شامگاه یکشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه، به استقلال کانونهای وکلای دادگستری اشاره کرد و گفت: استقلال کانون وکلا مهمترین مسئلهای است که در امر دفاع از دعاوی دادگستری اهمیت دارد و مرتبط با تحقق حقوق شهروندی و آزادی اساسی شهروندان است.
وی با بیان اینکه خط قرمز کانون وکلا استقلال آنها است، افزود: قوه قضائیه که امر قضاوت را انجام میدهد و کانون وکلا که امر دفاع را انجام میدهند باید مستقل از هم باشند که امسال شصت و پنجمین سالگرد استقلال کانون و کلاً را جشن میگیریم.
رئیس کانون وکلای دادگستری استان قم، اظهار داشت: به این منظور مراسم جشن استقلال کانون وکلای دادگستری و بزرگداشت روز وکیل مدافع همراه با مراسم تحلیف ۲۴ نفر از کارآموزانی که در آزمون اختیار دیماه امسال پذیرفته شدهاند با حضور وکلا دادگستری و مسئولین استانی و کشوری و با سخنرانی پورمختار عضو محترم کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی، روز دوشنبه ۷ اسفندماه در مرکز همایشهای بینالمللی شهرداری قم برگزار میگردد.
وی گفت: در تمام ایام هفته در کانون وکلای دادگستری بخش مشاوره حقوقی وجود دارد که در آن وکلا به صورت رایگان به همشهریان و کسانی که استطاعت مالی ندارند خدمات حقوقی ارائه میدهند.
جلالیان خبر داد: با دادگاه خانواده، دادگاه اطفال، سازمان زندانها و سازمان بهزیستی توافق نامههایی داشتیم که در آن هر شخصی را معرفی کنند که نیاز به خدمات قضایی داشته باشد وکیل مجانی در اختیاران آنها قرار میدهیم.
بیش از ۶۰۰ وکیل پایه یک و کارآموز عضو کانون وکلای دادگستری قم هستند
عضو هیئت رئیسه کانون وکلای دادگستری قم نیز در این نشست با اشاره به اینکه بیش از ۶۰۰ وکیل پایه یک و کارآموز عضو کانون وکلای دادگستری قم هستند، عنوان کرد: استقلال کانون به معنای خود مختار بودن نیست.
ابراهیم دلشاد ادامه داد: در تقویمهای رسمی جای «روز وکیل» این مدافعان حقوق مردم خالی است و انتظار ما از رئیس جمهور محترم که خود وکیل میباشد این است که این روز را وارد تقویم رسمی کشور کند.
محسن زاهدنیا دیگر عضو هیئت رئیسه کانون وکلا هم تصریح کرد: این روز برای وکلا بسیار روز مهمی است که هرسال را جشن میگیرند.
وی افزود: پیگیر هستیم تا خیابانی به نام وکیل در قم نامگذاری شود.
این عضو هیئت رئیسه کانون وکلا، ابراز کرد: در سالهای اخیر با مؤسسات حقوقی رو به رو هستیم که در قالب شرکتهای تجاری به کار حقوقی میپردازند که این خلاف قانون است.
وی گفت: این مؤسسات به وکالت به صورت تجاری نگاه میکنند و مؤسساتی که اعضای آن وکیل نباشند مورد تأیید کانون وکلا دادگستری نیستند و لذا مراجعه کنندگان به این مؤسسات باید تحقیق کنند تا مطمئن شوند آنها مجوز لازم از کانون وکلای دادگستری را دارند یا خیر.