امام جمعه قم گفت: مدیران و مسؤولان باید از اشتباهات خود عذرخواهی کنند، البته مدیران باید بهگونهای عمل کنند که اصلا نیازی به عذرخواهی نباشد، همانگونه که پیامبر (ص) فرمودند که کاری نکنید که مجبور به عذرخواهی شوید.
امام جمعه قم: مدیران و مسؤولان از اشتباهات خود عذرخواهی کنند
عزت جمهوری اسلامی ایران در گرو کارآمدی مسؤولان است
خبرگزاری فارس , 11 اسفند 1396 ساعت 14:01
امام جمعه قم گفت: مدیران و مسؤولان باید از اشتباهات خود عذرخواهی کنند، البته مدیران باید بهگونهای عمل کنند که اصلا نیازی به عذرخواهی نباشد، همانگونه که پیامبر (ص) فرمودند که کاری نکنید که مجبور به عذرخواهی شوید.
به گزارش قم نیوز آیتالله سیدمحمد سعیدی در خطبههای نماز جمعه این هفته قم که در مصلای قدس برگزار شد اظهار کرد: رعایت تقوا در اعمال سه مرحله دارد؛ شروع عمل، هنگام عمل و پایان عمل و ملازم تقوا بودن در هر سه مرحله لازم و ضروری است.
وی با اشاره به تفسیر سوره ممتحنه افزود: خداوند در آیات سوره ممتحنه مقدار اندک از دوستی با کفاری که با مسلمانان دشمنی دارند و علیه مسلمانان دسیسه و توطئه میکنند را ممنوع کرده است.
امام جمعه قم خاطرنشان کرد: مسلمانان نباید با کفار حربی که قصد ضربه زدن به اسلام و مسلمانان دارند، دوستی و یا حتی مهربانی کنند؛ محبت و دوستی که در آیات قرآن برای کفار بیان شده مرتبط با کفاری است که متخاصم نیستند و اقدامی علیه مسلمانان انجام نمی دهند.
تولیت آستان مقدس حضرت معصومه (س) گفت: فردی که با انتشار حرف، نوشته و یا سندی در صدد بیآبرو کردن کسی باشد، خداوند آن شخص را تحت ولایت شیطان قرار میدهد اما شیطان نیز ولایت چنین شخصی را نمیپذیرد، چراکه این شخص گمراه شده است و نیازی نیست که شیطان او را گمراه کند.
وی با اشاره به سالروز ورود امام خمینی (ره) به قم تصریح کرد: امام خمینی (ره) کمتر از یک ماه پس از ورود به تهران، به شهر قم بازگشتند و ادامه حیات طلبگی را طبق سنت علما و مراجع بزرگ به ماندن در تهران ترجیح دادند.
آیتالله سعیدی با اشاره به سالروز وفات حضرت امالبنین عنوان کرد: روز ۱۳ جمادیالثانی سالروز وفات حضرت امالبنین (س)، همسر بزرگوار امیرالمومنین (ع) و مادر حضرت ابوالفضل (ع) به عنوان روز تکریم مادران و همسران شهدا نام گرفته است.
وی با اشاره به سالروز تاسیس کمیته امداد امام خمینی(ره) و روز احسان و نیکوکاری بیان کرد: کمیته امداد امام خمینی، در روز ۱۴ اسفند سال ۱۳۵۷ برای پشتیبانی از محرومان و مستضعفان و خودکفا کردن آنها تأسیس شد و براساس آمار مردم استان قم از لحاظ انفاق و کمک به نیازمندان رتبه اول را در کشور دارند.
امام جمعه قم با اشاره به روز درختکاری اظهار کرد: در ایران، روز ۱۵ تا ۲۲ اسفند ماه به عنوان هفته منابع طبیعی نامگذاری شده است که نخستین روز این هفته یعنی ۱۵ اسفند روز درختکاری است و امیدواریم مردم همواره حافظ درختان که یک سرمایه بسیار بزرگ است، باشند.
وی با تأکید بر ضرورت توجه به فریضه امر به معروف و از نهی منکر افزود: مسؤولان استان باید به امر به معروف و نهی از منکر توجه داشته باشند و امیدواریم بتوانیم شاهد اجرای این دو فریضه در کشور باشیم.
تولیت آستان قدس حضرت معصومه(س) با تأکید بر نهادینه شدن فرهنگ عذرخواهی و عذرپذیری در جامعه خاطرنشان کرد: اشتباه از سوی هر فرد و سازمانی ممکن است اتفاق بیفتد اما مهم این است که در صورت وقوع اشتباه، افراد و یا سازمانها مسؤولانه برخورد کنند.
وی با بیان اینکه فرهنگ عذرخواهی یک فرهنگ کاملا اسلامی است گفت: عذرخواهی تنها نباید برای اشتباهات شخصی خودمان باشد بلکه عذرخواهی میتواند برای کمکاری و یا اشتباهات افراد زیرمجموعه باشد همانطور که مقام معظم رهبری از کمکاری برخی مسؤولان عذرخواهی کردند.
آیتالله سعیدی با بیان اینکه عذر خواهی، در آیات و روایات، نقش پررنگی دارد و بارها به مسلمانان تأکید شده است عنوان کرد: عذرخواهی تلاش برای ترمیم زخمی است که خواسته یا ناخواسته بر قلب کسی نشاندهایم و همچنین هنری است که موجب میشود علاوه بر جبران اشتباهات، به ارزشهای درونی و بیرونی خودمان نیز اضافه کنیم.
وی افزود: مدیران و مسؤولان باید از اشتباهات خود عذرخواهی کنند، البته مدیران باید بهگونهای عمل کنند که اصلا نیازی به عذرخواهی نباشد، همانگونه که پیامبر (ص) فرمودند که کاری نکنید که مجبور به عذرخواهی شوید.
امام جمعه قم عزت جمهوری اسلامی ایران را در گرو کارآمدی مسؤولان دانست و خاطرنشان کرد: عذرخواهی باید همراه با پشیمانی باشد و این پشیمانی نیز باید در اعمال و افکار آن شخص مشخص باشد.
وی با بیان اینکه عذرخواهی از فردی که اشتباه خود را تکرار میکند پذیرفته نیست ادامه داد: اگر مسؤولی دچار قصور و کوتاهی در انجام مسؤولیتش شد و موجبات نارضایتی عمومی و عصبانیت مردم را به وجود آورد باید به عنوان کمترین اقدام از مردم عذرخواهی کند؛ عذرخواهی در رسم و ادب اسلامی و ایرانی وجود دارد.
تولیت آستان مقدس حضرت معصومه (س) با بیان اینکه فرهنگ عذرخواهی از مهمترین مسایل مدیریتی است گفت: عذرخواهی کردن نباید صوری باشد چون در این صورت دیگر اثربخشی ندارد بلکه مردم باید در عمل اصلاح روش و شیوه مسؤولان را ببینند چون در غیر این صورت عذرخواهی تنها یک کار تشریفاتی محسوب میشود.
وی تصریح کرد: عذرخواهی یک حلقه مفقوده در فرهنگ عمومی به ویژه در میان مدیران و مسؤولان است و فرار از مسؤولیت از دلایل نهادینه نشدن این فرهنگ در جامعه است.
آیتالله سعیدی با اشاره به دیدار وزیر اوقاف سوریه با مقام معظم رهبری عنوان کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی در این دیدار از ایستادگی مسؤولان و رئیس جمهور سوریه در مقابل استکبار تقدیر کردند و نسبت به برخی اقداماتی که توسط دشمنان برای از بین بردن وحدت مسلمانان انجام میشود هشدار دادند.
وی با تأکید بر ضرورت وحدت میان مسلمانان و جوامع اسلامی بیان کرد: مقام معظم رهبری فرمودند که ما شیعه لندنی و سنی آمریکایی را مسلمان نمیدانیم و باید در مقابل آنها بایستیم.
انتهای پیام/ 137
کد مطلب: 60887